Вхід | Реєстрація

З перших уст

З перших уст

Керівник районного газового господарства Петро Маник:
 «На сьогодні на перший план в нашій системі виходить одне: правила безпеки в системі газопостачання України. Робота всіх газових структур націлена на одне: безпечне користування газом в побуті. Зараз досить часто люди замінюють газові прилади. На жаль, наші вітчизняні прилади не можуть конкурувати із газовими приладами Німеччини, чи Чехословаччини. Замінюючи будь-який газовий прилад, або просто переставивши його в інше місце, треба обов’язково зробити зміни в проекті. Роботи по монтажу газопроводів та обладнання повинні виконувати ліцензовані підприємства, або фізичній особі, яка має відповідну ліцензію та дозволи на виконання робіт у газовому господарстві. На сьогодні підставою для припинення газопостачання є відсутність акта на обстеження димових вентиляційних каналів, також не допуск працівників газового господарства до газових приладів для зняття показників лічильника або проведення планового технічного обслуговування. Також на що хочу звернути вашу увагу це те, що досить часто при виконанні ремонтних робіт відбувається пошкодження пломб або захисних стрічок. Тому в таких випадках прошу повідомляти нам про це. З 12 березня по всій області буде розпочато місячник по безпеці користування газом. Ми виконаємо позапланові технічні огляди і обслуговування газового обладнання всіх абонентів. Наші працівники перевірять роботу газових приладів, вислухають ваші зауваження та прохання. Всі ці роботи виконуються безкоштовно. Що стосується ціни на газ, то я хочу вас заспокоїти. Ціни на газ для населення найближчий рік-півтора не зміняться».
Запитання: Я отримую субсидію. Там мені дано 600 кубів газу. Якщо я зекономлю, чому я не маю права платити тільки за ту кількість газу, яку я використав?
Відповідь: Вам пільги надає не газове управління, а держава в особі районної державної адміністрації і відділу районної адміністрації управління праці та соціального захисту населення. Всі ці питання вирішуються із соцзабезом.
Запитання: Скільки діє газовий договір з населенням?
Відповідь: Договір ми заключаємо з кожним абонентом. Ми перезаключаємо його тільки тоді, коли змінюється редакція цього договору. Ця редакція єдина на всій території України.
Запитання: Газова мережа в квартирі повинна бути тільки з металевих труб?
Відповідь: Виключно з металевих труб.


Директор Кобеляцького територіального центру із соціального обслуговування одиноких пристарілих громадян Валентина Шмуль:
«За 2011 рік у нашому територіальному центрі отримали соціальні послуги 3963 пристарілих громадян та осіб з обмеженими фізичними можливостями. З них 977 ветеранів війни, 58 інвалідів Великої вітчизняної війни, інваліди різних категорій 626 чоловік. А ветеранів праці 1553 особи. Найбільше відділення нашого територіального центру — це відділення соціальної допомоги вдома в якому перебувають на обслуговуванні 866 пристарілих громадян. З них 444 ветеранів Великої Вітчизняної війни, 102 інваліди всіх категорій, 128 осіб, які проживають у місті Кобеляки».
Запитання: Як укомплектований тренажерний зал, який є у вашому територіальному центрі і які документи потрібні для того, щоб його відвідувати?
Відповідь: У тренажерному залі є бігова доріжка, комплексний універсал, який працює з усіма м’язами нашого тіла, велосипед, шведська стінка. Для того, щоб отримати послуги у нашому тренажерному залі ви повинні звернутися з заявою до управління праці та соціального захисту населення.
 


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня 2012, 14:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації