Вхід | Реєстрація

Три пожежі і 2012 троянд

Три пожежі і 2012 троянд

На черговій апаратній нараді у Новосанжарській райдержадміністрації говорили про надзвичайні ситуації та будували плани щодо благоустрою.
Почали із доповіді начальника райвідділу МНС Юрія Шила. Він розповів, що за тиждень у районі сталося три пожежі. Перша з них виникла у гаражному приміщенні, яке належить ТОВ «Ворскла». Пожежа знищила третину обшивки гаража, транспортні засоби вдалося врятувати.
— Причиною пожежі була несправність пічного опалення. А саме — тріщина у трубі, — розповів Юрій Шило. — Робітники підкинули дров і пішли грузити зерно. Через тріщину вилетів жар, почав горіти дах.
Друга пожежа сталася у Полузір’ї. Там у приватному гаражі загорівся автомобіль «ЗАЗ». Причиною загорання стало замикання проводки.
Але найбільш показовою, якщо так можна висловитися, стала пожежа у Зачепилівці. Там літня жінка спалювала бур’ян на власному подвір’ї. Від сильного вітру вогонь стрімко перекинувся на сарай. Дерев’яна споруда загорілася і, зрештою, згоріла вщент. Інші будівлі пожежникам вдалося врятувати.
Про небезпеку таких пожеж Юрій Шило попередив усіх присутніх на нараді. Адже із початком весняного тепла у районі одразу почало горіти. Мешканці району спалюють суху траву та бур’ян. А сильний вітер робить це спалювання ще більш небезпечним за наслідками. Адже у найгіршому випадку часто вигорають цілі екосистеми.
— На вихідних горіли Вовчі гори. Вітер був такий, що «кращої» погоди для спалювання і не придумаєш, — підтримав начальника райвідділу МНС голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.
Згадали на апаратній і пожежу у лікарні, яка трапилася більше тижня тому. Зокрема, керівники району разом із іншими присутніми на апаратній обговорили статтю з минулого номеру «ЕХО», у якій йшлося про закопані на сміттєзвалищі обгорілі амбулаторні картки.
Зокрема, голова районної ради Володимир Левицький висловив переконання, що було просто недоцільно перебирати обгорілі картки у пошуках уцілілої інформації.
— Скільки б це людей потрібно було відірвати від роботи?! І на який термін? А люди хворіють, люди йдуть до лікарні! — нагадав голова районної ради
Сергій Шовкопляс запропонував підняти руки тим, чиї картки згоріли при пожежі. При цьому руки піднесли і він сам, і Володимир Левицький. «А ви що — не хворієте?» — поцікавився голова РДА у свого заступника Івана Солодовника, який руку не підняв.
Більшість присутніх на апаратній або мали гарну інтуїцію, або просто дуже берегли свої амбулаторні картки. Тому що переважна більшість майже хором відповіла: «А у мене карточка на руках!». Хоча за законодавством, нагадаємо, амбулаторна карта все ж таки повинна зберігатись у рай лікарні. Та у цьому випадку пощастило якраз тим, хто цього правила не дотримався. Тих же, у кого картки таки згоріли, Сергій Шовкопляс поспішив заспокоїти.
— Проблеми ніякої немає. Моя історія хвороби у лікарні зберігається, так само, як і багатьох інших мешканців району. І потрібна інформація для лікування у медиків є.
Потім голова РДА попрохав директора КП «Будівельник» Олександра Вусика розповісти про хід відновлювальних робіт на першому поверсі поліклініки. Той доповів, що вже встановлені пластикові вікна, обшиті гіпсокартоном стіни. На поверсі вже зроблена сантехніка та електрика.
До надзвичайних подій віднесли і обговорення сильного вітру, який налетів на район у ніч з неділі на понеділок. Він не лише повалив кілька дерев у Нових Санжарах, але і спричинив чисельні обриви електромережі по всьому району. Принаймні, за словами заступника начальника філії «Полтаваобленерго» Олександра Волошина, на ранок понеділка ліквідацією поривів займалися чотири бригади. І роботи у них було більш, ніж достатньо.
На понеділковій апаратній знову говорили про співпрацю правоохоронців та служб, які відповідають за роботу з молоддю. Так, минулих вихідних вони спільно здійснили вечірній рейд селами кількох сільських рад. Побували у Писарівці, Малій Перещепині та Пологах. Саме у клубі останнього з названих сіл учасники рейду зустріли найбільшу кількість молоді. Яка приїхала сюди відпочивати з усієї околиці. І просто у клубі масово вживала алкоголь!
— Сільська голова Любов Козка нас переконала — це усе молодь з інших сіл! — пояснила працівник центру соціальних служб для молоді Олена Афанасьєва.
— Та яка різниця? — обурився Сергій Шовкопляс. — Вони взагалі не можуть вживати алкоголь у клубному закладі. У нас одна дискотека і один проблемний магазин на весь район. І ми не можемо із ними розібратися!
Компетентні органи зауваження вислухали і обіцяли розібратися.
Від питань проблемних чиновники перейшли до більш приємної теми — благоустрою.
Сніг вже зійшов, земля підсохла. А отже, прийшов час вигрібати, вирубувати та саджати. Усім цим будуть займатися на екологічних днях, які, гадаємо, не забаряться. Втім, селищний голова Андрій Река, який не міг не піднятися на трибуну, запевнив, що цього року роботи значно менше, ніж у минулі.
— Нам буде набагато легше — менше буде різати. Хоча дещо все-таки лишилося. Ось сьогодні вночі був вітер і дві деревини впало. А ми ж, наче, усі небезпечні дерева обрізали, — зауважив селищний голова.
Також Андрій Река нагадав про свій намір цього року посадити у селищі 2012 троянд. І закликав перейняти квіткову естафету усі установи селища. До цього ж закликали і Сергій Шовкопляс, і його заступник Володимир Борт.
— До тієї цифри, яку обіцяє мер, ми повинні додати ще своїх 2012 троянд, — переконано заявив Сергій Шовкопляс.
Далі перед присутніми доповідали про роботу із зверненнями громадян сільські голови Олександра Муха з Великих Солонців та Любов Шерстюк з Полузір’я. Обом також задавали багато питань стосовно благоустрою сіл. Олександра Іванівна пообіцяла, що незабаром у Великих Солонцях буде справжній вишневий сад за Чеховим. Любов Шерстюк говорила про липову алею і звернулася до колег-сільських голів із закликом провести прибирання посадок по усіх сільських радах.
Коментуючи виступи сільських голів, голова районної ради Володимир Левицький згадав про досить доступне джерело наповнення сільських бюджетів.
— По усій Україні існують 66 фондів, з яких можна брати гроші під певні проекти. А не лише прохати їх з бюджету. — пояснив голова районної ради. — Ми готові допомогти зв’язатися із кооперативним інститутом. Їхні студенти приїдуть і допоможуть підготувати проекти. Але кожна сільська рада повинна взятися хоча б за один.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2012, 11:27 | Нові Cанжари | Політика


1. новосанжарець / 31 березня 2012, 10:39
....на рахунок амбулаторних карток:Шовкопляс розумний,доки при владі,і в кабінети лікарів може заходити з "ноги"!А не дай Бог що трапиться,(в житті все буває),от тоді подивилися як би збирав інформацію!!!А про простолюдива йому байдуже!Спробуй збери всі записи за життя людини!Добре якщо не хворів,та там дві сторіночки!А якщо амбулаторна завтовшки з біблію???...,і людині на інвалідність оформлятися!!!Одного-єдиного запису може не вистачити щоб отримати якусь копійку,хоча б на ті самі ліки!
2. Читач / 31 березня 2012, 10:49
Краще б влада подумала як купити комп"ютери лікарям,щоб подібного не було!Врешті-решт у ХХІ сторіччі живемо!
3. Микола Гузченко / 31 березня 2012, 11:49
2. Читач пише:
«Краще б влада подумала як купити комп"ютери лікарям,щоб»

... парнуху і їм було як дивитися.
4. Читач / 31 березня 2012, 13:55
3. Микола Гузченко пише:
«... парнуху і їм було як дивитися.»

Та вони на роботі тієї парнухи живої так надивляться,що тошнить від неї!!!!!!!!Які у нас ТУПІ люди!!!!!Противно читати ідіотів!!!!!
5. Микола Гузченко / 1 квітня 2012, 13:03
4. Читач пише:
«Та вони на роботі тієї парнухи живої так надивляться,що тошнить від неї!!!»

Тю... Якщо в них і так є можливість дивитися парнуху, навіщо ж їм комп’ютери?
6. Макс / 2 квітня 2012, 09:28
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1. новосанжарець пише:
«....на рахунок амбулаторних карток:Шовкопляс розумний,доки при владі,і в кабінети лікарів може заходити з "ноги"!А не дай Бог що трапиться,(в житті все буває),от тоді подивилися як би збирав інформацію!!!А про простолюдива йому байдуже!Спробуй збери всі записи за життя людини!Добре якщо не хворів,та там дві сторіночки!А якщо амбулаторна завтовшки з біблію???...,і людині на інвалідність оформлятися!!!Одного-єдиного запису може не вистачити щоб отримати якусь копійку,хоча б на ті самі ліки! »


Новосанжарівець!! Проаналізувавши твою думку, можна сказати, що ти дебіл!!Адже це ти переймаєшся лише власними проблемами, і не розумієш, що людина дбає про увесь район!!
7. Микола Гузченко / 2 квітня 2012, 11:45
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
6. Макс пише:
«Проаналізувавши твою думку, можна сказати, що ти дебіл!»

Макс, проаналізувавши твою думку, можна зробити висновок, що дебіл ти.

Змінено 02.04.2012, 11:46
8. Макс / 2 квітня 2012, 13:24
Гузченко, читаючи твої тупі коменти до багатьох статей, зрозуміло, що ти "умом не блещешь"!!))))
Думай перш ніж пишеш всяку фігню...!
9. Микола Гузченко / 6 квітня 2012, 11:59
Ну це ж таке... Не всім же умом блістать.
10. KING / 6 квітня 2012, 12:15
2. Читач пише:
«Краще б влада подумала як купити комп"ютери лікарям,щоб подібного не було!Врешті-решт у ХХІ сторіччі живемо! »

До комп’ютерів ще потрібно як мінімум 1 системного адміністратора з клепкою в голові. Тільки бажано не синочка головного лікаря/депутата/тьоті Моті, який недавно навчився робити який-небудь колаж у фотошопі, а нормального спеціаліста. А в ідеалі до цього спеціаліста ще й повинна йти онлайн програма із базою даних всіх паціентів України, щоб будь-який лікар міг добратися до тієї чи іншої медичної картки "з місця" без проблем. Але для цього тим довбням, які сидять в міністерстві, потрібно відірвати дупи від крісел і розробити цю всеукраїнську систему. А це важко - краще в кам’яному віці жити - жили ж якось до цього!

А щодо порнухи Микола правий. Що в основному роблять держпрацівники за своїми комп’ютерами в робочий час? Правильно - граються у "Веселі ферми", лазять в соцсітках, дивляться порнуху. Чим гірші лікарі? їм дадуть компи - і вони першочергово такою фігнею страждати почнуть.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації