Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі дівчата не лише красиві, але й сильні

Кобеляцькі дівчата не лише красиві, але й сильні

Тріумфом полтавських спортсменів ознаменувався Чемпіонат України з армспорту, що проходив 14-16 березня в Одесі.
У цих представницьких змаганнях взяли участь майже 500 найсильніших юних армреслерів  з усіх областей України. Блискуче виступила на чемпіонаті збірна Полтавщини. Серед юнаків 1994 року та молодших полтавці зайняли перше загальнокомандне місце, а серед юніорів 1991 року та молодших — друге, поступившись лише збірній Харківської області. Тим приємніше відзначати цей факт, адже «кістяк» полтавської команди склали вихованці кобеляцької школи армспорту. Вони завоювали 18 медалей, зробивши основний внесок у тріумф збірної області. Так у ваговій категорії до 55 кілограмів у боротьбі на різних руках «золото» вибороли наші земляки Гарік Матевосян і Олег Дудка. Принесли залікові бали своїй команді також Ігор Масич із Красного, Ігор Любавін та Олександр Омельченко з Бутенок, кобелячани Євген Крайник. Особливо потрібно відзначити вдалий дебют 12-річного Максима Крецу із Косовського. Цей зовсім юний спортсмен відборовся дуже достойно, хоча йому й протистояли набагато старші за віком суперники.
Та все ж ніде правди сховати, перемогу збірній Полтавщини, в основному, принесли кобеляцькі дівчата. Вони в черговий раз довели, що краса — то страшна сила, борючи своїх суперниць направо і наліво. У ваговій категорії до 50 кілограмів неначе буревій пронеслася 13-річна підгорянка Марина Шуліка, без проблем долаючи опір старших і досвідченіших противників. А ось у ваговій категорії до 45 кілограмів у боротьбі на ліву руку фінал взагалі став кобеляцьким. У вирішальному поєдинку зійшлися Вікторія Парагіна та Валерія Тищенко. Перемогла Віка.
Серед юніорів 1991 року народження Марина Левченко здійснила спортивний подвиг. Долаючи біль у  травмованій руці, вона змогла вибороти «срібло» у своїй ваговій категорії. Медалі різної проби завоювали також Юлія Калашнікова з Бутенок, Оксана Мандибура з Кобеляк, Альбіна Іваненко з Василівки. Наймолодша учасниця чемпіонату 12-річна Яна Назарько з Кобеляк дійшла до фіналу, поступившись там досвідченій суперниці із Козельщини. Буквально за пару кроків до медалей зупинились сестрички Ніна і Лілія Петренко з Біликів та Лідія Дрига з Підгори.
Одразу шестеро кобеляцьких дівчат виконали нормативи кандидата у майстри спорту України. Це — Валерія Тищенко, Вікторія Парагіна, Марина Шуліка, Юлія Калашнікова, Яна Назарько та Оксана Мандибура. А Маринка Шуліка та Віка Парагіна включені до складу збірної України для участі в Чемпіонаті Європи, що відбудеться 8-14 травня у польському місті Гданську. 10-16 вересня, якщо не завадять травми і знайдуться спонсори, ці ж дівчата поїдуть у бразильське місто Сан-Паулу на Чемпіонат Світу.
Безумовно, такий успішний виступ кобеляцьких спортсмені став можливим не лише завдяки їх майстерності та роботи тренерів. Як завжди, для поїздок на змагання потрібні спонсори. І вони знайшлися. За що спортсмени дякують всім благодійникам. А автобус приватного підприємця Олександра Хряпи, на якому збірна Полтавщини їздила в Одесу, одностайно визнаний «фартовим». Шкода, що в Бразилію на ньому не полетиш.


Автор: Артем ПИСЬМАК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2012, 12:50 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації