Вхід | Реєстрація

Через 5 років житимемо у Білицькому повіті

До редакції «ЕХО» надійшла сенсаційна новина щодо географічних змін, які готує нам адміністративно-територіальна реформа.

Інформацію ми отримали із джерела, близького до Міністерства регіонального розвитку. Саме в стінах цього відомства триває робота по проведенню в Україні адміністративно-територіальної реформи.
Наш інформатор повідомляє, що в майбутньому карта України докорінно зміниться. Колишні райони будуть  укрупнені і перейменовані в повіти. До складу одного із повітів увійде і нинішній Кобеляцький район. Найцікавіше те, що центром нового адміністративно-територіального утворення стануть не Кобеляки, Нові Санжари чи Решетилівка, а селище Білики.

Білицький повіт вмістить в собі повністю Кобеляцький та Новосанжарський  райони, частину Решетилівського, Козельщинського і навіть Царичанського районів. Адже, як відомо, сучасні області також змінять свої назви та розміри. Полтавщина, швидше за все, буде розділена між Харківською та Дніпропетровською губерніями.
Вибір Біликів, як центру нового повіту, зумовлений кількома факторами. Це — вигідне географічне положення селища, як то рівновіддаленість від кордонів нового повіту та наявність залізничного і автомобільного сполучення. Грає роль і той факт, що на території селища останнім часом розвивається виробництво. До діючого цукрового заводу додався комплекс по відгодівлі свиней.

Крім того, говорять про те, що інтереси Біликів, як майбутньої столиці повіту, лобіює уродженець селища, який нині займає в Києві дуже високий пост в Уряді.

Якщо територіальна реформа розпочнеться, як  заплановано, у 2013 році, то вже через п’ять років ми житимемо у Білицькому повіті.

 

(Дану новину слід сприймати як першоквітневий жарт)


Автор: Іван Біндюжний


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2012, 17:05 | Кобеляки | Суспільство
1. Dok / 1 квітня 2012, 22:54
Дуже смішно. Чого не скажеш про жителів самих Біликів.
2. 7777 / 2 квітня 2012, 08:15
а з1,0402013 року в Біликах відкриється новий молококонсервний завод (по переробці молока з мозгів можновладців..............
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації