Вхід | Реєстрація

У Біликах планують збудувати комбікормовий цех

У Біликах планують збудувати комбікормовий цех

У вівторок у Біликах пройшла зустріч з приводу будівництва комбікормового цеху на території свинокомплексу «Ясні зорі».
Близько 16.00 на території свинокомплексу «Ясні зорі» зібралося близько тридцяти чоловік. Серед них селищний голова Ольга Киричко, директор «Белгранкорм-Полтавщина» Павло Терещенко, голова райдержадміністрації, представники депутатського корпусу селищної, районної та обласної ради. Всі вони обговорювали питання будівництва у Біликах комбікормового цеху. Атмосфера, котра панувала на початку зустрічі, була досить нервовою, адже більшість з присутніх були проти цього будівництва. Мовляв, біличани вважають, що комбікормовий цех може суттєво погіршити екологічну ситуацію в селищі.
Павло Терещенко розповів, що на території свинокомплексу хочуть побудувати цех по виготовленню концентрованих кормів. Його продуктивність становитиме 20 тон на годину. Цех буде з чотирьох поверхів, розмірами 25 на 19 метрів і висотою 31 метр.
— До селищної ради ми написали заяву, в якій прохаємо дати дозвіл на виготовлення проектно-кошторисної документації, — каже директор. — Чесно, я не розумію, чому ви проти комбікормового цеху. З приводу свинокомплексу я ще можу з чимось погодитись. А що дасть комбікормове виробництво?
Також Павло Терещенко запевнив, що загрози довкіллю виробництво не становитиме і додав, що завдяки комбікормовому цеху створиться близько шістдесяти робочих місць. І на роботу братимуть, перш за все, місцевих, білицьких людей.
Ольга Киричко повідомила, що така напруга в селищі пов’язана з непоінформованістю людей. Та додала, після цукрового заводу, свинокомплекс — це основний наповнювач селищного бюджету. Податок з доходів за 2011 рік становить 582 тисячі гривень. З них до Білицької селищної ради надійшло 145 тисяч, в район — 291 тисяча, і в область — 145 тисяч. А від оренди землі — 85 тисяч гривень.
Валентина Семиног поцікавилась, де є аналогічний цех? Їй відповіли, що в Бутенках та в Полтаві в самому центрі міста.
Голова Підгорянської сільської ради Анатолій Няйко, що стояв серед натовпу, зауважив: «Я не розумію біличан. Не хочете у себе будувати цех, ми заберемо його собі. Ще й роботою людей забезпечимо!».
Павло Терещенко запропонував присутнім на власні очі подивитися на комбікорм і приніс два невеликих поліетиленових мішечки, у яких щільно був запакований корм. Також запропонував скуштувати його на смак. Що, до речі, сам і зробив, з’ївши декілька гранул.
Все ж таки, присутні на зустрічі дійшли згоди, вирішивши провести сходку з місцевими жителями та детально прояснити їм ситуацію.
Розрядила обстановку Ольга Киричко, котра розповіла про те, як вона півдня пробула на свинокомплексі.
— Запах, звісно ж, там є, — каже вона. — Ну не «шанель» же випускають!
Ці слова пожвавили присутніх і вони вже з посмішками на обличчі роз’їхалися кожен по своїх справах.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2012, 16:45 | Кобеляки | Суспільство
1. 7777 / 28 березня 2012, 23:44
ДОВЕЛОСЬ ПРОЇЗДОМ БУТИ НА ДОНЕЧЧИНІ ТАМ ВИГОТОВЛЯЮТЬ АНАЛОГІЧНИЙ КОМБІКОРМ- ВОНЬ ЗА 3КМ ЧУТИ НО..... ТАМ ДО НАСЕЛЕНОГО ПУНКТА--КІЛОМЕТРА-3-5
2. Бувалий / 29 березня 2012, 09:41
P.S. На комплексі почалися звільнення неугодних і тих, чиї родичі чи близькі поставили підписи під листом-зверненням.
3. Бувалий / 31 березня 2012, 21:55
Автору на майбутнє (без образ). Керівництво комплексу принципово не визнає (і мабуть правильно) власні назви холдингу "Белгранкорм-Полтавщина" і торгової марки "Ясные зори" в українській транскрипції.
А тепер цитата із їхнього офіційного сайту, де вказана потужність заводу вдвічі більшою ніж та, про яку говорять біличанам:
Новости

21.02.2012
Начинается строительство двух комбикормовых заводов

Двадцать первого февраля в главном офисе в посёлке Пролетарский состоялась встреча представителей компании “Биг Дачмен” и нашей компании. Немецких партнёров представляли генеральный директор Бо М. Молин и менеджер проекта предприятия БДВ Анзельм Шуман (фирма БДВ является дочерним предприятием комании “Биг Дачмен”). Со стороны агрохолдинга в работе приняли участие генеральный директор ВЭЗРК А.С. Пресняков, генеральный директор “Белгранкорм-Полтавщина” П.В. Терещенко, главный инженер БЭЗРК А.П. Новиков и начальник производства этого же предприятия М.И. Шевцов.

Во время рабочей встречи речь шла о строительстве двух комбикормовых заводов на территориях Белгородской и Полтавской областей. Решение об этом уже принято руководством нашей компании, топ-менеджеры и специалисты вели речь о конкретных решениях в разработанных немецкой фирмой проектах.

Это будут два почти одинаковых завода. Мощность каждого будет составлять 40 тонн в час, или 24 тысячи тонн в месяц. Но если в “Белгранкорм-Полтавщине” строительство завода будет вестись, что называется, на ровном месте, то новое производство на БЭЗРК попытаются “втиснуть” на территорию ныне действующего. В связи с этим и возникают различия: в Полтавской области потребуется больше времени и средств на возведение всего комплекса зданий и помещений для приёмки и хранения сырья, изготовления продукции, её хранению и отгрузки...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації