Вхід | Реєстрація

Туалет провалився під землю (оновлено)

Туалет провалився під землю (оновлено)

Лише завдяки щасливому збігу обставин ніхто з людей не постраждав.
Надзвичайна подія сталася на автостанції міста Кобеляки в п’ятницю 23 березня. Будівля туалету раптово провалилася під землю. Буквально за кілька секунд до цього із неї вийшла жінка. За словами очевидців, руйнування відбулось настільки швидко, що якби у цей момент у туалеті перебували люди, то шансів вижити у них би майже не було. Над поверхнею землі залишилась лише частина даху будівлі.
Даний туалет є частиною цілісного майнового комплексу підприємства «Полтаваавтотранс». Тому на вихідні у Кобеляки приїхали представники його обласної дирекції. Вони лише констатували факт, не висуваючи ніяких версій того, що сталося. Місцеві жителі говорять, що в цій місцевості чимало старих підземних ходів. У один із них і могла провалитись будівля. Днями в Кобеляки мають приїхати керівники «Полтаваавтотрансу», які приймуть рішення про будівництво нового туалету. Зараз же руїну просто обклали гілками, щоб до неї ніхто не підходив.
Зруйнований туалет є одним із не багатьох подібних громадських закладів, які функціонують у Кобеляках. Його будували ще у 70-их роках минулого століття і належав він Укрспоживспілці.
Потрібно відзначити, що всі інші міські громадські туалети теж знаходяться в стані, далекому від ідеального. Вбиральня в парку Богдана Хмельницького взагалі є досить небезпечною для відвідувачів, особливо в темну пору доби. Люди ризикують провалитися в дірки, що зяють у підлозі. Ця вбиральня є «старожилом» серед подібних закладів. Вона збудована в 50-их роках минулого століття. Також до розряду «міських» відносяться туалети в парках Піонерський та Перемоги. Вбиральня в останньому є наймолодшою за віком. Вона збудована на початку нинішнього століття.
Фекалії із міських туалетів не викачували ніколи. За словами Володимира Слісаренка, директора «Міської сервісної служби», це неможливо через величезну кількість сміття. Раз на кілька років туалети від нього чистять.
Секретар міськради Сергій Галушко розповів, що міська влада пропонувала і пропонує підприємцям спорудити нові туалети на місці старих громадських. «Принадою» для бізнесменів є можливість спорудити поряд комерційний об’єкт. Але бажаючих зайнятись туалетним бізнесом, не виявилось.
Зараз чимало кобелячан обурюються: «У місті падають туалети, а вони гроші на притулок для собак витрачають». «По-перше, грошей на притулок для бродячих тварин ще ніхто не витрачав. Якщо вони й надійдуть, то з бюджету області. По-друге, є ж особливості використання бюджетних коштів. Гроші, виділені, скажімо, на притулок, не можна витрачати на дитсадок чи будівництво туалету. За нецільове використання коштів настане кримінальна відповідальність». - говорить Сергій Станіславович.
Зараз же всі клієнти автостанції змушені при потребі відвідувати туалет у парку Перемоги.
P.S. У вівторок на руїні з’явилися робітники. Вони вибирають з неї цеглу для будівництва нового туалету.
P.P.S. До речі, ще у вересні 2010 року в одій із публікацій «ЕХО» йшла мова про аварійний стан туалету на автостанції. Його пообіцяли відремонтувати...


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2012, 17:24 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації