Вхід | Реєстрація

«Ми працюємо не заради рейтингу»

«Ми працюємо не заради рейтингу»

Минулого понеділка відбулось розширене засідання колегії райдержадміністрації. На ньому говорили про досягнення юних спортсменів та ціни на молоко.

До порядку денного було внесено три питання. Першим розглядали підсумки економічного і соціального розвитку та виконання бюджету району за 2012 рік. З цього питання доповідав начальник відділу економіки райдержадміністрації Микола Тюпка. Він повідомив, що промисловість у районі представлена діяльністю семи підприємств. Найбільш вагомий внесок у соціально-економічний розвиток району зробили ВП «Кобеляцький цукровий завод», ТОВ АФ «Добробут». Обсяги виробництва продукції ПрАТ «Придніпровський спецкар’єр» зросли майже в чотири рази у порівнянні з 2010 роком, і становили 19,8 мільйонів гривень. А обсяги інвестицій в основний капітал зросли майже в два рази. Обсяги виробництва на ПП «Кобеляки Світ» становили 1,2 мільйонів гривень, що на 25 відсотків менше, ніж у 2010 році. Микола Тюпка також повідомив, що за підсумками роботи 2011 року в сільськогосподарських та фермерських господарствах району, в порівнянні з 2010 роком, зменшилося виробництво молока на 1,9 відсотків, м’яса — на 1,4 відсотки, поголів’я великої рогатої худоби також зменшилося на 8,5 відсотків. Проте вдалося призупинити спад поголів’я корів та свиней.
— Також у зв’язку з відмовою основного перевізника від обслуговування автобусних маршрутів, — каже Микола Васильович, — проведено роботу з пошуку та залучення до обслуговування району інших перевізників. До роботи в районі залучено перевізників з Кобеляк, Комсомольська, Кременчука та Полтави. Забезпечується транспортне перевезення по шести міжміських маршрутах. Також відновлено обслуговування восьми приміських маршрутів.

Після доповіді начальника відділу економіки голова райдержадміністрації додав, що зараз Кобеляцький район на 12 місці в загальнообласному рейтингу.

— На десять пунктів практично жодному району не вдалося подолати той бар’єр, який був, — каже Анатолій Таранушич. — Нам разом це вдалося. Проте, роботи непочатий край. У тому числі й резервів. Хоч ми працюємо не заради рейтингу, та тваринництво, для прикладу, ми могли б підтягти. Хоча б тим, що зареєстрували фермерів.

Наступне питання було про стан фінансово-бюджетної дисципліни в Кобеляцькому районі за 2011 рік. На це питання доповідав виконуючий обов’язки начальника Кобеляцької міжрайонної державної фінансової інспекції Вадим Россоха. Він повідомив, що за результатами контрольних заходів, проведених у 2011 році, слід відмітити роботу керівництва відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, підприємство комунальної служби «Старт», Світлогірської сільської ради, якою оперативно усунуті фінансові порушення. Також варто відзначити керівників Кобеляцького районного центру зайнятості та Озерянської сільської ради, якими своєчасно забезпечене виконання поставлених вимог щодо усунення порушень.

Доповідь Вадима Россохи прокоментував голова райдержадміністрації. Мовляв, те, що відбувається на території Кобеляцького району, стосується усіх.

— Якщо хтось вважає, що це не стосується нас разом з вами, то він помиляється. Ми повинні виглядати в гарному ракурсі перед іншими.

На цьому обговорення питань розширеного засідання колегії завершили. І надали слово Віктору Детюку, котрий поділився досягненнями наших спортсменів. Він повідомив, що 23-26 лютого у Кременчуці проходив чемпіонат Полтавської області з боксу. У ньому брали участь 96 боксерів 1998-1999 року народження. Кобеляцький район представляли шестеро учасників. З них четверо стали призерами. Присутні у залі засідань зааплодували досягненням наших спортсменів.

— Я пишаюсь тим, що ми зробили все для того, щоб нашим боксерам, які сьогодні показують серйозні результати, було де тренуватись, — каже Анатолій Таранушич. — Сьогодні є прекрасний боксерський зал на території Кобеляцького району. Жоден з районів Полтавської області таким залом похвалитись не може. І тепер юні спортсмени нам віддячують.

На завершення наради голова райдержадміністрації наголосив, що на сьогоднішні базисна ціна за молоко при 3,4 відсотків жирності у Кобеляцькому районі становить три гривні.

— Це ціна базисна, не за літр. Є люди, які по такому підходу за зданий літр отримують більше чотирьох гривень. Сьогодні, якщо порівнювати з ближніми районами, у нас найбільша ціна. І поки що ми її тримаємо.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2012, 14:35 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації