Вхід | Реєстрація

Автозаводській районній ветеранській організації м.Кременчука – 25!

Автозаводській районній ветеранській організації м.Кременчука – 25!

1-го березня Автозаводська районна організація ветеранів війни, праці та військової служби відзначила свій 25 річний ювілей. У палаці культури «Нафтохімік» зібрали актив ветеранської організації, депутатів районної та міської ради, членів пошукових загонів навчальних закладів району, представників громадськості та трудових колективів, учнівську молодь. Для ветеранів, які проживають у віддалених районах, Автозаводським райвиконкомом був організований підвіз автобусами. На свято зібралося стільки людей, що у великому залі не залишилося жодного вільного місця. Перед початком урочистих зборів було показано відеофільм про сторінки історії та сьогодення Автозаводської районної організації ветеранів

 

Автозаводська районна організація ветеранів є найчисельнішою в Полтавській області і налічує у своїх лавах 34 300 ветеранів війни, праці, та військової служби. До її складу входять 13 первинних організацій в мікрорайонах та організація ХК «АвтоКрАЗ».

Першою головою Автозаводської організації ветеранів була обрана Пономарьова Галина Миколаївна – Почесний громадянин міста Кременчука, депутат Кременчуцької міської ради декількох скликань, кавалер ордена Великої Вітчизняної війни ІІ ступеня, учасник підпільного руху в роки Великої Вітчизняної війни, колишній директор школи №5 (тепер гімназія). Вона очолювала організацію понад 18 років. Другим головою районної організації ветеранів (2005 - 2007 р.р.) був підполковник запасу  Грищенко Володимир Миколайович, який гідно продовжив славні справи ветеранського руху. З жовтня 2007 року і по теперішній час Автозаводську організацію ветеранів очолює полковник у відставці, учасник бойових дій в Афганістані Олексій Зубченко.

До складу районної ветеранської організації входять 754 учасника бойових дій, 766 інвалідів війни, 3700 учасників війни, 375 вдів учасників війни, 18490 ветеранів праці, понад 9 тисяч дітей війни, майже 700 ветеранів військової служби. Актив районної організації налічує 473 ветерана, середній вік яких складає 70 років. Очолює актив – Рада ветеранів Автозаводського району, в склад якої входить 41 член, серед яких 10 учасників Великої Вітчизняної війни. Член районної Ради, голова ради ветеранів мікрорайону №11 Ксенія Микитівна Карнаухова має звання «Почесний ветеран України».

 

Першим ветеранів привітав голова Автозаводської районної ради, Почесний громадянина міста Кременчука Володимир Миколайович Коваленко. Він відзначив, що районна ветеранська організація вже давно стала надійним помічником та добрим порадником у всіх починаннях, які проводяться в Автозаводському районі.

«Ваш життєвий досвід, теплота ваших сердець, оптимізм, активна громадська позиція є найкращим прикладом для усіх нас, а найбільш за все – для підростаючого покоління. Ми вдячні всім Вам за Вашу невтомну працю, мудрість, неспокій Ваших душ. І я впевнений, що Ваші діти, онуки та правнуки будуть гідними послідовниками Ваших добрих справ!», - тепло привітав ветеранів зі сцени Володимир Коваленко.

Голова районної ради оголосив, що з нагоди 25-річного ювілею був виготовлений прапор Автозаводської районної організації ветеранів міста Кременчука, який є символом честі, доблесті, бойової слави та продовження бойових і трудових традицій. Він передав цей прапор керівнику районної Ради ветеранів полковнику запасу Олексію Зубченку.

Володимир Коваленко вручив почесні грамоти Полтавської обласної ради за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху та активну громадянську позицію голові ради ветеранів мікрорайону №11 Карнауховій Ксенії Микитівні, та голові ради ветеранської організації ХК «АвтоКрАЗ» Кушнарьовій Олені Іванівні. Почесними грамотами Автозаводської районної ради були нагороджені голови ради ветеранів мікрорайонів №8 та №10 Коваленко Галина Олексіївна та Бондаренко Григорій Опанасович.

«Вітаю вас з 25-річчям Автозаводської районної організації! Бажаю всім ветеранам міцного здоров’я, незламної волі, надійного родинного затишку, благополуччя та достатку, здійснення всіх ваших мрій!», - висловив побажання голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко.

У своєму привітанні секретар міської ради Василь Івко відзначив високий рівень організації святкування 25-річного ювілею Автозаводської ветеранської організації, побажав всім доброго здоров’я, та нагородив грамотами Кременчуцької міської ради голів ради ветеранів мікрорайону №2 і №9 підполковника запасу Лепського Миколу Петровича і  Писаренко Ксенію Костянтинівну, та члена ревізійної комісії районної ради ветеранів Зеленіну Олександру Федорівну.

Голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко запропонував схилити голови перед пам’яттю тих людей, які стояли у витоків створення Автозаводського району та районної організації ветеранів, які внесли вагомий вклад у розвиток Кременчука, і яких вже немає серед нас – Залудяк Микола Іванович, Пономаренко Іван Кіндратович, Приймак Сергій Миколайович, Пономарьова Галина Миколаївна. Зал завмер на хвилину мовчання.

Після цього, ветеранську організацію Автозаводського району привітав голова міської Ради ветеранів полковник запасу Віталій Сельцов, який висловив слова вдячності ветеранській організації за плідну працю і ефективну взаємодію, та заступник директора ВАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» Олександр Давидовський, який вручив районній раді ветеранів телевізор.

Директор ТОВ «Панорама Кременчука», голова фракції партії «Рідне місто» у Кременчуцькій міської раді Юрій Гриценко під час вітання відмітив важливість того, що робить в районі його керівник Володимир Коваленко у справі вшанування, турботи про ветеранів та збереження історичної пам’яті. Він передав вітання від Почесного громадянина міста Кременчука Володимира Митрофановича Матицина, який теж дуже багато робить для підтримки та розвитку ветеранського руху, та заявив, що депутати від партії «Рідне місто» активно підтримують всі ініціативи Автозаводської райради, спрямовані на розвиток військово-патріотичного виховання молоді, і плідно співпрацюють в цьому з районною ветеранською організацією. Юрій Гриценко вручив грамоти та пам’ятні подарунки голові Автозаводської організації ветеранів Олексію Зубченку, та заступнику голови ради ветеранів мікрорайону №10 Бондаренко Катерині Петрівні

Щирим та зворушливим було вітання ветеранів учнями гімназії № 5 ім. Т.Г.Шевченка. А після завершення урочистих зборів, ветеранів та все зібрання порадували своєю майстерністю творчі колективи центру культури, спорту та дозвілля «Нафтохімік».

 


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2012, 14:35 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації