Вхід | Реєстрація

«Пожежної машини вистачає максимум на 4–5 хвилин»

«Пожежної машини вистачає максимум на 4–5 хвилин»

Минулого четверга відбулась чергова зустріч ради ветеранів, на якій говорили про надзвичайні ситуації в районі.
Начальник Кобеляцького РВГУ МНС Володимир Богун:
«У 2011 році в Кобеляцькому районі трапилось 4 випадки побутового травматизму та 15 випадків суїциду. За статистикою, останнім часом почастішали випадки, коли люди закінчують своє життя самогубством. Внаслідок надзвичайних подій в районі загинуло 22 людей, а постраждало — 20. Збитки від пожеж, які виникали на території району, склали 321 тисячу 500 гривень. Завдяки нашій роботі врятовано дві особи. У 2012 році на території району вже сталося шість пожеж. У цих пожежах загинуло двоє людей. І в 90 відсотків пожежі були пов’язані з пічним опаленням.
Також на початку 2012 року стався один нещасний випадок на воді, коли загинув рибалка. Минулого року з води витягали близько двохсот рибалок. І таких випадків можна наводити безліч. Тому хочу наголосити завзятим рибалкам — на тонкий лід виходити не можна. І тим більше зараз. Людина в холодній воді, та ще й в одязі, може протриматись 2–3 хвилини. Гинуть навіть не від того, що важко вибратись з води, а від переохолодження. Азарт азартом, а життя — одне».


Запитання: Якими ресурсами користується ваша організація?
Відповідь: Нашу службу роз’єднали. Зараз у нас йде реорганізація. Тобто, ліквідовуються райвідділи МНС по всій Україні. Через два місяці після реорганізації наша організація носитиме назву «Служба цивільного захисту Кобеляцького району». Зараз у нас є два автомобілі: один 1972 року випуску, інший — 1985. Тільки техніка повинна постійно їздити. А якщо машина заправлена водою і виїжджає раз на три дні, наприклад, то вона й ламається втричі швидше.
Запитання: Верховною Радою прийнято закон про введення єдиного номеру екстрених викликів «112». Чи в Кобеляках буде дійсний цей номер?
Відповідь: Цей номер планують ввести у 2014 році. Думаю, що перейти на єдиний номер людям буде важко. Згадайте, наприклад, як люди переходили з номеру «01» на «101». Для такого району, як наш, на мою думку, перейти на єдиний номер «112» взагалі нереально. А у великих містах, навпаки, значно легше.
Запитання: Скільки людей працює у вашій організації?
Відповідь: Зі мною — 23.
Запитання: Скільки літрів води поміщається у пожежній машині?
Відповідь: Пожежна машина поміщає в собі 2400 літрів води. Витрати пожежного ствола — 14 літрів в секунду. Тобто, пожежної машини вистачає максимум на 4–5 хвилин.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2012, 18:38 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації