Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькому районі знешкодили підпільну нарколабораторію

У Кобеляцькому районі знешкодили підпільну нарколабораторію

Двоє місцевих жителів власними силами виготовляли та розповсюджували марихуану і метамфетамін.

Спецоперація по затриманню самодіяльних наркодилерів була проведена ввечері 28 лютого. До участі у ній, крім співробітників Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Олександра Колінька та Владислава Ярошенка, були залучені бійці «Беркута» та кінологи з Полтави.

Підпільна лабораторія працювала у малесенькому селі Шапки, що на території Бутенківської сільської ради Кобеляцького району. Нею завідували двоє місцевих жителів, брати К., відповідно 1979 і 1984-го років народження. Допомагав їм 29-річний львів’янин, який проживав у будинку старшого брата.

Брати-підпільники поставили свою справу на «широку ногу». Коноплю вони вирощували у місцях, де рідко бувають люди, в основному у болотистій, зарослій очеретами місцевості. Сировину зносили у спеціально для подібних цілей придбану напівзруйновану будівлю. Там коноплю сушили, перетирали і набивали нею скляні банки. Потім цю «консервацію» закопували в землю. Крім марихуани, брати займались ще й виготовленням сильного психотропного засобу метамфетамін. Для цього придбали лабораторне обладнання. А знання щодо того, як виготовляти метамфетамін, бутенківські хіміки черпали із мережі Інтернет. До речі, вони й самі із задоволенням споживали виготовлені наркотики. Спочатку наркоділки розповсюджували свою продукцію лише на території Кобеляцького району. З часом вирішили «розширитись» і вийти на ринок Полтави. Канабіс вони продавали по 350 гривень за стакан, оптовикам і постійним клієнтам  робили знижки.

Злочинна діяльність  у Шапках тривала майже два роки. А 28 лютого братів взяли «на гарячому». Того дня вони продали два стакани канабісу мешканцю Кобеляцького району. Під час затримання всі троє підозрюваних намагались втекти. Братів спіймали досить швидко, а їх помічника львів’янина довелось витягувати з болота, у якому він просидів три години.

Під час проведення обшуку у нарколабораторії вилучили 3 кілограми канабісу, лабораторне обладнання для виготовлення метамфетаміну та цілий збройний арсенал — мисливську рушницю, гвинтівку та ніж. Зброю наркодилери використовували для охорони посівів та самозахисту. Усі наркоторговці затримані і знаходяться під вартою. По даному факту порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального Кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.


Автор: Віра ГОМОНЮК, інспектор по роботі з населенням Кобеляцького РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2012, 14:33 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації