Вхід | Реєстрація

Заради спокою свиней дорогу біля свинокомплексу «Ясні Зорі» закриють?

Заради спокою свиней дорогу біля свинокомплексу «Ясні Зорі» закриють?

Рубрика «Ходять чутки, що…».

Обидві сьогоднішні чутки, про які мова піде нижче, пов’язані із селищем Білики та розташованим на його території тваринницьким комплексом «Ясні Зорі», що належить російському холдингу «Белгранкорм».
Дехто із біличан говорить, що заради забезпечення спокою свиней, яких утримують на комплексі, автомобільну дорогу, котра проходить поруч, перенесуть. А точніше, покладуть асфальт на «кам’янці» по вулиці Кобеляцькій і спрямують рух автотранспорту через неї.
Друга чутка пов’язана із тим, що нібито відходи із комплексу будуть скидати у так званий барометричний канал, що проходить його територією і впадає в річку Ворскла.
За коментарем ми звернулись до білицького селищного голови Ольги Киричко. Ольга Григорівна спочатку відреагувала у звичному для неї емоційному стилі: «Ну й придумають же такі дурниці! Пояснюєш людям, пояснюєш, і ніби воду у ступі товчеш».
А потім продовжила: «Так, про перенесення дороги говорять вже місяця два чи три. Це неправда. Я особисто говорила із керівниками комплексу «Ясні Зорі». Жодних подібних планів у них немає. Знаю я й про нарікання щодо незадовільного стану дороги, що проходить поруч із комплексом. Будемо добиватися, щоб її відремонтували. Але не силами селища. То дорога обласного значення і фінансувати її ремонт будуть з обласного бюджету».
Заперечила Ольга Киричко і будь-яку можливість скидання відходів із «Ясних Зорь» у барометричний канал. Вона сказала: «Цей канал є виробничою одиницею цукрового заводу. І хоча він проходить через територію свинокомплексу, але «белгранкормівці» свої відходи туди не скидатимуть. У них для цього є відремонтовані надійні відстійники. Лунали пропозиції, щоб взагалі заcипати барометричний канал. Я — категорично проти цього. Канал може добре прислужитися в період весняного паводку, щоб відвести талі води. Це в цьому році повені не буде, а бувало таке, щоб без каналу половина б Біликів плавала.
А ось порядок на берегах каналу навести потрібно. Думаю, ми розподілимо цю роботу між селищними підприємствами та установами. Тому 100 метрів відведемо, тому — 200 і нехай працюють».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2012, 13:40 | Кобеляки | Цікаве
1. 7777 / 26 березня 2012, 09:33
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
О.Г. ви БРЕХУХА ТА ВИ Ж ВСЕ ЦЕ СПЛАНІРОВАЛИ ЦЕ Ж ВАМИ РОЖДЁННОЕ порося-яке сере откатами(про яке гімно можна говорити- його просто не буде.....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації