Вхід | Реєстрація

«Свобода» вважає справу проти сільського голови Ковалівки сфабрикованою

Використовуючи суд, влада намагається усунути "неугодного" сільського голову Ковалівки свободівця Юрія Бублика від участи у виборах
22 лютого 2012 року Полтавський районний суд під надуманим приводом засудив Ковалівського сільського голову свободівця Юрія Бублика до 3 років з відстрочкою виконання (умовно) за статтею, аналогічною тій, за якою режим Януковича посадив за ґрати Юлію Тимошенко. Всеукраїнське об'єднання "Свобода" розцінює це судилище як намагання влади не допустити до виборів кандидатів, які мають абсолютну підтримку суспільства.
"Юрій Бублик – найкращий сільський голова Полтавщини, який має абсолютну підтримку громади. Влада намагається його відсторонити від виборчого процесу. "Свобода" разом із громадою Ковалівської сільської ради, до якої входить 11 сіл, усіма засобами боротимуться за те, аби відстояти справедливість, честь та гідність нашого побратима", – зазначив голова Полтавської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Валерій Черняков.
З часу обрання Юрія Бублика сільським головою з боку голови Полтавської районної ради комуніста Степенка розпочалися спроби "приборкати" націоналіста, аби той виконував вказівки Степенка та став частиною корупційної системи. Оскільки Юрій Бублик з перших днів свого керівництва Ковалівською сільрадою продемонстрував принциповість та розпочав боротьбу із розкраданням землі та "оптимізацією" (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/025749/), проти свободівця було сфабриковано кримінальну справу. За дивним "збігом", вона аналогічна статті, за якою було засуджено одного з лідерів опозиції Юлію Тимошенко.

Щойно проти свободівця Юрія Бублика було порушено справу, він скликав позачергову сесію і виніс на порядок денний ради питання про довіру сільському голові. Таємне голосування засвідчило: жоден із тридцяти депутатів не висловив голові недовіри – на відміну від представників Феміди у Полтавському районному суді.

"Слід відзначити, що Юрія Бублика судила суддя, яка його попередникові за 70 самописних земельних рішень, що завдали громаді збитків на 8 мільйонів гривень, винесла оправдальний вирок. Його вже скасовано в апеляційному порядку, але факт є фактом. Прикметно і те, що суддя побоялася винести вердикт учора, коли біля суду зібралася громада Ковалівської сільради, щоби підтримати свого сільського голову", – зауважив Валерій Черняков.

Керівник Юридичного управління Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Махніцький наголосив, що кримінальна справа підлягає закриттю у зв'язку з відсутністю в діях Ковалівського сільського голови Юрія Бублика складу злочину: "Адже відсутнє "використання влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб".
Матеріалами справи у своїй сукупності повністю підтверджено: підписуючи акт № 2 приймання-здачі виконаних робіт із виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів у межах Ковалівської сільської ради, голова сільської ради Юрій Бублик діяв виключно в інтересах служби на виконання Постанови КМУ від 05.03.2008 року № 151, Паспорту бюджетної програми на 2008 рік за КПКВК 240830 "Проведення земельної реформи", Рішення 30 сесії 5 скликання Ковалівської сільської ради від 10.08.2010 року, клопотання Ковалівської сільської ради на виконання таких робіт.

У діях Ю.Бублика відсутня суб'єктивна сторона службового підроблення, а саме вчинення дій з прямим умислом. Крім того, органом досудового та судового слідства не доведено суб'єктивної сторони службового зловживання. А в матеріалах кримінальної справи відсутні докази, які би прямо чи опосередковано вказували на те, що Юрій Бублик діяв з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах, або в інтересах третіх осіб. Також відсутні докази завдання державі збитків.
Своїми діями, що не містять ознак службового зловживання, Юрій Бублик жодним чином не дискредитував та не підірвав авторитет органу держаної влади в особі Ковалівської сільської ради, а діяв виключно в її інтересах", – заявив Олег Махніцький.


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2012, 10:51 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації