Вхід | Реєстрація

«Допоможіть врятувати два життя!»

«Допоможіть врятувати два життя!»

На черговій апаратній нараді прохали допомоги та говорили про пожежі, пересівання озимих та розвиток овочівництва.
Минулого тижня у районі сталося дві пожежі, про які розповів начальник райвідділу МНС Юрій Шило. І якщо перша з них минула без людських жертв, то в результаті другої у вогні згорів один з мешканців  згорілого будинку. Перша пожежа сталася через перенавантаження електромережі. Літня мешканка будинку підключила через подовжувач китайський обігрівач. Подовжувач такого навантаження не витримав, почав плавитися, а потім і загорівся. На щастя, господарі вчасно помітили вогонь, тому відбулися лише невеликим переляком та згорілим килимом.
А от причиною іншої пожежі, яка сталася у селі Дубина, стало паління в ліжку у нетверезому стані. Чоловік, який проживав у будинку разом із співмешканкою, довго приймав гостей, із якими допізна чаркувався. Коли ті пішли, співмешканка вирушила спати до іншої кімнати. А чоловік, напевно, вирішив покурити перед сном. Прокинутися йому вже не довелося. На рештках згорілого ліжка пожежні знайшли вже обгорілий труп необережного курця. Випадок такої загибелі у вогні є вже далеко не першим, але чомусь для багатьох потенційних жертв він не стає пересторогою.
Вислухавши начальника новосанжарських МНСівців, голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс попрохав його максимальну увагу зосередити на тих, хто у період відлиги захоче вийти на лід.
— Треба уберегти і дорослих, та особливу увагу приділити дітям! — наголосив голова РДА. — У Кременчуці вже був випадок, коли школярі плавали на крижині!
Із кримінальною хронікою тижня присутніх ознайомив начальник штабу Новосанжарського райвідділу міліції Ігор Кіденко. Зокрема, він розповів про невідомих, які у Нехворощі розкидали по поштових скриньках листівки. Не політичного характеру, а із закликом не переходити із одного агроформування до іншого. Долею інших невідомих поцікавився селищний голова Андрій Река:
— А вже розшукали тих хуліганів, які у парку туалет розбили? — запитав селищний мер. І сам же відповів на власне запитання. — Їх зняла одна з камер спостереження, тепер лишається тільки опознати.
Про підготовку сільгосппідприємств до весняно-польових робіт доповідав начальник управління агропромислового розвитку РДА Василь Михайлик. Він розповів присутнім про те, що було відомо ще до Нового року: з 12 тисяч гектарів озимих доведеться пересівати майже 10 тисяч. Поки що це не факт, але прогнози агрономічної служби є саме такими невтішними. За словами Василя Михайлика, пересівати площі озимих будуть кукурудзою, соєю, ячменем та соняшником.
Від питання озимих перейшли до обговорення розвитку овочівництва в районі. У минулі роки найбільше овочів вирощували у відомому своїми фермерами Малому Кобелячку. Тепер до цієї справи долучаться інші. «Чиста криниця» вже облаштувала тепличний комплекс, у якому агроформування буде вирощувати власні овочі.
— Віктор Сидоренко запевнив нас, що вони будуть екологічно чистими, — повідомив Сергій Шовкопляс, — принаймні, засновник агрофірми Юрій Лебедин поставив задачу виростити овочі нехай із більшими затратами, але без хімікатів.
Андрій Река у обговоренні цього питання запропонував не зупинятися на вирощуванні зернових чи овочів, а повернутися до практики закладки садів із плодових дерев та кущів. На це члени президії зазначили, що така практика у районі вже існує. Розбитий чималенький сад підприємцем Піддубною, разом із онуком висадив понад 400 фруктових дерев начальник Новосанжарського УЕГГ Григорій Перерва, збираються висадити новий садок приватні підприємці у Стовбиній Долині.
Наостанок перед присутніми на апаратній нараді керівниками та спеціалістами різних служб виступила новосанжарка Ірина, яка попрохала проявити небайдужість та допомогти родині Пальків. У цій сім’ї маленька донечка хворіє на ДЦП і постійно потребує уваги батьків, особливо мами. Та до усіх бід сама Юлія Палько має ниркову недостатність 5-го ступеня і в даний момент змушена проходити дорогу процедуру — гемодіаліз. Для того, аби зберегти жінці шанс на життя, їй потрібно пересадити донорську нирку. Операція та лікування коштують непомірно дорого для звичайної новосанжарської родини — близько 100 тисяч гривень.
— Коли Юлія дізналася про свій діагноз, вона лише запитала: «А як же мій чоловік і донька? Як вони будуть без мене, я ж іще така молода…»
Саме тому Ірина звернулася до усіх присутніх на нараді з проханням допомогти зібрати кошти і тим самим врятувати два життя — матері та доньки, якою вона опікується. Андрій Река, вислухавши звернення, запропонував Ірині звернутися до кожного колективу із листом і запевнив, що ніхто не зможе відмовити у допомозі на таку благодійну справу. Здати кошти на лікування Юлії Палько можна вже сьогодні. Їх можна передати до Новосанжарської райдержадміністрації, начальнику відділу молоді та спорту Володимиру Литвиненку. Також прийом благодійних коштів буде здійснюватися у новосанжарській редакції тижневика «ЕХО» за адресою: вулиця Жовтнева, 34/1 (приміщення пошти) та у магазині «Побутова техніка» (відділ продажу газет).

 

Для перерахунку коштів фізичними особами:
№ карткового рахунку:  4405885821538805 для Палько Івана Станіславовича.
Новосанжарське відділення ПАТ КБ Приватбанк

Для перерахунку коштів юридичними особами:
Новосанжарське відділення ПАТ КБ Приватбанк
№ рах. 29244825509100
МФО 305299
ОКПО 14360570
Призначення платежу: для Палька Івана Станіславовича № кат.рах. :  4405885821538805, ІПН 2712912554.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня 2012, 13:38 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації