Вхід | Реєстрація

7 тон металу на подвір’ї

7 тон металу на подвір’ї

Нещодавно до Новосанжарського райвідділу міліції надійшло повідомлення від жителя села Мушина Гребля Новосанжарського району. Він пояснив, що вночі невідома особа залізла до приміщення млина, який належить ПАФ «Колос», та викрала електродвигун. Працівники міліції перевірили цю інформацію і за деякий час зуміли вийти на слід крадія. Незабаром вони затримали 22-річного жителя села Мушина Гребля. Чоловік ніде не працює, має на утриманні трьох малолітніх дітей.

Розповідає начальник Новосанжарського райвідділу міліції Сергій Махно:

— Близько дванадцятої години ночі чоловік прийшов до приміщення млина, зірвав замок та проник до середини. У даному приміщенні чоловік натрапив на електродвигун, який самостійно зняв, положив на візок та покотив його до свого домогосподарства. Даний прилад чоловік пізніше планував вигідно продати.

Але замість грошей чоловік може отримати строк — вирішується питання про порушення проти нього кримінальної справи за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

***

Під час проведення відпрацювання, яке триває на території Полтавської області, працівники Новосанжарського райвідділу міліції посилили заходи щодо виявлення фактів порушень та зловживань у сфері обігу металобрухту. Правоохоронці спрямовують зусилля на перевірку законності діяльності існуючих пунктів прийому металобрухту. Саме під час цих заходів дільничні інспектори Новосанжарського райвідділу міліції виявили на подвір’ї одного з жителів села Новосанжарського району діючий такий пункт прийому.

Під час проведення огляду домогосподарства 39-річного жителя було встановлено, що останній за місцем проживання займається незаконним прийомом брухту чорного та кольорових металів. На момент затримання за місцем проживання у «горе-підприємця» було вилучено близько 6500 кілограмів чорного металу та близько 500 кілограмів кольорових металів.

Як коментує начальник Новосанжарського райвідділу Сергій Махно, відносно власника підпільного пункту прийому металобрухту порушено кримінальну справу за статтею 213 Кримінального кодексу України.

Стаття 213. «Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом» Кримінального кодексу України. За здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організацію незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту передбачає штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від ста до двохсот годин. У разі рецидиву таких дій ч. 2 цієї статті визначає штраф від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.


Автор: Оксана Грузін, інспектор зі зв’язків із громадськістю Новосанжарського РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2012, 09:08 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації