Вхід | Реєстрація

«Їдемо купляти опариші та знову на рибалку!»

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада. Говорили про молоко та цінову ситуацію на ринку району.
Щотижневу нараду розпочали з приємних новин. Голова райдержадміністрації повідомив, що згідно указу Президента України призначено присвоїти почесне звання «Заслужений працівник сфери послуг України» Миколі Терещенку, начальника цеху телекомунікаційних послуг №8 Полтавської філії акціонерного товариства «Укртелеком». Також Анатолій Таранушич повідомив, що згідно основних показників діяльності лікувально-профілактичних закладів Полтавської області за 2011 рік Кобеляцька центральна районна лікарня отримала друге місце в рейтингу, поступившись Полтаві.
— Полтаву важко переломити, та будемо намагатись! — зауважив голова райдержадміністрації. — Ми ідемо в гарному темпі. Адже минулого року лікарня отримала аж шосте місце.
Після гарних новин приступили до розгляду питань порядку денного. Перше питання було про дотримання заготівельниками молокопродукції умов Меморандуму, підписаного між Міністерством агрополітики та молокопереробними підприємствами.
На це питання доповідав начальник управління ветеринарної медицини в Кобеляцькому районі Сергій Куземко.
— 15 березня проведена нарада по підписанню меморандуму між Кобеляцькою райдержадміністрацією та заготівельниками молока від корів приватного сектору, де встановлено ціну не нижче 2,5 гривень за 1 літр молока при базисній жирності не менше 3,4 відсотки. Закупівельні ціни на молоко станом на 16 березня становлять від 2 гривень до 3 гривень. Робота по даному питанню триває.
На це питання доповідав також провідний спеціаліст відділу якості сільськогосподарської продукції Володимир Кушнаренко. Згідно його даних, ціни, за якими молокопереробні підприємства здійснюють закупівлю молока у населення Кобеляцького району, станом на 16 березня становлять від 2 гривень і 2 гривень плюс жирність до 4 гривень.
— А жирність це скільки? — поцікавився Анатолій Таранушич.
— Копійок п’ятнадцять. Це так, шоб очі замазать! — відповів Володимир Кушнаренко.
— Треба працювати над тим, щоб у нас з’являлося більше заготівельників, — каже голова райдержадміністрації. — Розумну конкуренцію потрібно створювати.
Останнім питанням порядку денного була цінова ситуація на продовольчому ринку району. Головний спеціаліст відділу економіки райдержадміністрації Марина Пелюхня повідомила, що цінова ситуація, що склалася на ринку в державі та області, також позначилася і на вартості продуктів харчування в Кобеляцькому районі. Тому питання цінової політики знаходяться на постійному контролі районної влади.
Головний спеціаліст відділу економіки повідомила, що станом на 15 березня на підприємствах торгівлі спостерігається відносна стабільність середніх роздрібних цін на основні продовольчі товари. Незмінними залишаються ціни на хліб та хлібобулочні вироби, молокопродукти, м’ясо птиці та рафіновану олію. На інші види продовольчих товарів спостерігається незначне коливання середніх роздрібних цін.
— Зниження рівня цін відзначено на м’ясо свинини, яловичини, цукор, макаронні вироби та рис, — каже Марина Пелюхня. — А завищення цін відзначено на яйця курячі та ковбасні вироби. А загалом, цінова ситуація на продовольчому ринку району характеризується, як стабільна та контрольована.
Після розгляду основних питань перейшли до постановочних. Начальник Кобеляцького РВ УМВС Микола Подобрий повідомив, що минулої суботи в Кобеляках трапилась трагічне вбивство (подробиці читайте в іншому матеріалі номеру).
Ще одна подія трапилась з п’ятниці на суботу. До правоохоронців звернувся голова агрофірми «Мир» про те, що з ферми невідомими було викрадено дві голови великої рогатої худоби. Злочинців встановили і затримали. Одну корову вдалось вилучити живою, іншу — зарізали. По даному факту порушена кримінальна справа.
Начальник Кобеляцького РВГУ МНС Володимир Богун повідомив, що минулої неділі в селі Солошино один рибалка захопився риболовлею, зайшов занадто далеко і самостійно повернутися до берега не міг.
— Його товариш поплив за ним і також застряг, — каже Володимир Богун. — Спасло їхнє життя те, що вони були на човні. В понеділок о четвертій ранку глісером з Кременчука ми їх дістали, і тим самим врятували їхнє життя. Спасибі нам ніхто так і не сказав. Сказали тільки: «Їдемо купляти опариші та знову на рибалку!»
На завершення апаратної наради Анатолій Таранушич закликав усіх присутніх наводити порядок на своїх територіях.
— Крім того, найближчим часом оголосимо двомісячник наведення порядку на території Кобеляцького району, де будемо визначати кращий населений пункт. Ну, а про це дещо пізніше, — каже голова райдержадміністрації.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2012, 18:06 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації