Вхід | Реєстрація

Не той голова

Не той голова

24-го лютого у Новосанжарському НВК відбулося засідання районної федерації футболу. Представникам футбольних команд пояснили: вони неправильно вибрали голову федерації і тепер треба знову влаштовувати вибори.

Районна федерація футболу — організація, взагалі-то, громадська. І раніше представники влади у її діяльність не втручались. Представники футбольних команд свої суперечки намагалися вирішувати самостійно. Збиралися, сварилися, часто не сходилися у багатьох питаннях, але владу у свої суперечки не вмішували. Але впродовж останніх двох років влада серйозно перейнялася життям районної федерації. За словами чиновників, вони не втручаються у її діяльність, вони просто допомагають членам цієї громадської організації дійти згоди. Адже влада повинна тримати на контролі усі галузі. Будь то культура, освіта чи футбол.

Повернімося на два місяці назад. 16-го грудня у Нових Санжарах відбулася звітно-виборча конференція федерації. Позаяк колишній голова Анатолій Чумак висловив бажання піти з займаної посади, треба було обрати на його місце нового. Реальних кандидатур було двоє. Геннадій Супрун — тренер Новосанжарської ДЮСШ з футболу (А ще — голова фракції «Батьківщина» у районній раді. Що важливо. Авт.) та Віталій Баранович — спеціаліст ФСТ «Колос» та директор шахового клубу. Голосування провели таємно. За Геннадія Супруна віддали голоси 13 присутніх, за Віталія Барановича — 4. Новообраного голову привітали голова обласної федерації футболу Анатолій Дьяченко, його заступники і вже колишній голова Анатолій Чумак. Новообраному голові федерації побажали успіхів у виведенні новосанжарського футболу на якісно новий рівень.

Але потім виникли проблеми. Почалися вони тоді, коли Геннадій Супрун звернувся до відділу юстиції, щоб там затвердили його як голову федерації. У юстиції йому показали листа сільського голови Володимира Коби. Володимир Володимирович повідомляв відділ юстиції про те, що його на конференцію не було запрошено і він взагалі не мав можливості проголосувати. І взагалі, конференція була проведена з порушеннями. У юстиції на лист відреагували одразу. Провели позапланову перевірку роботи федерації і таки виявили порушення у організації конференції 16-го грудня. Тому наказали ці порушення усунути, а конференцію скликати ще раз.

Новий голова (чи не голова?) федерації Геннадій Супрун появою листа від Володимира Коби був здивований. За його запевненням, напередодні скликання конференції, 15-го грудня, вони бачилися із сільським головою на засіданні контрольно-дисциплінарного комітету з міні-футболу. Там Володимир Коба сказав, що про скликання конференції знає, але бути на ній не зможе. Причину ж того, що сільський голова таки звернувся до юстиції, Геннадій Супрун побачив у іншому. А саме у тому, що він є головою районного осередку партії «Батьківщина». Через це представники влади зовсім не хочуть бачити його на посаді головної людини у районному футболі. Тому так оперативно з’явився лист у відділі юстиції, тому не забарилася перевірка і саме тому конференція була визнана нелегітимною.

У цьому представників футбольних команд запевнив начальник відділу юстиції Юрій Лисенко, який прийшов на засідання 24-го лютого. Він пояснив, що та конференція — від 16-го грудня — була скликана неправильно і є нелегітимною.

— А сьогоднішнє зібрання з точки зору закону є правомочним і те рішення, яке ви приймете, буде легітимним! — благословив учасників конференцію Юрій Лисенко. Хоча не зміг пояснити — у чому ж відмінність від засідання 16-го грудня. І чому те було незаконним, а це — навпаки?

Можливо, тому, що на те засідання не запросили представників влади? На конференцію 24-го лютого вони прийшли. І заступник голова райдержадміністрації Іван Солодовник, і заступник голови районної ради Микола Перерва запевняли присутніх, що їх прихід — це не втручання влади у справи футбольної організації. Просто таким чином чиновники хочуть допомогти навести лад у районному футболі.
Цього разу Володимир Коба на засіданні був присутній. Щоправда, пояснити «неправильно» вибраному Геннадію Супруну, у чому саме він вбачив порушення при проведенні минулої конференції, сільський голова не зміг.

— Там у листі все написано, — лише відповів він.

Колишній (чи нинішній?) голова федерації Анатолій Чумак, який вів засідання, запропонував проголосувати за скликання нової конференції. Мовляв, на ній після усунення усіх помилок можна буде заново обрати голову федерації. Не дивлячись на протести кількох представників, голосування таки відбулося. І більшість голосуючих підняли руки «за». Це означало, що незабаром буде підготовлена нова конференція, на якій знову спробують обрати голову федерації. Але з приводу того, що на чергових виборах знову переможе Геннадій Супрун, є великі-великі сумніви. Адже голосувати будуть сільські голови, яких у федерації не так і мало. А з ними представникам влади дуже легко провести (як би пом’якше висловитися) роз’яснювальну роботу. Можна знайти підхід і до представників інших команд. Тобто, автор не має на увазі, що влада буде втручатися у процес підготовки чи проведення конференції. Ні-ні, Боже, збав. Просто представники влади допоможуть учасникам зібрання прийняти правильне і виважене рішення. Ніхто, напевно, не здивується, коли новим-старим головою знову оберуть Анатолія Чумака, який раптом передумав іти з посади голови федерації і заявив про свою готовність займатися районним футболом і надалі. А можливо, головою оберуть молодого і амбітного Віталія Барановича, який також не проти «порулювати» футболом на Новосанжарщині. У Геннадія Супруна, зрештою, також є шанси. Якщо за той час, який лишився до конференції, він змінить політичну орієнтацію і перейде, приміром, до лав Партія Регіонів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2012, 09:47 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я


1. Антон / 1 березня 2012, 16:15
Свобода слова і свобода вибору заполонили країну... А від Коби не чекав такого.. Цікаво, хто його надоумив так вчинити?і який у нього "спортивний" інтересв цій свій справі?
2. Бувалий / 1 березня 2012, 22:03
Не зрозуміло, чи оприлюднив начальник РУЮ допущені порушення? Невже вони були такі серйозні, що влинули на результати голосування з перевагою у 9 голосів?
3. космос / 2 березня 2012, 11:19
На цій конференції по відновленню Чумака А.В.на посаду Голови федерації футболу,було нагнуто районним керівництвом 12 представників команд, з яких половина -сільські голови,а друга частина-держслужбовцію.Главна ціль конференції, втамувати амбіції влади.Про розвиток футбола мова не велася.
4. +++ / 2 березня 2012, 11:57
Супрун найповніше збагачений футбольними справами як на полі, так і за межами! він може підняти новосанжарський футбол, нехай хоч спробує і можливо якісь зміни нас чекають! а щодо інших кандидатур, то вони лише рвуться до влади, напевно щоб карман був не порожнім!
5. Гравець / 2 березня 2012, 17:36
4. +++ пише:
«Супрун найповніше збагачений футбольними справами як на полі, так і за межами! він може підняти новосанжарський футбол, нехай хоч спробує і можливо якісь зміни нас чекають! а щодо інших кандидатур, то вони лише рвуться до влади, напевно щоб карман був не порожнім!»

Повністю згодний, а Барановича гнати потрібно в три шиї!!!
6. вболівальник / 2 березня 2012, 19:02
Обласна федерація футболу на чолі з Дяченком А.М.для Новосанжарського керівництва не авторитет,їм головне,щоб футбол "розвивався" по їхньому сценарію.
7. ратник / 2 березня 2012, 19:54
5. Гравець пише:
«Повністю згодний, а Барановича гнати потрібно в три шиї!!!»

Віталік у цьому скандалі аж руки потирає,так його манить крісло Голови Федерації
8. Бувалий / 2 березня 2012, 20:22
Схоже на те, що вони свого доб"ються -- не дарма ж всі ресурси підключили. Виходів у вас два: або розслабитись і отримувати задоволення до осінніх виборів, там може щось зміниться. Або ж, якщо ви дійсно підтримуєте Супруна не тільки словами, організувати саботаж федерації. Коли не розпочнеться районний чемпіонат а також не буде кого заявляти за "Стандарт", тоді вони, може, й задумаються над своїм вибором.
9. Гравець / 4 березня 2012, 21:29
7. ратник пише:
«Віталік у цьому скандалі аж руки потирає,так його манить крісло Голови Федерації»

І знову ж я підтримую!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації