Вхід | Реєстрація

Давида Гумметова визнали кращим голкіпером України

Давида Гумметова визнали кращим голкіпером України

11-річний хлопчик блискуче проявив себе на Чемпіонаті України, що відбувся у Горлівці.
У футбольному турнірі, який мав високий статус першості України по футзалу, взяла участь у кобеляцька команда, котру тренує Богдан Фомін. У Горлівку приїхали дванадцять кращих футзальних колективів, сформованих із хлопчаків 2000 року народження. У основному команди представляли великі міста, такі як Донецьк, Київ, Запоріжжя. Тим приємніше відзначити, що в такому статусному турнірі взяла участь і команда з Кобеляк. Честь райцентру захищали Олександр Круглий, Олександр Колісніченко, Олег Калюжний, Владислав Варич, Артем Скомаровський, Олександр Дрига, Родіон Теренін, Володимир Булгаков, Сергій Кусайко, Олексій Букань, Олексій Юрченко та Давид Гумметов.
Тренер Богдан Фомін вважає, що в цілому його вихованці виступили достойно. Хоча й не змогли на рівних боротися із фаворитами:
— Хлопці боролися, старалися, набиралися досвіду у матчах із кращими юними футзалістами України. І побачили, над чим потрібно працювати.
Особливо тренер виділив воротаря команди Давида Гумметова. Його блискуча реакція, самовідданість і не по роках висока воротарська майстерність не залишились поза увагою у організаторів турніру. Давид був визнаний кращим голкіпером Чемпіонату України і отримав відповідну відзнаку. Богдан Фомін підкреслив:  
— Як правило, такі призи отримують гравці команд, що займають призові місця. Ми ж стали сьомими. Але Давида неможливо було не відзначити. Суперники були у шоці, коли він відбивав м’ячі, які, здавалось, неможливо відбити.
Цікаво, що три роки тому, коли Давид починав грати у футбол, то виконував функцію форварда. А потім на турнірі у Складовську його цілком випадково поставили у ворота. І одразу побачили, що хлопчик має вроджені здібності футбольного голкіпера — гнучкість, швидку реакцію, стрибучість. І ось уже два роки Давид Гумметов звично захищає футбольні і футзальні ворота. Його відзначає і Василь Петренко, тренер ДЮСШ, котрий працює з воротарями:
— Давид має те, що дає йому перспективу стати класним професійним спортсменом. І це не лише природна швидкість і гнучкість. Хлопчик дуже дисциплінований і працелюбний. По закінченні тренувань його ледве не виганяти із спортзалу доводиться. Таких фанатів футболу у його віці небагато знайдеться. Боюсь зурочити, але думаю, що з хлопця будуть люди.
Єдиним недоліком Давида, як відзначають тренери, є його ріст. Поки що хлопчик має 145 сантиметрів. Та ті ж самі фахівці говорять, що заняття спортом може пришвидшити темпи фізичного зростання. І тоді Давиду Гумметову забити гол буде майже неможливо.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2012, 16:17 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації