Вхід | Реєстрація

За продаж алкоголю дітям можна заплатити 18 тисяч гривень

За продаж алкоголю дітям можна заплатити 18 тисяч гривень

Деякі підприємці Кобеляцького району вже виклали «кругленькі» суми за те, що в їх закладах продавали пиво та сигарети неповнолітнім.

За останні три роки в Україні відбулися зміни в деяких законодавчих актах, котрі покликані попередити і зменшити вживання тютюнових виробів та алкоголю. Простіше кажучи, українські законодавці різко підвищили розміри штрафів щодо бізнесменів, які продають алкоголь, що хоча б в деякій мірі виправдовує існування українського парламенту.

Та між прийняттям закону і його виконанням є певна дистанція. В українських реаліях вона інколи перетворюється у прірву. Тобто, Закон ніби і є, але його ніхто не виконує.

Днями ми поцікавились у співробітників Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ, чи застосовує міліція якісь засоби впливу до бізнесменів, які продають тютюн і алкоголь дітям. Виявилось — вживає.

Старший уповноважений карної міліції у справах дітей Людмила Домнич повідомила, що у 2011 році 11 підприємців району були покарані за порушення антиалкогольних та антитютюнових законів. І покарані дуже серйозно. Так власникам та продавцям одного із кобеляцьких магазинів довелось у загальному сплатити 18 тисяч гривень штрафу і втратити ліцензію на продаж алкоголю і тютюну. По 6800 гривень заплатили підприємці з Орлика, Шевченок і Біликів.

У 2012 році такі ж штрафи сплатили власники двох білицьких кафе. Як правило, міліціонери проводять рейди разом зі співробітниками податкової інспекції. Правоохоронці складають протоколи про адміністративне покарання, тобто, штрафи, а податківці подають у Полтаву документи про анулювання ліцензій. Майже у ста відсотках випадків справа закінчується плачевно для недобросовісних бізнесменів. Їх позбавляють ліцензій на продаж алкоголю та тютюну.

Користуючись нагодою, ми поцікавились у Людмили Домнич, чому міліція не вживає заходів до власників двох кобеляцьких магазинів, у яких майже відкрито продають пиво, горілку і сигарети неповнолітнім. Один заклад розташований поряд із Аграрним ліцеєм, інший — із райвідділом внутрішніх справ. Людмила Олександрівна повідомила, що співробітники міліції знають про порушення законодавства власниками та продавцями цих магазинів. З ними вже проведена роз’яснювальна робота. Та відомо й те, що підприємці не покаялись. Отже, найближчим часом міліціонери та податківці завітають і до них. До речі, співробітники «ЕХО» також мають бажання висвітлити цей процес.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2012, 18:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації