Вхід | Реєстрація

Гостинному мешканцю Лисівки поламали ребра

Гостинному мешканцю Лисівки поламали ребра

Чоловік вийшов надвір, щоб показати подорожнім, як проїхати до найближчого села. А ті накинулись на нього із кулаками.

Із заявою в Новосанжарський райвідділ міліції звернулася 43-річна жителька села Лисівка Новосанжарського району. Повідомила вона про те, що вечірньої пори невідомі особи побили її родича — 46-річного жителя Лисівки. І відібрали у нього мобільний телефон «Нокіа».

Одразу ж після звернення справою зайнялися працівники карного розшуку. Оперативники розпочали з’ясування всіх обставин, однак сам потерпілий був не в змозі їм допомогти чи хоча б пригадати події минулого вечора та розповісти будь-що про своїх кривдників. Місце, де знайшли побитого чоловіка, міліціонерам показували його родичі. Оглянувши все довкола, ті дійшли висновку, що на чоловіка було вчинено розбійний напад щонайменше кількома особами. Як з’ясувалось, невідомі відібрали у потерпілого одяг, мобільний телефон, а також винесли з його домогосподарства металеві речі.
На встановлення осіб нічних нападників оперативникам знадобилось кілька днів. Поспілкувавшись із жителями цього села, міліціонери таки знайшли зачіпку, яка допомогла вийти на підозрюваних. Це були мешканці сусіднього села — 57-річний батько і 24-річний син. За місцем їх проживання вони і були затримані. У їхній оселі було вилучено речі, які належать потерпілому. Уже у райвідділі, куди доставили підозрюваних, працівники міліції намагалися з’ясувати причину такої жорстокої поведінки чоловіків стосовно потерпілого.

Як розповідає начальник Новосан-жарського РВ УМВС майор міліції Сергій Махно, того вечора чоловіки прийшли до будинку потерпілого, маючи на меті вчинити крадіжку. Очевидно, злочинці сподівалися, що господаря немає вдома і обікрасти його будинок можна буде без перешкод. Але на крадіїв очікувала несподіванка — у вікні будинку горіло світло. Отже, господар все ж таки був вдома. Чоловікам можна було б відмовитися від свого злочинного наміру і піти. Але вони вирішили вчинити інакше. Один з крадіїв постукав у двері. І за кілька хвилин господар їх відчинив. Гості пояснили йому, що нібито заїхали до села на автівці і тепер не знають, якою дорогою з нього виїхати. Господар охоче показав напрямок, у якому потрібно було рухатися вечірнім гостям. Але ті попрохали вийти з ними на вулицю і показати більш точно. Чоловік погодився і пішов до дороги слідом за своїми візитерами. Але, як тільки вони вийшли на вулицю, обидва гості почала бити чоловіка. Після кількох ударів по голові він втратив свідомість. Очевидно, потім його ще били ногами, оскільки, згідно акту СМЕ, у чоловіка було виявлено переломи двох ребер з правої сторони. Обшукавши кишені господаря, злочинці зайшли у двір та винесли одяг і металеві речі.

Обидва затриманих наразі перебувають у райвідділі. До речі, молодший з них уже раніше потрапляв у поле зору міліціонерів. Не дивлячись на досить молодий вік, уже має судимість за вчинення подібного злочину. І лише нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. Як з’ясувалось, попередній досвід не пішов йому на користь. Наразі відносно чоловіків порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Затримані перевіряються на причетність до інших подібних нападів, вчинених на території області.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2012, 16:15 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації