Вхід | Реєстрація

Куди тому Сталіну

Куди тому Сталіну

У минулому номері «ЕХО» йшлося про зустріч з ветеранами головного лікаря ЦРЛ — члена провладної партії і депутата райради. Зустріч посадовця такого рангу з простими ветеранами, мабуть, можна розцінювати і як передвиборчу агітацію. На ній він привів такі статистичні дані: «Щорічно в Україні помирає понад 700 тис. громадян, третина яких — працездатного віку. При цьому смертність від серцево-судинних захворювань є однією з найвищих у світі і становить 66 відсотків». Простий підрахунок показує, що за 20 років померло нас 14 млн., з яких близько 4,5 млн. працездатного віку. Більше 9 млн. померло від серцево-судинних захворювань, а з них 3 млн. працездатного віку. Що це, як не геноцид?
І ніхто не пояснює причини цих захворювань та яка в цьому «заслуга» нашої «еліти». Традиційно вважається, що причиною серцево-судинних захворювань є гіподинамія, переїдання, вживання спиртних напоїв і паління. Я давно цікавлюся темою геноциду українського народу, як вчиненого у 30-х роках і приписаного чомусь виключно Сталіну, так і геноциду, що чиниться у роки так званої незалежності, коли вже немає Сталіна ні в живих, ні навіть в мавзолеї, ні тим більше в Україні. Вирішила я самотужки почитати щось про серцеві хвороби. Натрапила на книжку російського академіка і кардіохірурга Федора Углова «Человеку мало века». Автор цікаво описує своє життя (на момент написання йому було вже 90 років) і різні випадки з нього, дає медичні поради, але, мабуть, тому, що зачепив він і проблеми соціальні, книжка не надто популяризується навіть в Росії. Зокрема він пише: «…Исследования различных контингентов больных все чаще устанавливают прямую зависимость гипертонии от нервно-психических факторов». І далі: «…Перенапряжение нервной системы и психо-эмоциональные стрессы являются главной причиной острых инфарктов, нередко со смертельными исходами. Вот почему профилактика целого ряда сердечно-сосудистых заболеваний выходит за рамки сугубо медицинских действий, а в значительной степени носит социальный, государственный характер». От саме про соціальний і державний характер серцево-судинних хвороб і хотілося б щось почути як від влади, так і від лікарів. А ще почути про роль ЗМІ у формуванні здорової психічної «атмосфери». Але ця тема мовби заборонена, нічого нам про це не розповідають. Не розповідають і про роль «еліти» у формуванні соціального і державного факторів. А виходить так, що саме від впливу цих факторів померло 4,5 млн. людей працездатного віку. Ф. Углов пояснює: «Никто не может жить долго, если впереди мрак, если у человека нет никакой надежды на лучшее будущее». А в кого із вас є надія на краще майбутнє, хоча б ілюзорна, як раніше? Вас хоча б не тероризували та не залякували то газом, то тарифами… Не сприяє профілактиці серцевих хвороб і колотнеча з пільгами для ветеранів, для дітей війни і т. п. А у цьому ж номері «ЕХО» йдеться про можливе закриття поштового відділення, мабуть, для того, щоб напередодні виборів зробити добру справу і його «відстояти». Є у цьому ще один «позитив». Доки про закриття говоритимуть, дивись, когось із сільчан інфаркт схопить.
Недавно дали мені Свідки Ієгови свою «книжечку» про Армагедон, а там таке: «Сатана и демоны побудять человеческие правительства собрать войска, чтобы покончить с Божим народом. В результате этого нападения погибнут миллионы людей, потому что Бог защитит свой народ… Ответные действия Иеговы превзойдут все, что он делал в прошлом, защищая свой народ». І на обкладинці ядерний вибух. А відбудеться все це ледь на завтра. Це що: залякування чи взагалі пропаганда війни? Хто його чіпає, той народ? Кому це так не йметься? І все це під прикриттям так званого Святого Писання. Та я вам у тому писанні що завгодно знайду, в тому числі і про Божий народ. Святі отці, розкажіть людям, чого в рот води набрали? Претендуєте ж на пастирів нації. Нехай до пересічних не доходить, а що ж влада? Також отупіла і нічого не розуміє? Та від такого будь-кого інфаркт схопить.
Взагалі цікаво спостерігати, як влада намагається переконувати людей у своїх дійсно добрих справах, роблячи їх за бюджетні кошти, читай — за наші з вами. І у цьому б не було нічого поганого, якби це не видавалося за якусь особливу заслугу. Насправді це повинно розцінюватися як добросовісне виконання (за немалу зарплатню) своїх службових обов’язків. І якщо сучасна влада щось робить краще помаранчевих, то це не видатна заслуга, а чесна праця. А якщо за виконання своїх службових обов’язків вимагати від електорату прихильності, то це вже можна назвати й корупцією.
Відзначу що названі мною вище такі фактори, як алкоголь і паління, є також соціальними. У нас привчають до пива вже зі школи. Йде щоденна реклама його на телебаченні. Про це також пише вищезгаданий автор: «Ярким примером…. является хитрая и многолетняя политика спаивания нашего народа и его духовное разложение. Через все виды массовой информации, используя печать, радио и телевидение, соответствующие чиновники и негодяи, наши враги вели и ведут бессовестную борьбу за спаивание нашего народа с тем, чтобы полностью уничтожить русский народ и захватить нашу страну с ее природными богатствами». Думаєте, ситуація в Україні краща? Переконана, що ні. А зайдіть у книжковий магазин і купіть таку, чи подібну їй, книгу. Не купите і не замовите. Чому? Хіба б таких книг не купували? Переконана, що купували б, але на таких книжках, виходить, не можна заробляти. Цікаво? А може, хтось не дає на них заробляти? Навіть теза класика про те, що капіталіста понад усе цікавить прибуток, чомусь ігнорується. Полиці завалені одними «анжеліками», та «кілерами» й «антикілерами». А думаєте, побачите таку книгу у бібліотеці?
У мене є пропозиція до влади: якщо ви дійсно щиро турбуєтеся про долю народу, то дайте людям доступ до знань, не безкоштовно, як гречку, а навіть за їх гроші. Я перша виступлю на вашу підтримку, якщо це питання вирішите. Для цього не потрібно ні бюджетних коштів, ні інвесторів, а лише бажання.
Наприклад, у традиціях єврейського народу знання вважаються найбільшим капіталом. Чому ж у нас так не вважають, а коли мова заходить про рівень життя в Ізраїлі, то нас тільки жаба давить.

 

РS: Скільки вже писалося про книжку Б. Олійника «В замкненому колі..» і ні гу-гу. Навіть в Інтернеті її немає, хоч для цього взагалі ніякі кошти не потрібні. А можна б і самого поета було запросити, наприклад, на «Гончарові дні». Але такі «еліті», мабуть, не потрібні.


Автор: Людмила Пряхіна


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2012, 15:28 | Кобеляки | Суспільство


1. Полтавець / 6 березня 2012, 16:54
А ще можна додати, що члени сім'ї і близькі померлої людини, отримують стрес 100% по шкалі нервових потрясінь від 50до100.
2. Коха / 6 березня 2012, 18:07
Крик у пустелі...
3. Гість / 6 березня 2012, 21:39
О, відразу відчувається стиль Коробчинського. А Пряхіна, не смішіть мої копита, по рівню свого інтелекту не те, що статті - два речення не взмозі скласти і написати їх.
4. светка / 9 березня 2012, 19:29
Це просто капець, навіщо це друкувати. Шановна редакція до яких пір буде друкуватись на ваших шпальтах такий бред?????
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації