Вхід | Реєстрація

У Полтаві провели мітинг проти політичних репресій

У Полтаві провели мітинг проти політичних репресій

4 березня 2012 року в Полтаві відбулося віче проти системи та політичних репресій, ініційоване ПОО ВО «Свобода». Захід почався мітингом біля пам’ятника Т.Шевченку, потім громада рушила ходою до Полтавської ОДА. Учасниками віче були як полтавці, так і представники з Кременчука, Ковалівки, Диканщини та ряду інших районів області.

Свободівців підтримали делегації від БЮТ, «Фронт змін». Загалом у мітингу взяло участь більше півтисячі чоловік. Поштовхом до проведення цієї масштабної акції стала замовна кримінальна справа проти голови Ковалівської сільської ради Юрія Бублика, яка носить яскраве політичне забарвлення.

Захід розпочався виступом голови Полтавської міської організації ВО «Свобода» Чабановським Романом, який зазначив: «Сьогодні ми тут всі зібралися, щоб показати свою незгоду з політикою, яку проводить влада не лише на Полтавщині, а й в Україні вцілому. Справа Бублика Юрія – це поличне замовлення. За такою ж статтею сьогодні перебувають за гратами колишній прем’єр-міністр Ю. Тимошенко та Ю. Луценко. Але ми не будемо мовчати, а будемо діяти! Закликаємо усіх свідомих громадян долучатися до нашої заяви, в якій вимагаємо припинити політичні репресії на Полтавщині».

До слова запрошувалися усі бажаючі, які говорили про своє незадоволення владою та останніми подіями.

Від пам’ятника Т. Шевченка колона мітингувальників рушила до Полтавської ОДА. Протестуючі несли плакати з написами: «Руки геть від Бублика!», «Ні політичним репресіям!», «Справа Бублика – політичне замовлення!». Вигукували гасла: «Банду геть!», «Удовиченка у відставку!» тощо.

Під стінами ОДА висловив свою думку Юрій Бублик: «Режим розпочав війну проти свободівців, оскільки саме у нас він відчуває загрозу своєму існуванню. Приклад Ковалівки став взірцем того, як повинна працювати влада для народу. Саме через це нас сьогодні судять. Але нас так просто не зламати! Ми й далі будемо проводити свою боротьбу!»

Учасники висловили недовіру голові Полтавської ОДА Удовиченку і вимагали його відставки.


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2012, 15:32 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації