Вхід | Реєстрація

Оксана Макар, Олександра Попова. Хто наступний?

Останні два тижні уся Україна переймається долею миколаївської дівчини Оксани Макар. Зґвалтована, задушена та підпалена вона дивом вижила і назвала імена своїх ґвалтівників. Правоохоронні органи повели себе не зовсім зрозуміло. Спочатку затримали усіх трьох підозрюваних, але за деякий час двох з них відпустили. Самі міліціонери чомусь не могли взяти показання у Оксани, хоча вона, за свідченням матері, увесь час перебувала при свідомості. І хто знає, як би події розгорталися далі, якби відео-звернення матері не опинилося в Інтернеті і з шаленою швидкістю не розповсюдилося по всій Україні. З’ясувалося, що двоє з ґвалтівників – так звані, мажори, яких, скоріш за все, спробують «відмазати». Усією країною прокотилася хвиля обурення. Українці з різних областей почали надсилати кошти та речі дівчині, що дивом лишилася живою. Також обурені громадяни вимагали жорстокого покарання для нелюдів, які познущались над Оксаною та залишили її горіти заживо.
Кілька днів дівчина перебувала між життям і смертю. Буквально уся країна молилася, щоб вона вижила. І вона вижила. Хоча їй довелося ампутувати руку. І хто знає скільки операцій їй доведеться пережити далі. Підозрюваних у зґвалтуванні таки затримали – надто вже великим був громадський розголос. І тепер вся країна чекає – чим же завершиться слідство та яким буде вирок суду.
А тепер давайте уявимо, що відео у Інтернеті не з’явилося б. І злочин не набув би такого розголосу. Що було б тоді? За гратами лишився б один будівельник Євгеній. Він би і прийняв на себе усю відповідальність за зґвалтування, вбивство і підпал дівчини. А Максим – син колишнього голови РДА та Артем – син працівника прокуратури лишились би на волі. Для сучасної України картина не нова. Хіба мало у повсякденних повідомленнях ЗМІ новин про мажорів, які їздять п’яними за кермом, збивають пішоходів або на очах у всіх відвідувачів бару тягають за волосся дівчат. Але, як правило, жодна з цих новин не набуває всеукраїнського резонансу. І мало хто цікавиться – а чи посадять цього мажора у підсумку за грати. Чи відпустять «за відсутності складу злочину».
Оксана Макар – не просто жертва зґвалтування. Вона – нагадування усім нам про те, у якій країні ми всі живемо. Про те, що Закон у нас нещадний і немилосердний лише до тих, у кого немає грошей. Олігархам, їх дітям, онукам, правнукам та іншим родичам у нашій країні можна все. Від їзди за кермом у п’яному вигляді до вбивства людини. І так буде доти, доки ми самі не усвідомимо, що жити так далі – неможливо. І не зрозуміємо, якщо вже завтра в Україні не провести реформу галузі судочинства та міліції, то у нашій країні і далі злочинці будуть уникати відповідальності, а список жертв поповнюватися новими іменами.
…9-го березня у тому ж Миколаєві знайшли звіряче побиту 18-річну Олександру Попову. Дівчина вже шість днів не виходить з коми. Знайшли її оголеною, однак версію про зґвалтування правоохоронці ніяк не підтверджують.
Хто наступний?


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2012, 09:41 | Нові Cанжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації