Вхід | Реєстрація

За злочин, схожий на миколаївський, шевченківський палій отримав 4 роки

За злочин, схожий на миколаївський, шевченківський палій отримав 4 роки

Рік тому у Кобеляцькому районі сталася подія, майже ідентична тому кошмару, що відбувся у Миколаєві. Нині тема зґвалтування і спроби вбивства юної жительки Миколаєва є «найгарячішою» в Україні. По великих містах проводять мітинги із вимогою покарати ґвалтівників, відбуваються політичні ток-шоу, на яких звично «піаряться» українські депутати. Подейкують навіть, що у всі «зони» України надійшли листи від кримінальних авторитетів з вимогою до «зеків» самостійно розправитись із ґвалтівниками. Чимало українців у благодарному пориві жертвують гроші та власну кров для порятунку Оксани Макар.

Як це часто буває, під час полеміки піднімають і тему безкарності «мажорів». Так, з легкої руки Юрія Шевчука із гурту «ДДТ» (Пісня «Мальчики-мажоры» — ред.) називають дітей впливових батьків — депутатів, посадовців виконавчої влади, працівників міліції та прокуратури. Ніби саме їм «сходить з рук» будь-який злочин, навіть найтяжчий. Між тим, практичний досвід свідчить про те, що після скоєння резонансних злочинів, залишаються на свободі не лише «мажори», а й звичайні пересічні ґвалтівники та вбивці.

Практично за рік до скоєння миколаївського злочину схожі події відбулись у Кобеляцькому районі, у невеличкому селі Шевченки. Тоді у ніч із 13 на 14 березня теж облили бензином і підпалили молоду жінку. Троє чоловіків, у двох з яких вже були проблеми із законом, разом пили горілку. І запросили до себе жінку, яка проживала в сусідньому будинку. Пиятика закінчилась трагічно. Жінку роздягли, нібито й зґвалтували, але судмедекспертиза не підтвердила цього факту. Та найстрашніше сталося згодом. Один із учасників п’яної оргії облив жінку бензином для заправляння запальничок і підпалив. Спочатку він сказав, що зробив це навмисно. Потім змінив свої свідчення і заявив, що це сталося випадково. Потерпіла отримала опіки середньої тяжкості. Вона, гола, вибігла зі страшного будинку і побігла до своєї сестри. Та й викликала міліцію.

Тоді всі троє учасників пиятики теж залишились на свободі. У Шевченках навіть відбулась сходка місцевих жителів із вимогою арештувати підозрюваних. А тодішній начальник Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Сергій Терела розповів селянам, що взяти чоловіків під варту не дозволяє законодавство. Він же на сходці пообіцяв, що докладе максимум зусиль для того, щоб злочинець чи злочинці отримали реальне покарання.
Сергій Терела вже не працює в Кобеляцькому районі. Відбувся й суд по «шевченківській справі». Дійсно, один із учасників пиятики отримав реальний строк — 4 роки позбавлення волі. Другому теж дали чотири роки, але із відтермінуванням позбавлення волі. А третій не поніс ніякого покарання. Жоден із учасників тих подій під класифікацію хлопчиків-мажорів не підпадає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2012, 15:43 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації