Вхід | Реєстрація

Будьмо уважні!

За два місяці 2012 року на території обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС сталося 9 автопригод в яких 5 осіб загинуло, а 18 отримали тілесні ушкодження.
Одним з найнебезпечніших порушень Правил дорожнього руху, що призводить до виникнення дорожньо-транспортних пригод, є перевищення швидкості руху. Через недотримання водіями швидкісного режиму протягом минулого року в області сталася кожна шоста автопригода. Покращенню дисципліни учасників руху не сприяє зменшення штатної чисельності працівників ДАІ після реорганізації, проте в області запроваджується відеофіксація порушень… В місцях концентрації ДТП, на найбільш небезпечних ділянках встановлюються термобокси з вмонтованим всередину лазерним вимірювачем швидкості «TruCAM».Цей прилад пройшов державну метрологічну атестацію і визнаний таким, що відповідає вимогам експлуатаційної документації та допускається до застосування в якості робочого засобу вимірювальної техніки. Використання вузькоспрямованого світлового променя — лазера дає змогу безпомилково визначити транспортний засіб незалежно від інтенсивності транспортного потоку. Наявність GPS-датчика дозволяє автоматично фіксувати координати місцевості, інформацію про дату і час порушення. Кожний відзнятий відеоролик, що має свій номер за порядком і захищений від будь-яких втручань, передається на пост ДПС для подальшого складання адміністративного протоколу про правопорушення. На сьогоднішній день такий термобокс встановлено на перехресті автодоріг Полтава-Олександрія та Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка.
Запровадження відеофіксації порушень Правил дорожнього руху без присутності на дорозі інспектора ДПС має значно покращити дисципліну водіїв, адже відеодокументування порушень швидкісного режиму здійснюється в автоматичному режимі, а місця приладів будуть періодично змінюватися.


Автор: Вадим Чумак, командир взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2, підполковник міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2012, 09:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації