Вхід | Реєстрація

Анатолій Близнюк став майстром спорту України

Анатолій Близнюк став майстром спорту України

Відтепер у Кобеляцькому районі є два чоловіки, які отримали почесне звання в новому виді стрільби — спортингу.

Восени минулого року норматив майстра спорту зі спортингу виконав кобелячанин Василь Бєляєв. А через кілька місяців майстром став і Анатолій Близнюк. Вони обоє входять до складу команди «Ворскла», яка по праву вважається однією із найсильніших в Україні. До її складу, крім кобелячан Бєляєва та Близнюка, входить ще й харків’янин Сергій Огульчанський. Це — кістяк команди. У найближчому її резерві — жителі Кобеляк Євген Ясинський та Віктор Фесюра.

«Воскляни» неодноразово перемагали на Всеукраїнських та навіть міжнародних стрілецьких турнірах. Годі й говорити, що вони давно не мають собі рівних на Полтавщині. Свій високий клас кобелячани вчергове підтвердили під час проведення Кубка України зі спортингу. Змагання відбулися наприкінці березня на стрілецькому стенді у Києві. Крім «Ворскли», у них брали участь команда «Сокіл» із Рівного та три київські колективи.

Стріляти довелось в умовах, максимально наближених до бойових, точніше — до мисливських. Адже правила спортингу намагаються повністю відтворити ситуації полювання в дикій природі. Так що спортсмени стріляють, стоячи навпроти сонця, в зарослях очерету, по мішенях, які літають між деревами і котяться по землі. Фаворитами кубкових змагань небезпідставно вважались кияни. Адже вони буквально днюють і ночують на стенді, де відбувався турнір. Але навіть рідні стіни не допомогли киянам. «Ворскла» відстріляла просто блискуче. Наші земляки випередили найближчих переслідувачів із команди «Бекас-1» аж на 22 бали, що дуже багато для змагань такого рівня. Сергій Огульчанський виконав норматив майстра спорту міжнародного класу. А Бєляєв із Близнюком відстрілялись на рівні майстрів. За що Анатолій, крім загальнокомандного успіху, отримав й індивідуальну відзнаку. До речі, він уже давно регулярно виконує норматив майстра спорту. Просто рівень попередніх змагань не дозволяв йому отримати почесне звання.

За кілька тижнів до київського турніру «ворскляни» їздили в Донецьк, де змагались із компакт-спортингу. Там Анатолій Близнюк зайняв перше місце, випередивши не лише колегу й земляка Бєляєва, а навіть зірку українського спортингу кримчанина Джиммі Вахрушева. Анатолій говорить:

— Ще кілька років тому я дивився на Джиммі як на кумира, на недосяжний взірець. Зараз же приємно усвідомлювати, що я можу з ним конкурувати.

У планах кобеляцьких стрільців — квітневі змагання в Криму, потім Чемпіонат України в Києві та поїздка на Чемпіонат Європи в Угорщину.


Р.S.Змагання в Криму важе відбулися. Кобелячани знову перемогли.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2012, 18:31 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації