Вхід | Реєстрація

Про Вовочку і прейскурант на послуги Бога

Є такий «бородатий» анекдот про легендарного Вовочку. Він, підгледівши в шпарину, чим займаються в спальні його батьки, із обуренням вигукнув: «І ці люди забороняють мені колупатися в носі!» Згадати цей анекдот примусив відеоролик, який днями з’явився у мережі Інтернет. Він відзнятий в Донецьку, швидше за все, місцевими міліціонерами. Головний «герой» ролика, «в смерть» п’яний чолов’яга, незважаючи на купу правоохоронців навколо та відеокамери, не добираючи слів, розповідає всім навколо, хто він такий і що він може і любить робити на відпочинку. «Хочу — п’ю, хочу — нюхаю кокаїн, хочу — колюсь, хочу — стріляю», — репетує чоловік. І додає, яким неприродним способом і з ким з міліціонерів він матиме статеві стосунки. У одному з епізодів цього «театру одного актора» бешкетник навіть штурхає правоохоронця. Усі інші блюстителі порядку мовчки спостерігають за цією бридкою сценою. А в кінці сюжету, коли машину п’яного хулігана завантажили на евакуатор, найсміливіший «даїшник» довго його вмовляє забрати ключі від автівки.
Як ви думаєте, чому це відео з’явилось в Інтернеті? Чи не тому, що правоохоронці вирішили хоча б якось «насолити» бешкетнику, котрий їх безцеремонно ображав та принижував? Адже вони більше нічим не зможуть його покарати. Навіть це відео до адмінпротоколу не долучать. Тому що його легко оскаржити в суді. Чоловік же не давав згоди на зйомку.
Уявіть себе на місці героя відео. Як ви думаєте, якими були б дії правоохоронців? Правильно, вас би взяли під білі рученьки, повезли б на медекспертизу, склали б протокол і оштрафували. І правильно б зробили. Хіба ж можна ображати співробітників міліції при виконанні ними службових обов’язків! Та й інших людей не можна, навіть якщо вони не при виконанні.
А чому ж можна тому чоловікові? Чому його не хапають, не крутять руки і не кладуть пикою у грязюку? Напевне, тому, що він каже, хто він. А він — багатий бізнесмен. Можливо, і депутат, можливо, і громадський діяч.  Їм чомусь «можна». Можна бути безкарним і всесильним. Тільки через те, що мають гроші і мандати. Так було і так є. І при цьому нинішня влада щось лепече про реформи, закликає націю до об’єднання, погрожує шаленим зростанням рівня життя і, що найцікавіше, згадує про правосуддя в цій державі.І ображається на журналістів, котрі ставлять під сумнів істинність цих досягнень. Усе як у тому анекдоті: «Ти, Вовочка, Вася-тракторист чи Стьопа-робітник, у носі не колупайся. Зате ми… І навіть двері у спальню не закриватимемо».  
А ще в тому відео звертає на себе увагу один красномовний нюанс. Поверх розхристаної сорочки у п’яного чолов’яги теліпається величезний хрест. Нагадаємо, що дійство відбувається у Великий Піст. А чоловік, напевне, вирішив, що вже й Бога купив.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня 2012, 09:42 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації