Вхід | Реєстрація

Таня Бульбаха може поїхати на ЄВРО

Таня Бульбаха може поїхати на ЄВРО

На черговій апаратній нараді у райдержадміністрації говорили про соціальні проекти, нормативну грошову оцінку землі та майбутній футбольний чемпіонат.
Почалася апаратна із повідомлення про надзвичайну подію. До Новосанжарської ЦРЛ на вихідних доставили мешканця Руденківки із 60 відсотками опіків шкіри та діагнозом — ураження струмом. Юнак перебуває у реанімаційному відділенні ЦРЛ у тяжкому стані. Як розповів начальник райвідділу МНС Юрій Шило, хлопець виліз на вагон на станції у селі Руденківка і отримав удар струмом.
— Треба негайно провести лінійки по усіх школах району, — переконано заявив голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, — у нас раніше не було електротяги, тому діти не мають уявлення, що це таке і як це небезпечно!
Від питань надзвичайних перейшли до актуальних. Зокрема, до питання оцінки землі. Доповідав представник Держкомзему у Новосанжарському районі Ігор Повідерний. Він розповів, що по району 100 % проведено нормативну грошову оцінку земель. Але по 38 населених пунктах ця оцінка потребує оновлення. Збільшення нормативної оцінки землі по сільських радах дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів.
Далі із цього ж питання доповідали сільські голови: Віталій Мазан із Малої Перещепини та Іван Царенко з Великого Кобелячка. Останнього не стільки розпитували про оцінку землі, скільки цікавились іншими питаннями. Члени президії запитували Івана Яковича про розрахунок за оренду на території його сільської ради, цікавились самовирубкою лісопосадок та соціальними проектами сільської ради.
— Ви який соціальний проект готуєте? — запитав Сергій Шовкопляс.
— З освітлення населених пунктів, — з готовністю відповів Іван Царенко.
— Робіть два проекти: один — на Київ, інший — на область, — порадив голова районної ради Володимир Левицький.
А голова райдержадміністрації ще раз нагадав сільським головам, чому не варто тягнути із оцінкою землі та втіленням у життя соціальних проектів.
— При збільшенні оцінки землі у три рази збільшуються надходження до бюджету! Участь у соціальному проекті дає ще 100 тисяч. Звичайно ж, потрібно і свої 20 тисяч додати.
Третій із доповідаючих сільських голів — Михайло Заріцький із Зачепилівки — заявив, що провести грошову оцінку так, як вимагає законодавство, складно, точніше, неможливо.
— Немає генпланів по району! — заявив Михайло Андрійович. — А всі бази даних знаходяться чомусь не у Держкомземі, не у сільській раді, а у приватних структурах!
Головний архітектор району Олександр Дрига заперечив, що генплани таки є. Окрім селища Нові Санжари, є 15 дійсних генпланів.
Наприкінці апаратної Сергій Шовкопляс попрохав присутніх підтримати маленьку землячку Тетянку Бульбаху. Вона з-поміж інших дітей з усієї України претендує на право вивести на поле когось із футболістів перед одним з матчів ЄВРО-2012. Завдяки підтримці друзів та знайомих родини, Тетянка у березні зайняла 14 місце у відборі. Тепер, якщо у квітні вона стане першою, то гарантовано отримає право вийти на поле одного із українських стадіонів за руку із професійним футболістом якоїсь із збірних. Для того, щоб проголосувати за неї , потрібно відправити СМС з текстом «13062» на номер 3533. Вартість СМС — згідно тарифу вашого оператора.
Після виступу голови райдержадміністрації у залі активно запікали клавіші мобільних телефонів. Отже, у нашої землячки додалося іще кілька десятків голосів. Можете проголосувати за неї і ви. Але пам’ятайте, що з одного телефонного номера можна послати тільки одне СМС.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2012, 14:32 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації