Вхід | Реєстрація

У пошуках звалища

Чергове засідання міськвиконкому видалось інформаційно насиченим та щедрим на прийняті рішення.
Члени виконкому ознайомились із листами, які надійшли на адресу міськради із райдержадміністрації та Золотарівської, Кунівської і Сухинівської сільських рад. Всі вони були присвячені одній важливій темі — пошуку місця для майбутнього міського звалища. Сільські органи місцевого самоврядування повідомили, що на їх території немає вільних земельних ділянок, придатних для облаштування полігону з утилізації побутових відходів. Дещо раніше міськраді відмовили керівники та депутати Підгорянської та Красненської сільрад. Між тим, настає тепла пора року, а з нею і період пожеж на діючому ганжівському звалищі. Отже ми, швидше за все, знову станемо свідками протестів жителів села Ганжівка.


Кошти дадуть, але в ОСББ
Розглядалось на виконкомі і питання про виділення коштів на капітальний ремонт покрівлі будинку по вулиці Московській, 35 а. Його жителі самотужки зібрали гроші на проект та частково на самі роботи. І тепер звернулися до міської ради за допомогою, очікуючи на обіцяне фінансування по принципу «50 на 50». Міський голова Олександр Ісип запропонував членам виконкому виділити на ремонт даху 12 тисяч гривень, але після створення мешканцями будинку об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Своє побажання очільник міста аргументував так: «Потрібно, щоб у будинку з’явилась відповідальна особа. Або кілька людей. Щоб після капремонту дах знову антенами не попротикали».


Каналізація «потонула» в боргах
Днями міське підприємство «Водоканал», яке займається водопостачанням, погасило свої останні боргові податкові зобов’язання. Це приємна новина. Хоча в цілому 2011 рік комунальники закінчили зі збитком в сумі 160 тисяч гривень.
А ось у підприємства «Полтававодоканал», яке в Кобеляках займається відведенням та очищенням каналізаційних стоків, ситуація взагалі критична. Воно має збитки розміром 7 мільйонів гривень. І просить допомоги у влади Кобеляк. Звісно ж, безрезультатно, адже весь міський бюджет не перевищує 5 мільйонів.


Продовжується освітлення міста
У найближчих планах міськради відновлення вуличного освітлення по вулицях Островського, Комсомольській, Щорса, Фрунзе, 1 Травня, Аврори та кількох провулках.


Поспішайте, бо буде дорого
Дуже багато часу члени виконкому присвятили розгляду питань по безкоштовній приватизації землі. Кобелячани охоче користуються цією послугою. А тим, хто ще не встиг безкоштовно приватизувати землю, радять поспішати. Адже цей процес закінчується 31 грудня 2012 року. Далі приватизувати землю можна буде лише за гроші.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2012, 19:11 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації