Вхід | Реєстрація

Чи буде об’їзна дорога через Кобеляки?

Жителів вулиць Фрунзе, Червоноармійської та інших прилеглих вулиць не покидає надія, що у Кобеляках збудують об’їздну дорогу.
До редакції уже неодноразово зверталися жителі вулиць, прилеглих до автотраси Дніпропетровськ-Решетилівка-Київ з проханням дізнатися, чи буде об’їзна дорога повз Кобеляки. Адже у 2013 році її будувати планували. Та, з їхніх слів, зараз це питання завмерло. До редакції вони надіслали відкритого листа з підписами 250 людей.
За коментарем ми звернулися до міського голови та голови райдержадміністрації.
Олександр Ісип нам повідомив, що державну дорогу в межах кількох вулиць передано з міської комунальної власності у державну власність. І зараз цю дорогу обслуговують спеціалізовані служби «Облавтодору».
— Перед зимою ця дорога серйозно ремонтувалася, — каже міський голова. — До цього 15-20 років ніхто її не ремонтував. А об’їзна дорога навколо міста ще з радянських часів була запланована поза Кобеляками з боку Кунівки, і за містом зі сторони від Підгори до Красної. Частина її повинна була йти по залізничному насипу. І зараз все це проектується. Як тільки в держави з’являться кошти — почнеться будівництво. Про конкретні терміни сказати не можу. Всі ждемо, надіємося та прискорюємо цей процес, підписуючи всілякі документи.
Анатолій Таранушич повідомив, що на сьогодні завершений остаточний проект дороги та визначена відповідна кошторисна проектна вартість.
— У проект ми внесли деякі корективи, — каже голова РДА. — Адже згідно нього з об’їзної дороги до міста не було як заїхати. На сьогодні все, що було потрібно від нас, зроблено. «Євро-2012» внесло свої корективи. У зв’язку з тим, що змінилася структура проведення «Євро», то є різні варіанти того, як події з приводу дороги будуть розгортатися. І якби в Дніпропетровську проходив хоча б один матч, у нас об’їзна дорога вже була б.
Голова РДА повідомив, що конкретна відповідь, чи буде будуватися дорога, чи ні, буде не раніше, ніж у травні.

 

Відкритий лист
«Звертаються до вас жителі міста Кобеляки, а саме з вулиць Дніпропетровська, Фрунзе, Червоноармійська, Шевченка, Огія, Радянська та інших прилеглих вулиць. Ми дуже стурбовані тим фактом, що поряд з нами проходить автотраса Дніпропетровськ-Решетилівка-Київ. Нам уже 15 років обіцяють побудувати об’їздну дорогу повз наше місто. Раніше ще можна було терпіти і вживатися. Але зараз, коли вантажопотік збільшився в десятки, а то й у сотні разів, сил і здоров’я немає терпіти таке. Ми неодноразово зверталися до місцевої влади та установ як в усній, так і в письмовій формі. Відговорки завжди одні: грошей немає, почекайте. Перед кожними виборами обіцяють, а віз і нині там. Але ж інші дороги будують. Виходить на виборах ми тільки й потрібні. Незручність відчуваємо не тільки ми, а й самі водії, які проїжджають через центр міста. Управляючи таким великим вантажем, водій не зможе зупинитися, якщо на дорогу вибіжить дитина. Три підйоми на даному відрізку дороги взимку перетворюються на величезні затори, які можуть стояти сутками, дорога дуже небезпечна для того, щоб перейти пішоходам. На крутих поворотах фури злітають з дороги прямо у двори жителів, навіть у хати заїжджають. На даному відрізку 2 поворити з кутом 90 градусів а один навіть 70 градусів, що недопустимо на трассі такого навантаження. Стіни і стелі у хатах тріскаються, хати у прямому смислі слова розвалюються. Фури перевантажені, покриття не витримує, утворюються величезні ями, ширина дорожного полотна не відповідає нормам. Автомобілі ледве розминаються, щоб не зіткнутися. Пішохідні переходи не облаштовані для такої кількості автотранспорту, вони стираються через тиждень- два після їх нанесення. Ми боїмося за своїх дітей і рідних. Важелезна фура не спиниться, як, не дай Бог, вийде на дорогу дитина чи людина похилого віку. Аварій відбувається багато і часто з летальними випадками. На даному шляху 2 школи, 1 профтехнічний ліцей і шлях, який веде до третьої школи і до дитсадка, теж перетинається з автотрасою. Цим самим ми не хочемо наражати щодня своїх дітей та рідних на небезпеку. Надія була, що об’їзна дорога з’явиться під час підготовки до ЄВРО-2012, але все так і затихло. Проведено підрахунок проїхавших за день автомобілів: їх кількість перевищує 3600. Усі прилеглі будинки постійно стоять у копоті від вихлопних газів, діти почали хворіти на астму і легеневі хвороби. Уже не один десяток мешканців даних вулиць померли від онкозахворювань, викликаних шкідливими викидами від вантажівок. Фрукти і овочі, які ми вирощуємо, стають отруйні, вбираючи в себе свинець та інші отруйні речовини. Адже майже кожна вантажна машина димить, як чортяка, бо вони за гроші техогляд проходять, там ніякі норми СО не відповідають нормам. Загазованість страшенна. А по ямах як пролітають ті фури, то двигтять хати і жителі в них. Торохтять причепи у тих фурах як бляшанки, шумові норми в рази перевищено навіть в середині будинків.
Ми мовчати і терпіти таке відношення до нас не будемо, вимагаємо від вас відновити будівництво автотраси Дніпропетровськ-Решетилівка-Київ в об’їзд міста Кобеляки. У разі нереагування на наш лист, будемо змушені розпочати попереджувальний страйк для привертання уваги влади та громадськості но наших проблем. А після цього — безстроковий, аж до позитивного вирішення будівництва обїзду повз наше місто.
До листа додаємо фото аварій, руйнувань будівель, стану покриття і пішохідних переходів, попередні звернення і відписки.
З повагою і надією на позитивне вирішення 250 жителів міста та їх родини»


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2012, 15:28 | Кобеляки | Суспільство
1. 7777 / 6 квітня 2012, 21:40
при вивозці буряка астарта розбила вщент автодорогу зпросяниківки на кобеляки (ні один автопоїзд не провіряли на грузопідьйомність- (для СЛУЖБИ ДПС - ОСЬ ДЕ ВАШ ЗАКОННИЙ ЗАРОБІТОК) - А ТО ВИ ЦІЛУ НІЧ ЯК ГОЛОДНІ ПСИ ГАНЯЄТЕ ПО РАЙОУ ПРИ ЦЬОМУ СПАЛЮЮЧИ БЕНЗИН-ЩОБ ЗАРОБИТИ НА БУТЕРБРОД З КРАСНОЇ ІКРИ...

P.S. На Харківщині служба ДПС стїть при виїзді з поля на дорогу--і виписує ШТРАФИ ЗА КОЖНУ ХОДКУ--ОТО РОБОТА непочатий край.... Чумак- це вам для розгляду....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації