Вхід | Реєстрація

Тут був Вася

Тут був Вася

Написати цю редакційну спонукала одна табличка, встановлена в Царичанці на дитячому майданчику в центрі селища. На ній у політкоректних синьо-білих кольорах повідомляється, що маленьким жителям Царичанки найкращі побажання шлють члени Партії Регіонів Олександр Вілкул, Євген Удод та Микола Солошенко. Для непосвячених слід нагадати, що дана трійця є далеко не рядовими членами згаданої партії. Вони відповідно є: головою Дніпропетровської ОДА, головою обласної ради та депутатом Верховної ради. Напис на табличці чомусь зроблений російською мовою. Напевне, його автори вважають, що в україномовній Царичанці іншої не розуміють. Це тим більш дивно, що всі троє привітальників займають досить високі пости у структурі державної влади. І, апріорі, повинні знати, яка мова в Україні є державною. Хоча, можливо, в Партії Регіонів вважають по-іншому.
Чомусь автори напису забули вказати, яке ж відношення троє названих дядьків мають до облаштування майданчика. І взагалі — чому вказані лише три прізвища? Якщо це подарунок від Партії Регіонів, то де імена та прізвища інших партійців? Чи їх всього-на-всього троє? Якщо ж майданчик встановлений за кошти обласного бюджету, то напис взагалі є дуже некоректним. Гроші ж до бюджету платять і бютівці, і нунсівці, і навіть члени партії «Свобода». А чиновники є лише розпорядниками коштів. Сьогодні розпоряджаються одні, завтра —  інші. І вказувати своє прізвище на кожному об’єкті, спорудженому державним коштом, — по меншій мірі нескромно. Єдиним поясненням і виправданням згадки про губернатора, голову облради і нардепа може бути той факт, що вони зробили цю добру справу виключно власним коштом. Скинулись із зарплати і спорудили майданчик. У будь-якому іншому випадку це нагадує всім відомі написи на стінах, скелях та парканах — «Тут був Вася». От просто був — і цього достатньо. Щоб знали, щоб пам’ятали. Бо нічим іншим той Вася не запам’ятався. Якщо керуватись ось такою «Васиною» логікою, то фермер Володя Білоусько, який кілька років пнувся із усіх сил, щоб збудувати церкву в Комендантівці, мав прикрасити її стіни своїми портретами. А позаяк він є членом партії «Батьківщина», то й напис відповідний зробити: «Вхід тільки за партійними квитками». Та чомусь не зробив такого. Напевне, не такого «високого» інтелекту чоловік. Не те, що дніпропетровські «Васі».  Не здогадались щось утнути і  кобеляцькі хокеїсти. Майданчик для відпочинку громади створили, а напис «Тут був Грека» додати забули. Нерозумні та й годі, не розуміють, як грамотно «піаритись» потрібно.
А взагалі, сумно й прикро спостерігати за тим, як новоявлені «гаспада» в Царичанці, Кобеляках, Санжарах, Києві та Полтаві роблять «подарунки» за бюджетні кошти. Ще й чекають, щоб їм за це ж кланялись і ледве не в попу цілували. За наші ж гроші — нам і «дарують».
… Цікаво, а вхід на дитячий майданчик у Царичанці — по партійних квитках?


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2012, 10:27 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації