Вхід | Реєстрація

У Кобеляках планують придбати та висадити 50 дерев та 2500 квітів

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада райдержадміністрації. На ній говорили про благоустрій населених пунктів району та протидію захворюванню на туберкульоз.
Після основних суспільно-політичних новин держави та району заслухали інформацію про закупівельні ціни на молоко. Сергій Куземко повідомив, що ситуація щодо заготівлі молока стабілізувалась. Закупівельні ціни на молоко станом на шосте квітня становили від 2 гривень плюс доплата за жирність до 2 гривень 50 копійок.
— А загалом, яке молоко здають, таку ціну і отримують за нього, — каже Сергій Михайлович.
Володимир Кушнаренко додав, що в Нових Санжарах, для прикладу, ціни на молоко складають від 1 гривні 60 копійок до 1 гривні 80 копійок.
— По закупівельних цінах Кобеляки лідирують в області, — каже Володимир Васильович.
— Крім того, що ми вимагаємо від заготівельників, — каже голова РДА, — треба вести роботу і з селянами також. Бо молоко повинно бути якісним.
Наступне питанням було про підготовку та проведення двомісячника озеленення і благоустрою населених пунктів району. Валерій Буряк повідомив, що станом на шосте квітня силами лісогосподарських підприємств висаджено 70 гектарів насаджень. Крім цього, Новоорлицьким лісництвом проведено ущільнення існуючих лісів на площі 10 гектарів. У Кобеляках планують придбати та висадити 50 дерев та 2500 квітів. Створення нових зелених зон планується також і в інших населених пунктах району.
— Територіальним громадам необхідно продовжити роботу з санітарної очистки населених пунктів, — каже Валерій Петрович. — Особливу увагу потрібно приділити стану існуючих сміттєзвалищ, організації роботи з вивезення сміття від садиб і не допускати створення нових стихійних смітників. 21 квітня в населених пунктах району планується провести День благоустрою. Саме в цей день необхідно організувати участь максимальної кількості жителів населених пунктів, запланувати створення нових алей, скверів та місць масового відпочинку.
— Наводимо порядок на своїх територіях, біля своїх будинків і взагалі в районі, — каже голова РДА. — Давайте попрацюємо над цим!
Наступним до трибуни вийшов головний лікар району Іван Супруненко, котрий доповів про програму протидії захворюванню на туберкульоз.
Іван Іванович розповів, що у світі щорічно реєструється 9-10 мільйонів хворих на туберкульоз і 3-4 мільйони помирає в наслідок цього захворювання. Захворюваність на туберкульоз у районі залишається вкрай напруженою, протягом останніх десяти років тенденції до її зниження немає.
— У районі є все необхідне оснащення для виявлення та лікування туберкульозу, — каже головний лікар. — У Світлогірській дільничній лікарні функціонує туберкульозне відділення на 20 ліжок. Але показник захворюваності на туберкульоз перевищує епідпороговий — 50,0 на 100 тисяч населення. За три місяці 2012 року в районі вперше захворіло дев’ять осіб на туберкульоз, що складає 20,2 на 100 тисяч населення. Це високий показник захворюваності на цю недугу серед населення району. За аналогічний період минулого року показник захворюваності становив 13 осіб. За останні два роки дитяча захворюваність на туберкульоз не реєструвалася. Протягом трьох років захворюваності серед медпрацівників не було. У 2011 році в районі десять осіб померло від туберкульозу. А за перший квартал 2012 року померло троє хворих. Усі хворі померли в стаціонарах.
Іван Супруненко повідомив, що основним методом діагностики туберкульозу є флюорографічне обстеження. При проведенні флюорографічних обстежень у 2011 році виявлено 30 хворих на туберкульоз, а в першому кварталі поточного року — четверо хворих. З другого квітня в районі працює пересувний флюорограф.
— У першому кварталі 2012 року, — продовжує головний лікар, — у пологовому відділенні ЦРЛ народилося 54 дітей. Вакциновано 38. Показник вакцинації становить 70,4 відсотки проти 98 відсотків у 2011 році.
— А з чим це пов’язано? — запитав Анатолій Таранушич. — З відсутністю вакцин, чи батьки самі відмовляються від вакцинації?
— Це пов’язано з недостатньою кількістю вакцин, — відповів Іван Супруненко.
На завершення свого виступу головний лікар ще раз нагадав присутнім про здоровий спосіб життя: не палити, не зловживати алкоголем та займатися спортом.
Після основних питань порядку денного приступили до розгляду постановчих.
— Перша хвиля пожеж в районі пройшла без жертв та з мінімальними втратами, — повідомив начальник Кобеляцького РВГУ МНС Володимир Богун. — Чекаємо на другу.
Голова РДА звернувся до всіх щодо дотримання пожежної безпеки.
— Кобеляцький район весь горить! — каже Анатолій Таранушич. — Добре, що з невеликими втратами. У більшості випадків нема необхідності палити сінокос там, де він палиться. Сьогодні дощі пройшли, і хоч на деякий час це припинилося.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2012, 10:36 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації