Вхід | Реєстрація

«А ще сьогодні Обама родився!»

«А ще сьогодні Обама родився!»

На черговій апаратній нараді у Новосанжарській райдержадміністрації говорили про позитив, кримінал та адмінкомісії.
Почалася апаратна нарада з позитиву. Точніше, із розмов про нього. Голова РДА Сергій Шовкопляс розповів, що напередодні переглядав один із новинних Інтернет-сайтів. І нарахував 16 негативних матеріалів із 30. Кримінал, нещасні випадки, пожежі, аварії. На противагу цьому Сергій Миколайович навів приклад кількох російських телевізійних каналів. За його словами, вони постійно демонструють позитивні новини — про якісь хороші та добрі справи. І не сіють негативу. Таку практику голова райдержадміністрації запропонував перейняти і районним журналістам.
Продовжилася позитивна тема привітанням із днем народження головного санітарного лікаря району Олександра Пантелія. Його привітали і Сергій Шовкопляс, і голова районної ради Володимир Левицький. Вручили квіти, побажали подальшої плідної співпраці з органами влади. Не лишився осторонь і селищний голова, який традиційно вставив свою цитату з місця у кінці зали:
— А сьогодні ще й Обама родився! — радісно повідомив Андрій Река, чим викликав сміх більшої частини залу.
Після такого веселого та позитивного початку перейшли до речей більш серйозних. Зокрема, заслухали виступи двох сільських голів, які розповідали про криміногенну ситуацію у їхніх сільських радах. Так супротивнобалківський сільський голова Людмила Лахно розповіла, що протягом 2011 року сталося 5 злочинів кримінального характеру. Розкрито з них було 2. Від розмови про кримінал Людмила Василівна перейшла до соціальних справ. Зокрема, розповіла, що наступного року за кошти «Добробуту» планують провести воду у інший кінець сала. До водомережі хочуть приєднати 12 дворів. Витратять на це 100 тисяч гривень.
— А не багато? По 10 тисяч на кожного? — запитав Володимир Левицький. — У районі по інших селах теж люди хочуть провести воду. І у Зачепилівці, і у Кунцевому!
Наступним про кримінальну ситуацію розповідав кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний. На території його сільської ради у 2011-му сталося 15 кримінальних злочинів. Також було складено 47 протоколів про адміністративні правопорушення.
Останнє повідомлення одразу викликало запитання у членів президії.
— Адмінкомісія сільської ради — це орган-помічник чи головний біль? — поцікавився Володимир Левицький.
Анатолій Підтоптаний відповів, що, звичайно ж, помічник. Але голова ради тут же уточнив свою позицію.
— Тому що практично адмінкомісії у районі не працюють! — пояснив Володимир Іванович.
— Тому що не працюють служби, які сидять у цій залі, — відповів сільський голова, — адже це вони мають повноваження складати адмінпротоколи. У мене таких повноважень немає!
У розмову втрутився Андрій Река, який розповів, що інспектор із благоустрою селищної ради складає 80 % від усіх протоколів. Але Анатолій Підтоптаний твердо стояв на своєму:
— Це ж у селищній раді є інспектор з благоустрою. У сільських радах такої посади немає і такі повноваження ні в кого не прописані!
Завершилась апаратна повідомленням Володимира Скубія про те, що у «Райавтодору» залишилось 350 тонн піщано-соляної суміші, якої має вистачити до закінчення зимового періоду. До речі, вже наступного дня пішов сніг і роботи  дорожникам знову додалося.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2012, 13:40 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації