Вхід | Реєстрація

Вартові правопорядку на Пирятинщині

Вартові правопорядку на Пирятинщині
На них покладено досить складне й відповідальне завдання – захищати від протиправних посягань життя, здоров’я та права громадян. Саме вони вдень і вночі стоять на варті правопорядку, готові щомиті прийти на допомогу кожному, хто став жертвою злочинних чи інших посягань. Цілодобово не вмовкає їх гарячий номер телефону «102», приймаючи виклики та повідомлення про бійки і сварки, грабежі й крадіжки та інші злочини, що, як не прикро, чи не щодня трапляються в різних куточках Пирятинщини.
Про нелегку, але, разом з тим, таку потрібну суспільству роботу працівників міліції, напередодні їхнього професійного свята наша розмова з в.о. начальника Пирятинського РВ ГУ МВС України в Полтавській області Віталієм ШАПОВАЛОВИМ:
- Віталію Анатолійовичу, напевно, основним показником роботи міліції є рівень виявлення та розкриття злочинів. Тож як у 2009 році райвідділ спрацював у цьому напрямку?
- Протягом року райвідділом міліції проводяться заходи як по виявленню і розкриттю злочинів та правопорушень на території району, так і по їх профілактиці.
Так, за 11 місяців цього року зареєстровано 176 злочинів (у 2008 році – 191), з них загально-кримінальної спрямованості – 156. За цей період завершено розкриття 127 злочинів, у тому числі загально-кримінальної спрямованості – 110. Хоча не розкритим, на жаль, на сьогодні залишається 41 злочин, проте загалом відсоток розкриття злочинів становить 75,6% (по області – 75,7%).

- Які види злочинів є найбільш поширеними на Пирятинщині?
- За цей рік зареєстровано 88 крадіжок (з них: приватної власності – 76, з квартир – 23), 7 випадків шахрайств, 6 – вчинення хуліганських дій, 4 – незаконного поводження зі зброєю, 4 – грабежі, 2 – розбійні напади, скоєно 1 умисне вбивство, 1 злочин із застосуванням холодної зброї тощо. Не радує і той факт, що зріс, у порівнянні з попереднім роком, рівень злочинності серед неповнолітніх. Так, цьогоріч неповнолітніми скоєно 17 злочинів (у 2008 році – 6), з них: групових – 15 (минулого року – 0), у стані сп’яніння – 2 (у 2008-му – 1).

- Роботу яких відділів міліції Ви відзначили б напередодні професійного свята?
- Одним з кращих у райвідділі є сектор дільничних інспекторів міліції, який очолює Олексій Мулявка. За 11 місяців цього року працівниками сектора ДІМ особисто розкрито 38 злочинів, за їх участі – 94. Дільничними складено 1250 адміністративних протоколів за різні правопорушення, з них: за дрібне хуліганство – 441, розпиття спиртних напоїв у громадських місцях і появу у громадських місцях у п’яному вигляді – 221, виготовлення, зберігання самогону та апаратів для самогоноваріння – 27, насильство у сім’ї – 220 тощо. Серед дільничних інспекторів хотілося б відзначити сумлінну роботу Анатолія Пономаренка, який обслуговує населені пункти Березоворудської та Грабарівської сільських рад, та міських дільничних Ігоря й Анатолія Смирних.
Результативно спрацював цього року і відділ карного розшуку. Його працівники, на відміну від дільничних інспекторів міліції чи працівників ДАІ, у своїй роботі рідко одягають форму, адже їхнє завдання – бути непомітними. Та результати їхньої самовідданої роботи є помітними. На сьогодні очолює сектор карного розшуку Пирятинського РВ капітан міліції Микола Томаш. Під його вмілим керівництвом наполегливо працює і помічник оперуповноваженого СКР, прапорщик міліції Станіслав Уласевич. Саме завдяки цим працівникам міліції цього року було розкрито ряд крадіжок з приватних гаражів жителів району. Злочинцями виявилися неповнолітні. Усе, що їм вдалося викрасти, - міліціонери вилучили та повернули власникам.
Слід відмітити і належну роботу слідчого відділу, зокрема, його начальника Богдана Музиченка, слідчого Сергія Пасічного та дізнавача Тамари Кравченко.

-До речі, а чи багато жінок працює в міліції?
-Поряд з мужніми чоловіками-міліціонерами в наших рядах є і шість представниць слабкої статі – це жінки-офіцери. Але у професійних питаннях вони багато в чому не поступаються колегам-чоловікам і справно несуть свою службу.

-Серед молодих кадрів, якими поповнюється особовий склад райвідділу, чи є такі, на кого Ви, скажімо так, покладаєте великі надії?
-Звичайно. Серед них я назвав би Романа Невського.
По закінченні Харківського національного університету внутрішніх справ він у серпні цього року прибув за розподілом до нас (хоча родом – з Карлівського району). Нині молодий співробітник обіймає посаду оперуповноваженого карного розшуку. Можу охарактеризувати його як завзятого, перспективного працівника, який гідно виконує покладені на нього обов’язки.

-А чи є у Вашому міліцейському колективі династії міліціонерів?
-Є у нас і такі. Наприклад, капітан міліції Максим Романенко пішов, як кажуть, по стопах свого батька Володимира та діда Василя, котрі у свій час теж працювали в органах внутрішніх справ. М. Романенко нині очолює сектор державної служби боротьби з економічними злочинами. До речі, цього року співробітниками СДСБЕЗ виявлено по лінії економіки 16 злочинів, 10 – у сфері службової діяльності, до суду направлено 9 кримінальних справ по так званих кваліфікованих злочинах, задокументовано 4 факти хабарництва (тоді як минулого року – 2), викрито 1 злочин, пов’язаний з бюджетними коштами, тощо.

-Напевно, є підстави констатувати, що показники виявлення і розкриття злочинів Пирятинський РВ має все ж таки непогані. Сподіваємося, що наша міліція й надалі триматиме криміногенну ситуацію в районі під контролем і працюватиме задля людей.
А щоб Ви як людина, котра на сьогодні виконує обов’язки головного міліціонера Пирятинщини, побажали своїм колегам з нагоди професійного свята?
-Напередодні Дня міліції хочу привітати нинішній особовий склад райвідділу, пенсіонерів і ветеранів органів внутрішніх справ та усіх тих, хто має відношення до нашої роботи. Тож усім, хто носить звання міліціонера, та їхнім родинам бажаю перш за все людського щастя, здоров’я і добробуту, а ще - мужності, витривалості, стійкості духу, що так потрібно у нашій нелегкій, проте дуже потрібній людям роботі.

Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2009, 14:56 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації