Вхід | Реєстрація

«Зоря» ледь не вилітає з кубка

«Зоря» ледь не вилітає з кубка

Усього однієї хвилини не вистачило «Маяку», аби вибити із розіграшу міні-футбольного кубка діючих чемпіонів.
Цього тижня на міні-футбольному майданчику пройшли ігри попереднього етапу та 1/8 кубка Новосанжарського району з міні-футболу. Більшість зустрічей закінчились із досить-таки прогнозованим результатом. А ось центральний з усіх поєдинків був не лише надзвичайно цікавим, але міг закінчитися гучною сенсацією.
Із «Зорею-1» у 1/8 не хотів грати ніхто. Кому хочеться вилітати вже на першій стадії? Не дуже хотіли потрапити на чемпіонів і футболісти з Малого Кобелячка. Але потрапили, вийшли і зіграли. Зіграли так, що після фінального свистка у жодного вболівальника не повернувся б язик сказати, що вони грали погано.
Коли «Маяк» відкрив рахунок, більшість руденківських уболівальників заспокоїли себе: зараз наші заб’ють парочку і суперник заспокоїться. Але час ішов, а рахунок лишався 1:0 на користь непоступливих футболістів із «Зорі-1». У складні чемпіонів помітною була відсутність Станіслава Мокрого. І більшість уболівальників саме на це списували не дуже ефективну гру команди. Усередині тайму вболівальники вже почали не на жарт нервувати. Рахунок лишався 1:0, а гравцям «Зорі-1» ще й не щастило. Спочатку капітан команди Владислав Мокляк влучив у поперечку, потім його партнер Владислав Олійник, замикаючи простріл, потрапив у ближню стійку.
Коли до закінчення гри лишалося хвилин сім, «Зоря-1» таки зрівняла рахунок. Геннадій Власенко влучним ударом завершив багатоходову комбінацію своєї команди — 1:1. «Ну зараз Малий посиплеться», — із сумом констатували вболівальники із Малого Кобелячка. Але помилилися. За кілька хвилин троє гравців «Маяка» втекли у контратаку на ворота суперників. Юрій Повстяний начебто затягнув із пасом, але потім таки віддав направо на Артура Щудра. Той встиг прийняти м’яча і під голкіпером «Зорі-1» Євгеном Довгалем спрямувати м’яч у ворота - 2:1!!! До закінчення гри лишалося дві-три хвилини. Невже сенсація таки відбудеться? Усе вказувало саме на це. Тим більше за хвилину Євген Довгаль ледь не став антигероєм зустрічі. Воротар вийшов з воріт, щоб зіграти у високо пущений м’яч, але не потрапив по круглому як слід. І той, ковзнувши по нозі, полетів у порожні ворота. Котився-котився і потрапив… у стійку! Її дзвін вболівальники зустріли по-різному: руденківські — із полегшенням, малокобелячківські — із розчаруванням. «Могло ж бути 3:1! І минуту грати!»
Грати лишалося дійсно трохи більше хвилини. І її чемпіонам вистачило для голу. Той-таки Євген Довгаль цього разу відзначився з кращого боку. Голкіпер підхопив м’яча і кинувся із ним до воріт суперника. Це вже був ва-банк. Женя віддав передачу, але м’яч від захисника знову повернувся до нього. Бити він не став, а знову відпасував партнеру. Серія передач гравців «Зорі-1» — і Владислав Мокляк з кількох метрів відправляє м’яча під поперечину: 2:2!!! Футболісти руденківської команди біжать до центру поля, вишиковуються в рядок і демонструють синхронне приколихування уявних малюків. Причина такого відзначення голу незвичайна і приємна: у Владислава Мокляка у переддень гри народилась донька.
За хвилину пролунав фінальний свисток, який свідчив про те, що команди будуть пробивати 6-метрові удари. Першим бив той-таки Владислав Мокляк. І не залишив шансів воротарю - 1:0. Удар голкіпера «Маяка» Віталія Степаненка його колега Женя Довгаль відбив, і рахунок не змінився - 1:0. Владислав Олійник - 2:0. Юрій Повстяний - 2:1. Геннадій Власенко - 3:1. Артур Щудро - 3:2. До м’яча підходить Олександр Буртняк і змушує схопитися за голови руденківських вболівальників - м’яч потрапляє у поперечину - 3:2. Але тут-таки Євген Довгаль бере удар Ігоря Варича. І рахунок той самий - 3:2. До м’яча підходить Михайло Булиш і точним ударом збільшує перевагу  «Зорі-1» — 4:2!
Інші кубкові поєдинки такої рівної та цікавої боротьби, на жаль, не подарували. У стикових матчах були зафіксовані таки результати: «Зоря-3» — «Ворона-2» — 5:3; «Ніка» — «Ворона» — 6:5; «Авангард» — «Чкаловець» — 12:3.
У матчах 1/8 практично всі результати були прогнозованими. «Динамо» переграло «Колос» з рахунком 7:3; «Зоря-2» виявилась сильнішою за «Ворсклу» — 5:2; «Темп» виграв у «Метеора» — 13:2. «Сила ради», не особливо напружуючись, розгромила «Юність» — 11:3, «Ніка» обіграла «Зорю-3» — 5:1; «Авангард» впевнено переміг «Чкалова» — 8:2. Нарешті, «Стандарт» здобув місце  без гри, тому що команда «Будівельник» на матч не з’явилась.
Після завершення усіх ігор представники команд із нетерпінням очікували на процедуру жеребкування. Після його завершення були сформовані такі пари команд, які зіграють між собою у неділю, 8-го квітня. Отже, о 10:00 — «Стандарт» — «Сила ради»; об 11:00 — «Авангард» — «Темп»; о 12:00 — «Зоря-2» — «Зоря-1»; о 13:00 — «Динамо» — «Ніка».
Цікаво буде подивитись на протистояння старшого і молодшого покоління руденківських футболістів. «Буде битва!», — пообіцяв представник «Зорі-2» Володимир Мирний. На увазі він мав, звичайно ж, безкомпромісний та силовий футбол. На це варто прийти і подивитись.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. неизвестен / 2 квітня 2012, 20:51
ігрок сили ради гусак євгеній в матчі проти юності просто грався з ними як з дітьми в деякі моменти його назиавали піжоном вибачте за не коректність!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації