Вхід | Реєстрація

Час брехунів

За календарем — початок весни. А у деяких українців — усі думки про осінь. Як не крути, а восени відбудуться вибори. І підготовка до них уже розпочалася. Відкриваються нові газети, формуються виборчі штаби, розробляються нові технології. Знову настає час брехунів. Знову будуть обіцяти, щось розповідати, за когось агітувати. Невдовзі полинуть, побіжать, помчать по містах, по селах і хутірцях вгодовані дядьки і тітки у гарних ділових костюмах та з безсовісними очима.

Навіть цікаво здогадуватись, що ж вони обіцятимуть цього разу. Ніби про все вже сказано, все наобіцяно і благополучно забуто. Ото ж і погано, що забуто. Ні, те, що забули самі обіцяльники — це нормально. Виборчий процес в Україні апріорі передбачає невиконання обіцяного. Погано, що забувають ті, кого агітували, перед ким розпиналися і кого дурили. Автор статті кілька років тому у черговій редакційній пропонував усім і кожному завести невеличкого зошита і записувати в нього все, що обіцяли кандидати і претенденти. Щоб розкрити його, коли потрібно (а потрібно — перед виборами) і проаналізувати, співставити, зробити висновки. А вже потім — робити свій вибір.

Думаю, що зошита майже ніхто не завів. Одному часу не вистачило, іншому — паперу. То давайте спробуємо просто по пам’яті згадати, чим же запам’яталась нинішня Верховна Рада, що корисного зробили депутати для свої виборців.

Отже, починаємо загинати пальці. Відміна обов’язкового техогляду — раз! Цю подію більшість українців сприйняли схвально. За скасуванням техогляду у нас іде… Що ж у нас іде? Таке, щоб однозначно позитивне, щоб сприйнялося усіма українцями, щоб об’єднало націю, зблизило владу і громаду? Євро-2012? Та помилуй, Боже! Більшість українців його вже давно якщо не проклинають, то остаточно до цієї події збайдужіли. І бачать у ній лише чергову можливість для кількох земляків збагатитись на мільярдах бюджетних коштів.

Не знаю, як ви, шановні читачі, а особисто я з корисності нинішньої Верховної Ради відзначив лише відміну техогляду. І більше нічого. Чи не малувато для кількох років роботи? Усе інше, оті численні реформи, які розпочала нинішня влада, можна порівняти з препаратами від грипу — амізоном, афлубіном. Відомий харківський педіатр Комаровський назвав їх препаратами із недоведеною ефективністю. Якщо вони комусь і допомагають, то в основному тим, хто їх продає. Так і українські реформи. Чи більшості допоможуть — невідомо, а ось тим, хто їх впроваджує, допоможуть точно.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2012, 09:42 | Полтавщина | Редакційна
1. Микола Гузченко / 2 березня 2012, 12:13
В нагрузку до техогляду - ще й те, що можна без доручення їздити.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації