Вхід | Реєстрація

«Прийшла пора прибирати»

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада. На ній, уже звично, говорили про ціни на молоко та стан готовності до проведення комплексу весняно-польових робіт.
Розпочали апаратну нараду із суспільно-політичних новин держави та району. А далі Віталій Детюк поінформував про спортивні новини. Він повідомив, що 31 березня у Кобеляках на майданчику зі штучним покриттям відбулись зональні змагання чемпіонату Полтавської обласної організації ВФСТ «Колос» з міні-футболу серед сільських школярів.
 — Команда Кобеляцького району, здобувши перемогу над своїми ровесниками з Решетилівського та Новосанжарського районів, одержала право грати у фінальній частині змагань, — каже Віталій Олексійович. — А у фінальній частині обласної спартакіади спортивних сімей «Тато, мама, я — спортивна сім’я», яка проходила в Полтаві також 31 березня, делегація нашого району зайняла перше загальнокомандне місце серед 28 команд. Сім’я Герасименко зайняла перше місце серед сімей з дітьми-дівчатками, сім’я Лисовських — перше місце серед сімей з дітьми-хлопчиками. А сім’я Кокудак у цій номінації була другою. Сім’ї Герасименко та Лисовські здобули право захищати честь Полтавщини на Всеукраїнських змаганнях.
 — Пропала б стежина сімейного спорту на Полтавщині, якби не кобеляцькі спортсмени, — зауважив голова РДА.
Після новин спорту приступили до розгляду питання про молоко, яке уже традиційно озвучується на кожній апаратній нараді.
Сергій Куземко, начальник управління ветеринарної медицини району, озвучив, що закупівельні ціни на молоко станом на 30 березня склали від 1 гривні 80 копійок плюс жирність до 2 гривень 50 копійок плюс жирність.
 — Де конкуренти? — поцікавився Анатолій Таранушич. — Інших не пускаємо, а свої платять копійки. Запрошуйте харків’ян, кременчужан чи ще когось. Ми готові з ними зустрітися, почути їхні умови. Прискорюйте цей процес. На сьогодні ми все рівно виглядаємо краще, ніж інші райони Полтавської області. Але хотілося б ще краще.
Наступним обговорюваним питанням був стан готовності сільгосптоваровиробників району до проведення комплексу весняно-польових робіт. Надія Вовченко повідомила, що у Кобеляцькому районі сівбу проводитимуть 20 активнодіючих сільськогосподарських підприємств та 117 фермерських господарств.
 — Основним питанням залишається стан озимих культур, — каже Надія Миколаївна. — Восени минулого року аграрії району засіяли 17,6 тисяч гектарів озимих, у тому числі 14,4 тисяч гектарів зернових культур. Проте через несприятливі погодні умови до тридцяти відсотків площ не дали сходів. А за попередніми результатами перезимівлі та результатами взятих монолітів у районі прогнозується пересів до 40 відсотків площ озимини. Збільшиться навантаження на сільгосптоваровиробників у період проведення комплексу весняно-польових робіт за рахунок пересіву озимих ярими культурами.
Надія Вовченко повідомила, що на сьогодні забезпеченість насінням ярих культур становить сто відсотків. В основному, планується пересів озимини кукурудзою, ячменем, соєю та соняшником.
Після основних питань Валерій Буряк поінформував про двомісячник наведення порядку на території району.
 — 21 квітня — День благоустрою, — каже Валерій Петрович. — У цей день ми повинні приділити неабияку увагу благоустрою населених пунктів. Також хочу звернути вашу увагу на питання благоустрою узбіч автомобільної дороги державного значення Кобеляки-Бутенки. Думаю, уже прийшла пора працювати та прибирати, хоча це повинно робитись постійно. Цього року у нашому районі буде проводитись щорічний конкурс на визначення населеного пункту найкращого благоустрою. Думаю, це буде додатковим стимулом для роботи.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2012, 11:49 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації