Вхід | Реєстрація

Після «Кальвадоса» похмілля не було

Після «Кальвадоса» похмілля не було

Кобеляцькі хокеїсти достойно виступили на турнірі в Полтаві. А наступного дня на льоду відзначали день народження Володимира Гречаного.

Хокейний сезон в Кобеляцькому районі в розпалі. Досхочу награвшись між собою, команди з Кобеляк, Перегонівки та Комендантівки вирішили створити збірну району і взяти участь в обласних змаганнях. До складу команди ввійшли по одній «п’ятірці» із кожного з названих населених пунктів. Збірна одразу отримала запрошення зіграти на турнірі, який організовував один із полтавських бізнесменів, засновник команди з оригінальною назвою «Кальвадос». Кальвадос — сорт горілки, який виготовляється з яблук. Та, не дивлячись на таку неспортивну назву, однойменна команда вважається однією із найсильніших на Полтавщині. Серед аматорів, звичайно.

Турнір, що проходив у Полтаві, був присвячений черговій річниці виводу радянських військ з Афганістану. У першому матчі наші земляки грали з хокеїстами, що представляли Коломак — невеличке містечко на Харківщині. Матч видався дуже напруженим, адже сили команд були рівні. За кілька хвилин до фінального свистка наші земляки вели 2:1. Харків’яни, намагаючись за будь-яку ціну зрівняти рахунок, пішли ва-банк. І навіть замінили воротаря шостим польовим гравцем. Та, незважаючи на шалений штурм з боку суперників, кобелячани зуміли відстояти перемогу. Вони, як справжні професіонали, лягали під шайбу аби не дати їй залетіти у ворота.

У другому матчі кобелячанам протистояв іменитий «Кальвадос». Після гри самі полтавці зізнались, що планували закинути у ворота кобеляцького голкіпера більше десяти шайб. Але зіткнулись із неочікуваним для себе гідним спротивом. Наші ж хокеїсти вважають, що величезний внесок у перемогу полтавців із рахунком 3:0 зробив арбітр матчу. Надто часто він видаляв гравців кобеляцької команди з майданчика. Тому, навіть програвши, кобелячани залишились задоволені своїм виступом на турнірі.
Гра з «Кальвадосом» відбулась у суботу. А вже наступного дня хокеїсти з райцентру зіграли свій черговий матч. Він, цей поєдинок, був досить незвичайним. Суперниками дорослої кобеляцької команди стали зовсім молоді хокеїсти. Це в основному 15-17-річні хлопці, які лише в цьому році організувались і почали грати в хокей. Цим матчем кобелячани своєрідно вшанували Володимира Гречаного, котрий у неділю, 19 лютого, відзначав свій 49-й день народження.

Перед початком гри із вітальною промовою виступив міський голова. Олександр Ісип відзначив величезний внесок, який зробили Володимир Гречаний та його колеги у розвиток спорту в Кобеляках. До речі, про це говорили і численні глядачі. Дехто казав: «Клички допомогли облаштувати у Кобеляках дитячий майданчик. Так вони ж — мільйонери доларові. А тут звичайні хлопці такий хокейний майданчик збудували!».

Сама гра між ветеранами хокею та молоддю була товариською і пройшла у дружній атмосфері. Старші всіляко допомагали молоді виграти, абсолютно не переймаючись рахунком. Коли наймолодший хокеїст Ростик Васюта вийшов сам на сам із голкіпером ветеранів, польові гравці терпляче очікували, коли ж хлоп’я вразить ворота. Додавав веселощів та позитиву грі і кобелячани Микола Теренін, який взяв на себе місію коментатора. «Ввійшовши в раж», Микола навіть пообіцяв, що 8 березня відбудеться матч жіночих хокейних команд.

А серед глядачів точилась жартівлива дискусія щодо назви кобеляцької команди. Сергій Звонков заявив: «Ми будемо називатись «Єнотами». На що міський голова зауважив: «Не годиться, якось несерйозно. Давайте краще назвіться «Гречаники». І по-українському, і Вовці Гречаному приємно буде». Хтось з боку вніс свою пропозицію: «Тоді краще — «Галушки». Йому заперечили: «Ні, «Галушки» не можна. А то в місті й так кажуть, що Галушко (від редакції: Сергій Галушко — секретар міськради) купив швейну фабрику і «Водоканал». Скажуть, що й хокейну команду прикупив».

Фінальний свисток арбітра Анатолія Няйка зафіксував перемогу молоді з рахунком 9:8. Після цього спортсмени продемонстрували своє вміння пробивати хокейні пенальті — буліти. Оригінальністю відзначився Андрій Савенко, котрий виконав цей прийом іншим боком ключки.
По закінченні матчу хокеїсти та вболівальники разом частувались юшкою та кашею і підняли чарки за здоров’я іменинника.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2012, 15:54 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації