Вхід | Реєстрація

Проти течії

Спочатку збирався дати цій статті заголовок «Битва проти екстрасенсів». Але потім передумав. Адже битися з вітряками, химерами  і привидами справа невдячна і безнадійна. Надто, коли намагаєшся апелювати до розуму, до логіки. А вони, на жаль, часто-густо безсилі проти сліпої, нічим не підкріпленої і неаргументованої віри. Віри навіть у абсолютну нісенітницю. Цією особливістю людської психіки часто користувались всілякі шарлатани. І користуються.

Яскравий приклад — телевізійне шоу «Битва екстрасенсів», яке недавно транслювалось на телеканалі «СТБ». Завдання, поставлене авторами цього дійства, потрібно відзначити, виконане. Про нього говорять, його смакують, його трактують. Його дивляться, отже, воно приносить прибуток. Завдання виконане, ціль досягнута.

І ось уже люди з вищою освітою, як оті шарікови, обговорюють відвертий фарс, вірять у нього, кажуть один одному: «Оце екстрасенси сказали! Он ту випустили! А там оті були!» Усе, кінець, фініта ля комедіа, раціо вимкнулось.

Одразу попереджу: ця стаття — не для тих, хто вірить у телевізійні шоу, екстрасенсів та іншу дурницю. Цим людям хотілося б порадити одне: «Шановні, так відмовтеся від послуг міліції, суду, медицини, освіти, влади і всього іншого — раціонального. Ідіть до екстрасенсів, вони ж усе знають!»

Стаття ця для тих, хто ще намагається думати, аналізувати, сумніватися. Хто ще намагається встояти проти течії отієї каламутної річки мракобісся і шарлатанства, яка ллється з екранів телевізорів та шпальт багатьох газет. Давайте разом спробуємо посумніватись і подумати.

От подивились ви шоу про зниклих у Солошиному кобеляцьких дівчат. І що нового, важливого чи сенсаційного почули і побачили? Які беззаперечні факти оприлюднили журналісти і ті люди, які звуть себе екстрасенсами? Аж нічого! Усе це давно почуте, придумане і перекручене. Ніхто,  в тому числі і нещасні батьки, ні на крок не наблизились до істини, до торжества справедливості. Із екрана сипались лише одні голослівні припущення і здогадки вперемішку з відвертою брехнею. Деяких із «героїв» того сюжету, як і сюжету про вбивство Сергія Звенигородського, автор цієї статті неодноразово ловив на брехні. І писав про це. Але ж це нецікаво! Цікаво крикнути «Мєнти-козли!», знаючи, що тобі за це нічого не буде.

Так от, в обох шоу, присвячених кобеляцьким подіям, немає жодного беззаперечного доказу, жодного факту,  жодного свідка. Є лише бажання: одних — заробити гроші, інших — попіаритись. І... горе батьків.
Для тих, хто думає. Шановні, ваше право не вірити міліції, суду і прокуратурі. І для цього, на жаль, є підстави. Але чому ви беззаперечно вірите екстрасенсам, людям, яких вживу ніколи не бачили? І хто взагалі може підтвердити, що вони дійсно екстрасенси, а не актори провінційних театрів? Ви бачили їх документи? Вони що, точно вказали де знаходиться тіло третьої зниклої дівчини? Вони назвали ім’я справжнього вбивці Звенигородського? Ні і ще раз ні. Тому,  що нездатні цього зробити. А здатні лише маніпулювати вашою свідомістю, говорячи те, що ви хочете почути. А Віку Санжарівець звільнили не через «Битву екстрасенсів», а через те, що у слідства недостатньо доказів для того, щоб довести її провину. І це заслуга адвокатів і частини журналістів. Але в жодному разі — не екстрасенсів.

… Читаючи цей матеріал, дехто готується йти до церкви. Великдень же на часі! І при цьому вірує у відверту бісівщину, у екстрасенсів. Так ви вже визначайтесь, шановні. Двом богам служити не можна.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2012, 10:39 | Кобеляки | Редакційна
1. 7777 / 13 квітня 2012, 21:52
Цілком поділяю погляд (Бувалого).
Миколаєвич- ти не ображайся- але дійсно (ВИ)-ЗАРВАЛИСЬ- ГАЕТА СТАЛА НЕ ІНТЕРЕСНОЮ- МАЛО КОНКРЕТНИХ ФАКТІВ- БІЛЬШЕ СТОРІНОК З ЧОГОСЬ ПЕРЕПИЧАТАНО-
А ЕКСТРАСЕНСИ- ВОНИ ЧУЖІ АЛЕ ХОТЬ ЩОСЬ ЗРОБИЛИ- А ВИ- ЩО ВИ... ЗРОБИЛИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ПРАВДИ ПРО ТРАГЕДІЮ-
(првоохоронці звільнені) а.....звільнені за що..... і чому їх НЕ БУЛО ПРИТЯГНУТО-- ХОЧА БИ ЯК свідків)
єх- ВИ журналіти....

Знав я одног журналіста -безкомпромісний був- НО ЦЕ БУЛО ПРИ СССР (фІЛОНЕНКО)--А НА ДАНИЙ ЧАС це НЕ журналіт - ЦЕ бізнесмен -за що платят- те й друкує(передруковує).......
2. вона / 20 квітня 2012, 12:37
У матерів залишилась одна надія. Як би у автора статі забрали невідомо куди дитину, а потім щей убили, то я впевнена він би вірив у все.Те,що правоохороні органи нас не захищають- то це факт. На їх допомогу немає чого надіятись. Їх треба тільки обминати та боятись. Я повністю на стороні батьків, бо також маю доньку і хвилююсь за її життя.
3. кобелячанин / 20 квітня 2012, 14:42
Так а хіба автор говорить що міліція права? Чи він стверджує що треба вірити у версію озвучену міліцією? Як на мене то він не піддає сумніву ні переживання батьків і не применшує трагізм жахливої історії що нажаль мала місце. А суть викладеного у тому що багато хто - (псевдо захисники, екстрасенси, та інші "добродєятєлі") використовують почуття і переживання батьків та небайдужих людей для власного піару і вигоди в будь яких проявах.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації