Вхід | Реєстрація

Щоб одягтися, пауерліфтеру потрібно кілька помічників

У цьому виді спорту, як і в багатьох інших, змагаються не лише люди, а й сучасні технології.
3 березня в Полтаві відбулися змагання чемпіонату області з пауерліфтингу серед юнаків та дівчат. Пауерліфтинг це силовий вид спорту зі штангою. Спортсмени виконують три вправи із цим знаряддям. Переможця визначають по сумі набраних балів, тобто кілограмів.

Чемпіонат у Полтаві проводився під егідою федерації APF. А це так званий екіпірувальний дивізіон. Тобто учасникам дозволяють одягати спеціальне екіпірування — майки, бинти, комбінезони. Посвячені у премудрості пауерліфтингу знають наскільки великою, часто вирішальною, є роль якогось із цих елементів. Лише одягши якусь майку, спортсмен може покращити свій результат на 70-150 кілограмів. Хоча слово «якусь» тут не зовсім доречне. Адже вартість такої «маєчки» може сягати кількох тисяч євро. А одягти її на себе самостійно не може жоден спортсмен. Доводиться чекати допомоги ще кількох помічників. Весь секрет у суперсучасних супервтягуючих матеріалах, з яких зроблений цей спортивний одяг. Вони стискують тіло люди і цим різко збільшують її силові можливості.

Кобеляцьким пауерліфтерам допомога помічників не знадобилась. Вони виступали без екіпірування, сподіваючись лише на власну фізичну силу та техніку виконання вправ. У змаганнях взяли участь Андрій Червоний із Кобеляк, Ростислав Телятник із Котовського та Анатолій Новописьменний із Кірового. Перші двоє хлопців виступали у ваговій категорії до 83 кілограмів і посіли 7 та 8 місця. По своїх можливостях і Ростислав, і Андрій цілком заслужили місця на п’єдесталі. Але відсутність екіпірування завадила їХ зайняти.

А ось Анатолій Новописьменний в черговий раз довів, що навіть відсутність «маєчок» йому не зважає. Його виступ супроводжувався бурхливими аплодисментами публіки. Анатолій зайняв третє місце у ваговій категорії до 74 кілограмів. Хлопець виконав норматив першого дорослого розряду. Сума, яку він набрав у трьох вправах, становить 505 балів. Це більше чим півтони. Зараз Новописьменному лише 15 років. Тому є надія, що його головні перемоги ще попереду.


Автор: Роман ГОРБЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2012, 15:59 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації