Вхід | Реєстрація

Автобусні зупинки пофарбують до Євро

Автобусні зупинки пофарбують до Євро

На черговій апаратній нараді у Новосанжарській райдержадміністрації говорили про заміну стовпів, нефарбовані зупинки та «ходячу інфекцію».
Про роботу із зверненнями громадян до новосанжарської філії «Полтаваобленерго» доповідав заступник начальника Олександр Волошин.
— Можна з місця? — запитав він.
— Ні — тільки зверху! — заперечив головуючий — перший заступник голови РДА Володимир Тараненко.
Олександр Волошин розповів, що у 2011‑му році до філії надійшло 180 звернень (у 2010 було 238), 120 з яких були позитивно вирішені на користь громадян. Повідомив заступник начальника філії і про те, що боржників, які б не платили за світло по кілька місяців, у районі немає. Були деякі затримки із проплатою у деяких бюджетників, але вони вже погашені.
— Під час морозів було багато випадків крадіжок електроенергії, — розповів Олександр Волошин, — ми сформували рейдову бригаду, яка виявляла таких крадіїв. Кожному порушнику загрожує штраф від 5 тисяч і вище.
Також доповідач зазначив, що з весни філія почне займатися заміною аварійних опор. Це повідомлення викликало коментар з боку головуючого.
— Ми будемо робити третій об’їзд по сільських радах. І дуже не хотілось би, щоб нам знову говорили про аварійні опори, — зауважив Володимир Тараненко. — Я пригадую, що подібні скарги були у Буртах, у Клюсівці. Ви повинні працювати на випередження. Щоб ми приїхали, а ви вже усунули недолік.
Далі про звернення громадян доповідали сільські голови Сергій Головко із Руденківки та Роман Зінич із Судівки. Після доповіді першого знову вставив свій коментар Володимир Тараненко.
— У вас на території села дві автобусні зупинки, на які мені особисто стидно дивитися! Треба її розфарбувати так, як, наприклад, у Кунцевому. Я розумію, що це не ваш об’єкт, а дорожників. Але ж ви хазяїн на цій території!
— Ми не проти їх розмалювати. Але перед цим автодор має ті зупинки хоча б відремонтувати, — пояснив Сергій Головко. — Ми ж із сільського бюджету не маємо права виділити ні копійки на цей об’єкт. Хіба що це будуть якісь спонсорські кошти.
Після обговорення питання Володимир Тараненко таки дав доручення: дорожникам — відремонтувати, а сільській раді — розфарбувати зупинки. Про зупинки у Судівці та Шпортьках нагадали і Роману Зіничу. Їх також потрібно довести до цивілізованого вигляду. Зробити усе це треба, звичайно ж, до початку Євро-2012.
Далі на трибуну піднявся заступник головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ Володимир Тур, який розповідав про районну Програму боротьби із туберкульозом. Він повідомив, що у районі — 18 хворих на туберкульоз. А от у групі ризику перебувають аж 3061 мешканець району. Усіх їх потрібно щороку обстежувати на флюорографі. Але зробити це часто практично неможливо, бо громадяни з цієї групи просто відмовляються від обстеження. Найбільш проблемними у цьому плані є Руденківка, Мала Перещепина та Старі Санжари. Згадав Володимир Миколайович і про недостатнє фінансування на харчування хворих у тубдиспансері. Якщо на 1 ліжко на добу потрібно виділяти 18 гривень, то насправді ЦРЛ має змогу годувати цих хворих на 5,28 грн. на добу.
Доповідь Володимира Тура викликала коментарі членів президії та запитання із залу.
— Які міри приймаються з приводу того факту, що хворі з тубдиспансера вільно ходять по торгових точках навпроти лікарні?
— Це ж ходяча інфекція! Коли буде перенесено туберкульозне відділення?
Володимир Тур відповів, що у 2014‑му буде завершене будівництво обласного тубдиспансера. Тоді хворі з Нових Санжар будуть переведені до обласного центру.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2012, 12:42 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації