Вхід | Реєстрація

Чи передавати каплицю Всіх Святих в оренду?

На вихідних кобелячани мали можливість висловити свою думку з приводу цього питання.
На минулій сесії Кобеляцької міської ради розглядалось питання з приводу передачі в оренду каплиці Всіх Святих, що знаходиться на міському кладовищі. Тоді рішення депутати так і не прийняли і одноголосно вирішили почути думку громади. Нагадаємо, що капличка була збудована міською радою практично за кошти Миколи Касьяна. Зараз вона є комунальною власністю міста. Днями ми вирішили дізнатись, що думають кобелячани з приводу передачі згаданої каплиці в оренду.
Марія, 52 роки: «До мене взагалі не доходить, як це капличку здати в оренду! Зараз все орендують, та вже й до капличок дійшло. Ну, а якщо здавати в оренду, то тільки місцевим священикам».
Іван Антонович, 84 роки: «Думаю, краще не віддавати капличку нікому в оренду. А якщо міська влада таки вирішить її віддати, то краще Московському патріархату. Адже саме цей патріархат має глибинну і досить далеку історію на слов’янській ниві для всього православ’я. А Київський патріархат — це один зі шляхів розколу православ’я в Україні і надумане явище та видумка Філарета».
Олександр, 22 роки: «Мені все одно. Главне, шоб каплиця залишалася для «наших». А то, не доведи Господи, зроблять її для мусульманів. І шо потом робити?».
Лариса Сергіївна, 75 років: «Я проти того, щоб капличку здавали в оренду. Адже вона повинна слугувати всім тим, хто похований на міському кладовищі і людям, котрі її відвідують. А якщо каплицю здадуть в оренду, то це означатиме, що люди похилого віку туди не матимуть змоги зайти. У мене, наприклад, на це не буде грошей. А безкоштовно це не буде однозначно. Адже той, хто орендуватиме капличку, братиме за її відвідування гроші. Отже, хай все залишається, як є, а міська влада і надалі виділяє кошти для догляду за каплицею».
Ніна, 43 роки: «Я проти. Капличка збудована для того, щоб нею користувалися місцеві люди. Щоб прийти, наприклад, і поставити свічку. А в тому, щоб віддавати її комусь, не бачу сенсу».
Оксана, 34 роки: «Для чого це робити? Це приїжджатимуть до нас і службу правитимуть? Я без понятія… Думаю, не нада це робить. Главне, шоб там не було разних сектантів».
Валентина, 51 рік: «Думаю, різниці нема в тому, хто буде орендувати каплицю. Все одно кобелячани будуть ходити до неї. Це ж не то, шо здадуть в оренду хто зна для чого. І віра все одно та сама буде, не поміняється. Питання тільки в тому, на якій мові служба правитиметься. По-моєму, тільки в цьому різниця».
Галя, 65 років: «Я б ніколи в житті не здала каплицю в оренду. Вона будувалась для людей, а не для заробляння грошей! Думаю, Касьян не хотів би, щоб те, що він зробив для народу, здавалось в оренду. Тому, я проти».
Любов Яківна, 69 років: «Я не розумію для чого каплицю здавати в оренду. Це вона буде не кобеляцька? Хоча, як хочуть, хай так і роблять. Може, так лучше буде…».
Сергій, 23 роки: «Я думаю, це ще один спосіб наповнити чимось міський бюджет. Тільки хіба можна на таких речах гроші заробляти? Тому, я проти».
Людмила, 53 роки: «Головне, що скаже сім’я Касьяна. Якщо вони не проти, значить так тому і бути!»
Ніна Михайлівна, 48 років: «Московський патріархат, Київський… для мене це не важливо! А для політики, це звісно ж, ласий шматочок. Тільки коли йде торгівля вірою — це вже якось не по-християнськи. Тому я проти того, щоб каплицю здавали в оренду».
Іван, 34 роки: «Головне не те, якому патріархату вона буде належати, а яку віру вона буде сповідувати. Тому, поживемо — побачимо, як воно буде».
Оксана, 28 років: «Наскільки я знаю, зараз за капличкою доглядає комунгосп. Думаю, нічого поганого не буде в тому, що капличку здадуть в оренду. Буде кому доглядати за нею, прибирати. Плюс до всього, гроші платитимуть за користування нею. Хіба це погано?».
Зрештою, думку кобелячан ми почули. І відповіді, в основному, прозвучали проти того, щоб каплицю Всіх Святих передавали в оренду. Ну, а відповідне рішення міська влада прийме вже на наступній сесії. І ми вас неодмінно з ним ознайомимо.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2012, 14:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації