Вхід | Реєстрація

Голова Автозаводської районної ради звітував перед територіальною громадою

Напередодні 37-ої річниці створення Автозаводського району м.Кременчука, голова районної ради Володимир Коваленко звітував про проведену роботу за 2011 рік та досягнення району перед територіальною громадою у палаці культури «Нафтохімік». Актовий зал був вщент заповнений кременчужанами, а серед почесних гостей у залі перебували заступник міського голови Віктор Калашник та депутати міської і Автозаводської районної рад. На звіт запросили представників громадськості, трудових колективів, навчальних закладів, мешканців Автозаводського району. Також був організований підвіз ветеранів з віддалених мікрорайонів міста. Звітом Володимира Коваленка завершилася компанія звітування депутатів Автозаводської райради перед виборцями за перший рік своєї роботи.

Після звіту, який проходив на сучасному рівні із застосуванням комп’ютерної техніки, показом відеофільмів та фотографій, перед зібранням виступили творчі колективи художньої самодіяльності ПК «Нафтохімік». По завершенню концерту Володимир Коваленко від імені районної громади подякував самодіяльним артистам за чудовий концерт та вручив їм корзину із квітами.

Промислові підприємства Автозаводського району дають 40% продукції Полтавської області

Підприємства Автозаводського району у 2011 році збільшили обсяги реалізованої продукції у порівнянні з минулим роком на 14,3%. Особливо успішно спрацював ВАТ «Завод технічного вуглецю» - обсяг виробництва склав 146,1% у порівнянні з минулим роком, та ПАТ «Кременчуцьке кар’єроуправління «Кварц», яке збільшило обсяг виробництва в 2011 році в порівнянні з 2010 роком на 20%.

За даними Полтавського управління статистики підприємствами Автозаводського району за 2011 рік реалізовано продукції на загальну суму 25,3 млрд. грн., що складає 74% від всієї продукції Кременчука та 40% продукції Полтавської області. За цим показником Автозаводський район посідає І місце серед районів області.

В Автозаводському районі проживає 153 тисячі мешканців, з яких 42 тисячі пенсіонерів

Чисельність населення Автозаводського району на кінець 2011 року складала 153,2 тис. осіб. Минулого року в районі народилося 1413 малюків. В Автозаводському районі наразі проживає більше 42,4 тисяч пенсіонерів. В 2011 році підприємствами району перераховано до Пенсійного фонду 589,2 млн. грн., що на 56,5 млн. грн. більше ніж минулого року. В 2011 році сплата пенсій забезпечувалась власними коштами лише на 81,6 % - решта фінансувалась за рахунок перерозподілу коштів Пенсійного фонду України та з держбюджету. За словами голови Автозаводської райради Володимира Коваленка, у 2011 році виплата пенсій мешканцям району здійснювалася вчасно та в повному обсязі. Середня пенсія в Автозаводському районі в 2011 році збільшилась на 149 грн. і склала 1412,31 грн.

В Автозаводському районі турбуються про парки та створюють меморіальні комплекси

У своєму звіті голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко нагадав про роботу щодо утримання та розвитку парку Мира: Алеї Слави та Музею військової техніки під відкритим небом, Гонгу Миру та дитячого автомістечка. У 2011 році в районі розпочали програму «До всіх вершин життя приводить праця» і на території парку Миру було відкрито Алею Героїв праці, на якій встановлено обеліски Героїв Соціалістичної праці та інших видатних людей міста. А біля Гонгу Миру у вересні вперше проводилося загальнодержавне святкування Всесвітнього Дня миру «Голос Гонгу Миру» за участю послів декількох зарубіжних країн. З квітня по вересень 2011 року на дитячому автомістечку проводилися навчання з дітьми правилам дорожнього руху та безпечного поводження на вулицях і дорогах міста. Всього навчання пройшли 156 вихованців шкіл та дитсадків.  

Минулого року в Автозаводському районі 440 ветеранів відпочили у дитячому таборі та 106 навчаються в університеті

Голова районної ради Володимир Коваленко під час свого звіту відмітив, що у 2011 році в Автозаводському районі продовжували  розвивати районний спортивно-оздоровчий комплекс «Супутник». У дитячому таборі крім дітей щороку відпочивають і оздоровлюються ветерани. Минулого року це було 440 ветеранів війни та праці, а у 2012 році у «Супутнику» заплановано оздоровити 500 ветеранів у чотири зміни з 22 серпня по 13 вересня. Крім того цієї зими у «Супутнику» на одноденний відпочинок виїжджали 95 осіб похилого віку.

Четвертий рік поспіль на базі Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету економіки та права працює Університет третього віку, засновниками якого є Автозаводський райвиконком. В травні 2011 року дипломи університету одержали 98 випускників. З вересня в Університеті до занять приступило вже 106 студентів на чотирьох факультетах. Минулого року досвід роботи Автозаводського райвиконкому щодо організації роботи Університету третього віку вивчали представники міжнародних організацій та провідних вузів України в рамках ХІІ Міжнародного «Тижня освіти дорослих», яка проводиться за сприяння ЮНЕСКО, та директори терцентрів Полтавщини з метою впровадження досвіду на теренах області.

В 2011 році в Автозаводському районі продовжували працювати виїзні бригади госпіталю. 10-денний курс безкоштовного лікування та реабілітації в березні - червні 2011 року пройшли 68 пенсіонерів з віддалених мікрорайонів, які отримали понад 15 видів медичних послуг (щоденний огляд лікаря, відстеження за артеріальним тиском, ін’єкції, крапельниці, заняття лікувальною фізкультурою, надання різних видів фізіотерапевтичних процедур, масаж).

Автозаводський район новатор у справі військово-патріотичного виховання молоді

Четвертий рік поспіль в Автозаводському районі реалізується програма «Пам'ять про війну єднає». Минулого року її апогеєм стало проведення святкового заходу в парку Миру, присвяченому 440-річчю заснування Кременчука, який відбувся 28-го вересня. Вісім шкіл району вивчали бойовий шлях 8-ми військових частин, яким за визволення Кременчука від фашистських загарбників було присвоєно почесне найменування «Кременчуцьких». Протягом травня-вересня 2011 року юні пошуковці разом зі своїми педагогами відвідали міста в Росії, де були сформовані військові частини. Пошуковці привезли з місць формування військових частин російську землю для поєднання з українською землею на кургані Слави у парку Миру. Церемонія поєднання відбулася за участю 16 гостей з чотирьох регіонів Росії, де проходило формування військових частин: м. Москва, м. Ногінська Московської області, м. Пєтушки Володимирської області, та м. Острогожськ Воронезької області. Гостям із Росії урочисто вручили капсули з землею, взятою на кременчуцьких братських могилах. Про це розповів голова районної ради Володимир Коваленко під час свого звіту в ПК «Нафтохімік».

Про активну роботу з військово-патріотичного виховання молоді в Автозаводському районі свідчить те, що минулого року серед 5-ти перших лауреатів Полтавської обласної премії ім. С. А. Ковпака троє були представлені виконкомом Автозаводської райради. Цього року знову представник Автозаводського району, голова «Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство», учасник бойових дій в Афганістані Олег Фещенко переміг у номінації обласної премії «Військова звитяга». Ветеран нагороджений за активну військово-патріотичну роботу з молоддю.

В Автозаводському районі мешкає 42,5 тисяч пільговиків, з них понад 2 тисячі «чорнобильців»

За словами голови Автозаводської районної ради Володимира Коваленка, в районі створено Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою. Станом на 1.01.2012 року на цьому обліку перебувало 42534 особи. В 2011 році за рахунок субвенцій з державного бюджету певним категоріям пільговиків відшкодовано пільг та компенсацій в сумі 32,7 млн. грн. Кількість отримувачів різних видів соціальних допомог в районі склала 16525 осіб. Державні соціальні допомоги минулого року профінансовано в розмірі 82,6 млн. грн.

Загальна сума призначених субсидій в 2011 році склала 11,6 млн. грн. Середньомісячний розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг склав 167 грн. На 1.01.2012 р. житлові субсидії отримували 6625 сімей з Автозаводського району.

За словами керівника районної ради, особлива увага в Автозаводському районі приділялась особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На обліку перебуває 2129 таких осіб. Протягом минулого року цій категорії громадян виплачено компенсацій та допомог на суму 1,6 млн. грн. Всі учасники ліквідації аварії на ЧАЕС І-ої категорії, які перебували на обліку в районному управлінні соцзабезпечення, пройшли санаторно-курортне лікування. Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС ІІ-ої категорії були оздоровлені на 10% від загальної потреби. Протягом року оздоровлено 71 дорослого та 30 дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, в санаторіях «Лазурний», м. Бердянськ, «Прометей» та «Приморський», м. Євпаторія, «Лісова пісня», Хмельницька обл. та інших. 5 дітей-інвалідів проходили оздоровлення по путівках матері і дитини в санаторіях «Скадовськ», м. Скадовськ, «Поляна», Закарпатська обл., «Орізонт» Одеської обл.

В Автозаводському районі турбуються про інвалідів

За повідомленням голови Автозаводської райради Володимира Коваленка, в районному управлінні праці та соціального захисту населення створений банк даних осіб з проблемами інвалідності. Протягом минулого року інвалідам видано 297 засобів технічної реабілітації, в тому числі 48 інвалідних колясок.  В 2011 році 6 інвалідів району отримали автомобілі з ручним керуванням (в 2010 році - 3 ). Крім того оформлено компенсацію на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування 195 особам на загальну суму 32,6 тис. грн. Протягом 2011 року за рахунок коштів місцевого бюджету надана матеріальна допомога 771 інвалідам на суму 225,1 тис. грн. та 23 особам на суму 11,6 тис. грн. за рахунок коштів державного бюджету.

Особлива увага в районі приділялася інвалідам війни. 53-м інвалідам виплачено 15,1 тис. грн. компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування. За рахунок коштів субвенції з державного бюджету проведено капітальні ремонти 6 будинків і квартир інвалідів війни на загальну суму 43,7 тис. грн.

В Автозаводському районі налагодили тісну співпрацю з міліцією

В рамках реалізації районної програми профілактики правопорушень минулого року до 20-ї річниці Дня міліції України в районі було встановлено 13 інформаційних біг-бордів із зображенням дільничних інспекторів міліції та їх контактними телефонами. Це зроблено з метою формування позитивного іміджу міліції та налагодження більш тісної взаємодії з населенням в районі. Крім того за ініціативи керівництва Автозаводської райради заохочено 3-х кращих правоохоронців Автозаводського райвідділу міліції сімейними оздоровчими путівками на Чорне море, а в колегіумі №25 відроджується міліцейський клас.

 


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2012, 10:20 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації