Вхід | Реєстрація

Про лікарню та застуду

Про лікарню та застуду

На черговій апаратній нараді найбільше говорили про справи медичні — пожежу у поліклініці та сезонний стрибок захворювань на ГРВІ.
Начальник райвідділу МНС Юрій Шило, підіймаючись на трибуну, невесело пожартував:
— У нас кожні два роки щось серйозне горить. То ліс, то школа, то лікарня. Через два роки іще чогось треба чекати. Не дай, Бог, звичайно, — тричі стукає по трибуні.
Про лікарню говорив і заступник начальника райвідділу Сергій Пархоменко. Він повідомив, що по факту пожежі порушили кримінальну справу за статтею 194 ч. 2 «Умисне знищення майна».
Заступник голови РДА Володимир Борт назвав приблизну суму збитків від пожежі. Вона, за приблизними підрахунками, складає 500 тисяч гривень.
— Найбільша проблема — те, що пішли тріщини у плитах між першим та другим поверхом. Зараз ми їх закріпили. Йдуть відновлювальні роботи, — повідомив заступник голови РДА.
Присутній у залі фермер Михайло Васюта від імені представників аграрного бізнесу пообіцяв допомогу у ремонті та якнайшвидшому відновленні повноцінної роботи поліклініки.
Голова обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко, який того ж понеділка побував у Нових Санжарах, у свою чергу пообіцяв допомогу з боку області. Він просто на території лікарні зустрівся із представниками новосанжарської влади та керівництвом медичного закладу. І на власні очі побачив темпи відновлювальних робіт на першому поверсі поліклініки.
Інше питання з медичної галузі, винесене на апаратну нараду цього тижня, стосувалося захворювань на грип та застуду. Доповідала на нього головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря. Вона, зокрема, розповіла, що у районі зафіксований сезонний підйом захворюваності на гостру респіраторну вірусну інфекцію. Станом на 15 березня показник захворюваності складав 65,8 чоловік на 10 тисяч населення. Цього тижня він піднявся до 90,3. Але все ще не перевищує показник епідпорогу, який становить 98,7 чоловік на 10 тисяч населення.
Всього, за статистикою медиків, за зимовий період у районі перехворіли на грип та застуду 4634 мешканці. Цього року важких випадків із серйозними ускладненнями, на щастя, не було. Усім присутнім на нараді Ольга Гиря порадила одягатися по погоді, їсти більше продуктів, які зміцнюють імунітет, та вживати більше вітамінів. Це дозволить захистити ослаблений за зиму організм від вірусної інфекції і не зіпсує перші теплі весняні дні.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2012, 17:12 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації