Вхід | Реєстрація

День перший. Тріумф маленьких ляльок

День перший. Тріумф маленьких ляльок

6-го березня у руденківській школі стартував пісенний конкурс юних виконавців під назвою «Дзвінкі голоси». У перший конкурсний день учасники вражали глядачів та журі гарними голосами, розкішними сценічними костюмами та акторською грою.

Афіші про незвичайний вокальний конкурс у місцевій школі з’являються у Руденківці на початку тижня. За кілька днів про «Дзвінкі голоси» дізнаються якщо не всі, то більшість мешканців села. Тому не дивно, що в день концерту актова зала школи заповнюється повністю. Глядачі досить швидко розкуповують квитки, які продають за символічною ціною в 1 гривню. Білетики радять не викидати — з їх допомогою після закінчення концерту можна проголосувати за улюбленого учасника. І якщо він набере найбільшу кількість голосів за результатами усього конкурсу, то забере собі усі гроші з продажу квитків. Місця у залі займають більше сотні глядачів. Дехто стоїть у проході біля крісел.

Учасників конкурсу всього вісім — семеро солістів та один дует з двох маленьких дівчаток. Семеро учасників мають руденківську прописку, один мешкає у сусідній Зачепилівці. Як жартує директор школи Андрій Дігтяр, зачепилівський вокаліст потрібен для того, щоб конкурс цілком можна було вважати міжнародним.

Саме директор школи і відкриває «Дзвінкі голоси». Справа у тому, що за умовами конкурсу першими повинні виступити кілька членів журі, які мають показати учасникам своєрідний майстер-клас. Першим на сцену виходить Андрій Дігтяр. Директор школи, не дивлячись на серйозний досвід сценічних виступів, помітно хвилюється. У своїй промові говорить про те, що конкурс у майбутньому хочуть зробити районним. Щоб на цю сцену виходили артисти із Маячки чи Нехворощі, Нових Санжар чи Драбинівки. Розповідає Андрій Васильович і про склад журі. До нього підбирали людей, які не просто розуміються на музиці, але й самі можуть показати щось на сцені.

Сам директор співає пісню В’ячеслава Добриніна «Льется музыка». Директора підтримує підбадьорливими оплесками майже весь зал. І він завершує композицію, майже не хвилюючись. Далі почергово виходять на сцену і демонструють свої вокальні таланти ще два члени журі — Оксана Ушакова та Микола Таран. Останній просто-таки підкорює глядачів старим хітом «Листья желтые над городом кружатся».

Колишнього начальника відділу освіти на місце проводжають щирими оплесками. А ведучі свята Світланка Мостова та Богдан Муха знайомлять глядачів із правилами конкурсу. Кожен конкурсант повинен виконати чотири пісні: українську народну, російський хіт, дитячу пісню та сучасну композицію. У перший конкурсний день учасники мали представити пісні у двох номінаціях. Пояснивши правила, дует ведучих передає естафету головній ведучій конкурсу Катерині Давиденко, яка і запрошує на сцену першу учасницю. Улюблениця місцевої публіки Аня Олійник українську пісню виконує досить якісно. Але, очевидно, через те, що їй випало виступати першою, дещо хвилюється. Що помічають члени журі і виставляють дівчині не найвищі оцінки.

На противагу цьому виступ меншого з хлопців-учасників — Дениса Нестеренка — судді конкурсу сприймають позитивно, що і демонструють піднятими оцінками. І члени журі, і глядачі у залі з задоволенням слухають виступ Альони Кібенко. Рівень вокалу у дівчини досить високий. І вона це зайвий раз демонструє своїм виступом. Непогано виступають у першому турі Надія Демченко та Діана Дубровенко. Сергій Бабенко (який, власне, і є тим самим єдиним представником Зачепилівки — авт.) бере зал енергетикою та силою свого вокалу. Журі, щоправда, знову не надто щедре у оцінках, натомість зал аплодує активно. Не оцінюють високо члени журі і спів Яни Кравченко. А от учасниці єдиного у конкурсі дуету — Марина Рубайко та Ірина Деменко, схоже, суддям припадають до душі. Варто зауважити, що високі оцінки дівчаток у першому турі були цілком заслуженими. Співали вони на досить високому професійному рівні, тим більше, враховуючи їх зовсім юний вік.

Своїми оцінками у першому турі деякі учасники лишаються незадоволені. Тому серйозно планують покращити ситуацію виконанням російського хіта. Анна Олійник знову виходить першою, знову дуже старається, але знову набирає дуже невисокі бали. Прислухавшись до думок суддів, можна зрозуміти, що цього разу поганий жарт зіграла невдало підібрана композиція. У другому турі найбільше запам’ятовуються виступи Альони Кібенко та тих-таки маленьких дівчаток з дуету. Марина та Іра цього разу зображують на сцені маленьких ляльок. І не лише співають пісню, але й створюють для глядачів справжню міні-виставу. За що отримують від суворого журі сім табличок з оцінками «10». Утім, Альона Кібенко перевищує навіть їхній результат. І своїм виступом у другому турі підкорює і зал, і журі. Усі судді підіймають «10», а начальник відділу освіти Юрій Зінченко навіть «11».

Після закінчення виступів другого туру учасники напружено чекають підрахунку оцінок. Журі досить швидко оголошує результати першого конкурсного дня: Альона Кібенко — 138 балів; Іра Деменко та Марина Рубайко — 127; Сергій Бабенко — 126; Надія Демченко — 124; Анна Олійник — 123; Денис Нестеренко — 122; Діана Дубровенко — 121; Яна Кравченко — 105. Багатьох такі оцінки засмучують, але керівник вокального гуртка Олена Мостова заспокоює своїх вихованців — другий тур може суттєво змінити ситуацію. Тому учасникам потрібно готуватися до п’ятниці, 20-го квітня, коли пройде другий конкурсний день. Концерт розпочнеться о 17:00. На глядачів очікуватимуть дві пісні від кожного учасника і вокальні майстер-класи від членів журі. Це варто буде подивитися і послухати.


Фотки
з концерту

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації