Вхід | Реєстрація

Поле для чемпіонів

Поле для чемпіонів

У селі Руденківка планують збудувати свій міні-футбольний майданчик зі штучним покриттям.
Минулого тижня у Руденківській школі зібралася ініціативна група з числа депутатів та місцевих підприємців. Зійшлися вони на тому, що будувати майданчик у селі потрібно. Тепер потрібно визначатися — як і за що.
Руденківку по праву можна назвати найбільш футбольним селом Новосанжарського району. Команда «Зоря» вже шість років поспіль є чемпіоном району з футболу. Ця ж команда три роки виграє зимовий чемпіонат з міні-футболу. Тому сумнівів не виникає — футбол у Руденківці люблять і грати у нього вміють. Для повного щастя руденківським футболістам не вистачає міні-футбольного поля. Ідею збудувати його у селі місцеві шанувальники футболу виношували вже давно. Спочатку планували зробити простий майданчик, огородити його та засіяти травою. Але на такому полі тренуватися можна було б лише у теплу пору року. Тоді, коли і на звичайному футбольному полі можна побігати. А от взимку лишається обходитися спортзалом або їхати до Нових Санжар. Майданчик у Нових Санжарах відкрили три роки тому. За цей час він став найпопулярнішим місцем тренування та ігор для футбольних команд. Навіть узимку — у мороз та сніг — кожного дня у вечірній час на ньому проводили тренування. За тиждень штучним майданчиком користується 10-12 районних команд. Не рахуючи того, що на вихідні двадцять команд на ньому ж грають у регулярному чемпіонаті.
Будівництво  ще одного майданчика ні району загалом, ні Руденківці зокрема ніяк би не завадило. Наприклад, на полі у Руденківці можна було б проводити чемпіонат однієї ліги, а в Нових Санжарах — іншої. Та й для місцевих хлопчаків поява такої спортивної споруди стала б значним поштовхом до того, щоб у майбутньому стати як мінімум — хорошим футболістом, як максимум — професійним гравцем.
Для того, щоб збудувати майданчик, потрібно чималі кошти. Лише за приблизними підрахунками — 400-500 тисяч гривень. Знайти їх учасники ініціативної групи планують різними шляхами. Наприклад, роботи по облаштуванню та плануванню ділянки під майданчик активісти готові провести фактично власними силами. Сподіваються також на допомогу залізниці та «Чистої криниці». Місцеві підприємці готові допомогти із виготовленням та встановленням огорожі. Найбільшою і чи не найвартіснішою складовою майданчика є синтетичне покриття. Зараз представники ініціативної групи розглядають варіанти того, де б можна було його придбати дешевше. Звичайно, перш ніж щось шукати, потрібні кошти. Тому питання майданчика винесуть на сесію сільської ради, а потім пропонуватимуть звернутись і до районних депутатів. Паралельно руденківські активісти планують заручитися підтримкою голови обласної федерації футболу Анатолія Дяченка та начальника управління з питань сім’ї, молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації Віктора Пожечевського. Любителі футболу Руденківки сподіваються на підтримку як спонсорів, так і представників влади. Адже будівництво такої спортивної споруди напередодні Євро-2012 — потрібна і актуальна справа не лише для села, а й для всього району.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2012, 16:39 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. тренер / 8 березня 2012, 17:35
Для того,щоб в Руденківці було міні-футбольне поле ініціатвної групи замало,треба щоб громада сказала своє слово,так як їхні діти будуть там проводити свій вільний час.Я мало вірю,що районна влада допоможе.Вони розбудовують спортивну базу Нових Санжар,а інші їм не потрібні!
2. Бувалий / 8 березня 2012, 18:57
Розраховувати треба, в першу чергу, на свої сили і своїх меценатів. У Біликах, наприклад, уже півроку стоїть готовий під покриття такий майданчик, збудований за кошти місцевих підприємств, підприємців, простих громадян. Ще на початку літа районна влада організувала представницьку показуху (включаючи Пожичевського з обласним телебаченням) та журналістами, де пафосно били себе в груди, що відкриють майданчик до 1 вересня. Місцева громада слово дотримала, свою роботу зробила. Натомість коли дійшла черга укладання синтетичного покриття, яке районна і обласна влада обіцяли профінансувати, все заклякло...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації