Вхід | Реєстрація

Управління соцзахисту Автозаводського району Кременчука почало приймати заяви про надання безкоштовного телетюнера

Про це на апаратній нараді Автозаводського райвиконкому заявила начальник управління Лідія Глоба. За її словами, до управління надійшло роз’яснення з області щодо порядку безоплатного забезпечення пільгових категорій населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення (телетюнерами).

Враховуючи важливу соціальну складову процесу переходу на цифрове ефірне мовлення, Кабмін прийняв відповідну постанову про забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Згідно неї визначено категорії громадян, які безкоштовно можуть отримати зазначені засоби (телетюнери). До таких відносяться усі інваліди І та ІІ групи, інваліди війни ІІІ групи, особи, які виховують дитину-інваліда, особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу, особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Для безкоштовного одержання телетюнеру, громадяни, що відносяться до вказаних категорій, повинні до 1 липня 2012 року звернутися до управління праці та соцзахисту населення із відповідною заявою та мати при собі паспорт; ідентифікаційний номер; пенсійне посвідчення (при наявності); довідку МСЕК про встановлення групи інвалідності та її копію (для інвалідів); посвідчення інваліда війни та його копію (для інвалідів ІІІ групи); свідоцтво про народження дитини  та його копію (для дітей-інвалідів), а також копію медичного висновку  дитини-інваліда до 18 років.

Районне управління праці та соцзахисту на підставі заяв складе список, який передасть до обласного управління. Доставка телетюнерів громадянам буде здійснюватись поштою по мірі надходження заяв громадян до органів соціального захисту та формування відповідних списків.

Нагадаємо, що в Україні вже працює телемережа цифрового наземного ефірного мовлення. Наразі через звичайну антену можна дивитися безкоштовно 21, а незабаром буде 32 українських телеканалів у високій цифровій якості зображення та звуку. Для приймання цього сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2012, 19:24 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації