Вхід | Реєстрація

У церкві Юрія Переможця встановили іконостас

У церкві Юрія Переможця встановили іконостас

Минулого тижня у церкві Юрія Переможця, що знаходиться на території скверу імені Богдана Хмельницького, встановлювали іконостас, виготовлений на Іванофранківщині.
До церкви ми завітали тоді, коли робота вже добігала кінця. На порозі нас зустрів майстер по іконостасам, котрий представився Любомиром. Він і поділився секретами своєї роботи. Загалом, над іконостасом працювало троє майстрів: Любомир і два Володимири.
— Ми приїхали з Іванофранківщини на запрошення отця Дмитра, настоятеля церкви, — каже майстер. — Подивились, і вирішили взятись за роботу. Бо, здається, відкриття планують на Пасху. Зняли розміри і поїхали додому робити проект. Далі приступили до виготовлення. Загалом, це практично ручна робота, над якою ми втрьох плідно працювали цілих півроку. А точніше, з жовтня. Отець Дмитро нам говорив, що іконостас він хоче з дерева, тому його ми виготовляли саме з цього матеріалу.
Зі слів майстрів, робота їм подобається. Цією справою вони займаються вже близько дванадцяти років. І всі ці роки чоловіки працюють втрьох, у незмінному колективі. Кожен з них має відповідну освіту по художній обробці деревини. Майстри пробули в Кобеляках два дні, поки встановлювали іконостас.
— Робота йде добре. А буває й таке, що цілий тиждень встановлюємо, — поділився з ними Любомир.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2012, 18:07 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації