Вхід | Реєстрація

Щодо сплати єдиного соціального внеску головами та членами селянських та фермерських господарств

З 1 січня 2011 року введено в дію Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якого голови та члени фермерських господарств, особистих селянських господарств для забезпечення соціальної захищенності можуть сплачувати єдиний внесок з деяких видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, а саме: на пенсійне страхування, на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Зазначені особи подають до територіального органу Пенсійного фонду за місцем проживання відповідну заяву, згідно якої укладається договір на строк не менше одного року.

Для осіб, які виявили бажання брати участь в одному з видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, розмір єдиного внеску визначається у таких відсотках до бази оподаткування:
— на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування — 33,2%;
— на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття — 1,5%;
— на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою стратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, —1,9%;
— на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, —1,51%.

У разі бажання членів фермерських та особистих селянських господарств бути застрахованими за всіма видами загальнообов’язкового державного соціального страхування, єдиний внесок встановлюється у розмірі 38,11%.

Лише за наявності щомісячної сплати єдиного внеску до Пенсійного фонду України в розмірі не меншому за мінімальний страховий внесок, до страхового стажу зараховується весь період роботи.
За найманих працівників, що працюють у фермерських господарствах на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами, роботодавець повинен здійснювати щомісячне нарахування та сплату єдиного соціального внеску до бюджету Пенсійного фонду України.

Сплата головами та членами фермерських селянських господарств єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на добровільних засадах забезпечує зарахування страхового стажу та фінансову стабільність при досягненні пенсійного віку.


Автор: Зоя Марченко, начальник відділу обліку надходження платежів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2012, 13:23 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації