Вхід | Реєстрація

Світле майбутнє. Прихід

Неділя. Вечір. Сиджу із пультом перед телевізором. Вмикаю канал «1+1». Там за столиком сидить неповторна і як завжди вишукана Алла Мазур. Навпроти неї - ніхто інший, як наш Президент Віктор Федорович Янукович. Дослухаюсь до їхньої бесіди, і спочатку не вірю власним вухам. Потім пробую себе вщипнути. Ні, я таки не сплю і мені усе це не сниться. На календарі дійсно 11 березня 2012 року, із телевізора говорить Віктор Федорович. І якщо вірити його словам, то в Україну нарешті прийшло світле майбутнє.
Президент розповідає чарівній ведучій про те, що вже з травня кільком мільйонам пенсіонерів додадуть до пенсії по 100 гривень. Неймовірна новина! Нарешті соціальні реформи дійшли і до літніх людей.
Потім Віктор Федорович обіцяє з того ж травня кредити на купівлю житла по держ програмі. І не на рік чи два - на 10-15 років під 2-3 відсотки! Це вже добрі новини для тисяч молодих сімей, які заробляючи 2-3 тисячі гривень на місяць, не можуть дозволити собі придбати житло за 15-20 тисяч доларів.
На сказаному Президент не зупиняється. І обіцяє покращення матеріального забезпечення військовослужбовців, чорнобильців, афганців. І знову немає приводів не порадіти. Тим, кому іще рік тому хотіли урізати пільги з метою економії, тепер, навпаки, збираються підвищувати виплати. Хіба це не диво?!
Наостанок Віктор Янукович проводить «контрольний постріл» по усім своїм критикам та недоброзичливцям. Він обіцяє повернути по тисячі вкладникам Ощадбанку СРСР. Спочатку це повідомлення трохи дивує. Адже подібну акцію вже влаштовувала екс-прем’єр Юлія Тимошенко. І тоді її дії дуже критикували представники тієї-таки «Партії регіонів». Але тепер ця ідея виглядає свіжо та оригінально. Тим більше, Віктор Федорович запевняє, що гроші на усі його соціальні ініціативи у держави знайдуться. Так що «тисячі від Віті» - бути!
І лишалося б тільки зрадіти таким світлим змінам у житті нашої держави, які наступлять не за десять-двадцять років, а вже за кілька місяців. Якби не маленьке, але конкретне питання: «А де взяти оті 16 мільярдів під усе обіцяне?». Невже рівень економіки країни за останній рік зріс аж настільки? Невже ми так швидко подолали кризу, яка досі добряче шарпає навіть колись стабільні європейські країни? А якщо хоч на секунду уявити, що цих грошей насправді немає, то стає страшно. Адже тоді їх попросту додрукують. І після проведення усіх анонсованих виплат нас очікуватиме розплата у вигляді інфляції. Але станеться це вже після виборів. Тоді, коли усі пенсіонери, афганці, чорнобильці та вкладники Ощадбанку вже проголосують. І змінювати своє рішення буде вже пізно.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2012, 10:16 | Нові Cанжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації