Вхід | Реєстрація

За чотири дні у Кобеляках народилося дев’ятеро діток

За чотири дні у Кобеляках народилося дев’ятеро діток

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада райдержадміністрації. На ній говорили про харчування дітей у навчальних закладах та демографічну ситуацію у місті.
На порядок денний було винесено три питання. Першим з них, як зазвичай, розглянули основні суспільно-політичні новини. Далі заслухали начальника районного відділу освіти Наталію Коваль. Вона доповіла про організацію харчування дітей у навчальних закладах району. І повідомила, що з метою підвищення якості та ефективності харчування учнів розроблено Районну програму розвитку та удосконалення організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів на 2012-2016 роки.
— Також затверджено склад районної робочої групи щодо вдосконалення організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах району з використанням фіточаїв, — каже Наталія Мефодіївна. — На даний час районною комісією проведено відкриття фітобарів у Світлогірській, Бутенківській, Солошинській, Кіровській та Перегонівській загальноосвітніх школах І-ІІ та І-ІІІ ступенів. Згідно з графіком, до кінця червня 2012 року фітобари почнуть працювати у всіх загальноосвітніх навчально-виховних закладах району. З метою підвищення якості та ефективності харчування учнів у 12 загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів, 24 загальноосвітніх школах І-ІІ ступенів та 3 школах І ступеню організовано роботу 39 їдалень. З них шкільних — 36. Гарячим харчуванням охоплено 3902 учнів, що складає 92 відсотки. Учні Золотарівської, Жуківської та Фрунзівської загальноосвітніх шкіл І ступеню отримують буфетну продукцію і чай. На перше півріччя 2012 року обсяги бюджетного фінансування на організацію харчування учнів загальноосвітніх навчально-виховних закладів становлять 382,515 гривень. Використано — 117,786, а це складає 31 відсоток.
Після доповіді начальника районного відділу освіти Микола Шабалтій зауважив, що минулого року виконано реконструкцію харчоблоків у двох школах і одному дошкільному навчальному закладі і поцікавився, які плани відділу освіти на цей рік.
Наталія Коваль відповіла, що у всіх загальноосвітніх закладах планується провести косметичні та поточні ремонти.
— Холодильним обладнанням школи забезпечені, а посуд до першого вересня повинен бути поновлений, — каже Наталія Мефодіївна.
Наступне питання було про підсумки оновлення містобудівної документації та стан реалізації Програми розроблення схеми планування території Кобеляцького району. На це питання доповідав начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Валерій Буряк.
Зі слів Валерія Петровича, нова схема планування території Кобеляцького району стане довгостроковою програмою регіонального містобудівного розвитку та враховуватиме новітні тенденції і перспективи економічного розвитку регіону. Також внесе певні корективи в існуючу систему розселення, виходячи із демографічної ситуації, що склалась на даний час.
— Проблема наявності містобудівної документації на сьогодні є дуже актуальною, — каже Валерій Буряк, — оскільки саме містобудівна документація прогнозує і забезпечує соціально-економічний розвиток населених пунктів і територій, планування, забудову та інше використання територій, проектування, будівництво об’єктів містобудування, спорудження інших об’єктів, створення інженерної та транспортної інфраструктури.
— Ми це питання озвучили сьогодні в плані контролю, — каже Анатолій Таранушич. — Адже у кожного керівника відповідної галузі, яка існує у Кобеляцькому районі, є причетність до цього проекту.
Після основних питань перейшли до розгляду постановочних. Серед них розглянули і ціни на молоко в районі.
Головний інспектор інспекції якості та формування сільськогосподарської продукції в Кобеляцькому районі Володимир Кушнаренко повідомив, що 2 березня було підписано меморандум Міністерством аграрної політики, де була озвучена базисна ціна на молоко — 2 гривні 50 копійок.
— На сьогодні, — каже інспектор, — по району ніхто такої ціни не дотримується. В основному, молоко приймають по дві гривні.
— Менше, ніж за дві гривні молоко приймали лише двоє заготівельників, — каже Анатолій Таранушич. — А були і такі люди, які приймали молоко по базисній ціні три гривні та дві гривні сімдесят копійок. А таких, яких ви називаєте, лише один-двоє. І саме їх не повинно бути на теренах Кобеляцького району. Так що, закочуйте рукави і працюйте!
Далі начальник Кобеляцького РВ УМВС Микола Подобрий поінформував про кримінальну ситуацію в районі. Зі слів Миколи Миколайовича, сьомого березня у Біликах в ході розпиття спиртних напоїв чоловік 1985 року народження наніс проникаюче ножове поранення в область серця своєму вітчиму, який помер на місці. По даному факту порушена кримінальна справа.
— Це називається гірке похмілля, — зауважили в залі. — Оце відсвяткували жіноче свято, так відсвяткували.
У головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ Івана Супруненка, навпаки, були радісні новини. Зі слів Івана Івановича, за чотири дні у пологовому відділенні народилося дев’ятеро діток.
— У той час, поки всі відпочивали, пологове відділення працювало на повну! — каже Іван Іванович. — Радує те, що наші жінки народжують у Кобеляках і менше їдуть у Полтаву чи Кременчук. Тому обов’язково потрібно робити ремонт пологового відділення, — пожартував на завершення головний лікар.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2012, 15:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації